Wordt een energieheld in Zwolle Zuid

Zwolle – Buurtenergiegroep Zwolle Zuid zoekt bruisende voorbeelden van (groepen) mensen die kenmerkend zijn in het verhogen van vreugde, energie en samenhang in de buurt. Wie zijn de bruisende energiehelden van Zwolle Zuid? Hierbij denkt BZZ aan: positieve buurtvreugde, talenten verbinden, coöperatie, sociale samenhang in de buurt, enthousiasme voor (groene) energie; waarbij daadwerkelijke buurtgerichte plannen worden bedacht.

Op 19 maart nodigt de gemeente Zwolle u, als inwoner van Zwolle Zuid, van harte uit voor de startavond in het Ecodrome. Inloop vanaf 19.45 uur, om 20.00 uur opent wethouder Erik Dannenberg, als duurzame inwoner van Zwolle Zuid, de avond.  De projectgroepleden zullen een toelichting geven. Daarnaast zullen er twee gepassioneerde sprekers een nieuw “licht” werpen op hergebruik. Alle bewoners, kinderen en volwassenen van Zwolle Zuid kunnen in groepen van minimaal drie personen ideeën aanleveren en zo een energieheld worden voor de gemeenschap. De ideeën kunnen ingediend worden vóór 23 april 2012. Groepen met de beste ideeën worden beloond met praktische ondersteuning bij de realisering ervan. Deze ondersteuning wordt geboden door lokale organisaties.

Prijsvraagformulieren en informatie over de prijsvraag zijn vanaf 19 maart te vinden op www.duurzaamzwolle.nl , www.wvzz.nl , www.energiekzzzuid.nl en www.zwolle.transitiontowns.nl. Het prijsvraagformulier kan ook worden opgehaald bij Biolokaal, Van der Capellenstraat 57 in Zwolle Zuid.

Begin mei worden de prijswinnaars bekend gemaakt met een feestelijke bijeenkomst. Informatie over de datum en invulling van de prijsuitreiking wordt bekend gemaakt op de genoemde sites.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen via buurtenergiedroom@gmail.com of via telefoon 038-4657091 of 038-4656847.

Buurtenergie groep Zwolle Zuid is ontstaan vanuit Project Buurtenergie, een initiatief van o.a. de Gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer