'Ook Zwolle moet profiteren van terugloop asielzoekers'

Zwolle – Het komend halfjaar sluit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) onder meer de locaties Apeldoorn en Markelo. Dat maakte de instelling die de opvang van asielzoekers verzorgt op 7 maart bekend. Reden hiervan is dat het aantal asielzoekers in Nederland vorig jaar met 13% is gedaald. Toch kwam volgens de VVD de gemeente Zwolle vorig jaar €150.000,-­ tekort omdat andere gemeenten hun opvang sluiten en hierdoor de druk op Zwolle toeneemt.

Eind juli is de raad medegedeeld dat op initiatief van de gemeente Zwolle in het najaar een ambtelijke bijeenkomst zou worden belegd met alle LOGO gemeenten. Dit zijn alle gemeenten die een noodopvang voor asielzoekers aanbieden. Doel van deze bijeenkomst zou zijn: ‘het Rijk ervan te overtuigen dat de tot nu toe gehanteerde aanpak niet sluitend is en dat gemeenten, totdat er een sluitende aanpak is, ondersteuning van het Rijk verlangen’. De VVD Zwolle is erg tevreden met de terugloop van het aantal asielzoekers maar vreest dat met de sluiting van de opvanglocaties in Apeldoorn en Markelo de druk op Zwolle alleen maar zal toenemen. Dit heeft Zwolle in 2011 al €150.00,-­‐ extra gekost.

VVD fractie de volgende vragen aan het college:

– Wat heeft de bijeenkomst afgelopen najaar met alle LOGO gemeenten voor Zwolle opgeleverd;

– Welke (financiële) gevolgen heeft de sluiting van de asielzoekerscentra in Apeldoorn en Markelo voor Zwolle;

– Hoe zorgt het College ervoor dat ook Zwolle profiteert van de terugloop van het aantal asielzoekers.

Namens de VVD Zwolle fractie,
Thom van Campen

Artikel delen:
Reacties 3
  1. 'zorgen dat Zwolle profiteert van de terugloop van asielzoekers'…. Hoe egoistisch kun je denken? Andere plaatsen profiteren meer,… tjee, 't is wat:o. Asielzoekers zien als een onderwerp (mensen?) waarvan je moet zorgen dat je profiteert als het aantal afneemt en dus ook voor moet zorgen dat je er zo min mogelijk onder lijdt als het aantal toeneemt?! Hoe klein kun je denken?
    VVD is in ieder geval geen liberale partij meer in Zwolle. PVV-light gefeliciteerd met dit persbericht

  2. Grote kans voor Zwolle om onze gastvrijheid te tonen. Ik bedoel 150.000 euro, kom op waar hebben we het over! Hoeveel betalen we ook weer aan rotonde kunst in stadshagen!

  3. ooo we hebben nog wel 300 polen in de aanbieding.hebben jullie daar huisvesting voor.wij namelijk niet meer want de camping is vol

Reageer