Kunstenaar maakt boombeelden in park Potgietersingel

Zwolle – In park Potgietersingel in het centrum van Zwolle keren twee monumentale beuken terug in kunstwerken. De gezondheid van de 150 jaar oude beuken was dusdanig slecht dat deze bomen een gevaar vormden voor de veiligheid van de parkbezoekers en hierdoor gekapt moesten worden. Houtkunstenaar Edward Otten maakt van de onderstam van de reuze beuken kunstwerken.

09-03-2012_kunstenaar_maakt_boombeelden_potgietersingel_01.jpg

Zwolse parken hebben te maken met ‘vergrijzing’ in het groen. Met extra meststoffen kunnen monumentale bomen langer leven. Echter, er komt een moment dat het helemaal niet meer gaat. Door zieke bomen te vervangen met jonge bomen blijven Zwolse parken bestaan voor de nieuwe generaties. Houtkunstenaar Edward Otten maakt dit voorjaar van de onderstam van de groene beuk op de Suikerberg een hoge stoel van zes meter hoog. Hij maakt van de rode beuk een grote houten bank die aan pad van het nieuwe deel Potgietersingel komt te staan. De kunstwerken blijven in het park voorlopig staan als herinnering aan de reus. Edward Otten heeft vijf jaar geleden ook twee banken en een "troonstoel" van een oude beuk in park Potgietersingel gemaakt.

09-03-2012_kunstenaar_maakt_boombeelden_potgietersingel_03.jpg

09-03-2012_kunstenaar_maakt_boombeelden_potgietersingel_02.jpg

09-03-2012_kunstenaar_maakt_boombeelden_potgietersingel_04.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Wordt dit hout ook nog behandeld? Ik kan me voorstellen dat dit met het rottingsproces en allerlei klein gedierte op den duur niet goed blijft.

Reageer