Theo Rietkerk slaat eerste paal Businesspark Zwolle

Zwolle – Gedeputeerde Theo Rietkerk sloeg donderdag 8 maart de eerste paal van gebouw B van Businesspark Zwolle op bedrijventerrein De Vrolijkheid. Het project, dat door Jansen Vastgoed wordt ontwikkeld, is gesitueerd op de hoek van de Ceintuurbaan met de Boerendanserdijk, tegenover het FC Zwolle-stadion. Het biedt straks onderdak aan onder meer de nieuwe Sligro-vestiging en een grootschalig indoor vrijetijdscentrum met activiteiten als bowlen, glowgolfen en lasergamen. Het eerste deel van Businesspark Zwolle, gebouw A, is reeds grotendeels in gebruik. Daarin zijn onder andere Triflex en Noordhuis kantoorspecialisten gevestigd.

masterplan_sligro_3.jpg

Provincie Overijssel investeert samen met ondernemers en gemeente Zwolle in de herstructurering van bedrijventerrein De vrolijkheid waar Businesspark Zwolle op gevestigd is. “Als provincie willen we de kwaliteit van het vestigingsklimaat voor bedrijven vergroten. Om die reden zijn we op verschillende plekken in Overijssel bezig met herstructurering van bedrijventerreinen. We willen verouderde locaties nieuw leven inblazen of opnieuw bebouwen. Dat gebeurt hier, op het voormalige Wezo-terrein, ook”, zegt Theo Rietkerk, gedeputeerde economie, energie en innovatie voor de provincie Overijssel. “Het mooie is dat verschillende plannen hier perfect samenkomen: de nieuwbouwwens van de Sligro, de herstructurering vanuit de provincie en de plannen voor Businesspark Zwolle van Jansen Vastgoed. Dit is tevens van groot belang voor het behoud en de stimulering van werkgelegenheid.”

masterplan_1.jpg

Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel (HMO) is als één van de investeerders aan Businesspark Zwolle verbonden. Han Wiendels, directeur van HMO: “we verwachten een vliegwieleffect van Businesspark Zwolle. De Sligro is een mooi bedrijf. De bedrijvigheid die deze vestiging hier oplevert, trekt ongetwijfeld ook andere ondernemers. Dat biedt perspectief voor het hele gebied.”

Ook René de Heer, wethouder Economische Zaken in Zwolle, omarmt het project. “Dit wordt één van de toplocaties voor bedrijven in Zwolle. Niet alleen de nieuwe Sligro, ook het indoor vrijetijdscentrum zal veel bezoekers trekken. Ik denk dat het vrijetijdscentrum alleen al mag rekenen op een potentiële klantenkring van 120.000 Zwollenaren en 800.000 mensen uit de nabije regio die voor hun vrijetijdsbesteding geregeld naar Zwolle komen.”

Werkgelegenheid

Zowel het indoor vrijetijdscentrum – waarvan de naam omstreeks mei, bij de viering van het hoogste punt, bekend wordt gemaakt – als de Sligro, leveren extra werkgelegenheid op. “Het vrijetijdscentrum levert werk voor zo’n 20 fulltime krachten op. Bovendien gaan we leerplekken bieden voor leerlingen van regionaal opleidingscentrum Landstede”, zegt horecaondernemer Ben Schulte. De Sligro, die op de nieuwe locatie niet alleen de groothandelsfunctie heeft, maar ook een van de drie servicevestigingen van de Sligro Food Group wordt, biedt straks meer dan twee keer zo veel werkgelegenheid als het nu doet. “We verwachten te groeien van 25 naar ruim 60 medewerkers”, zegt Arthur Reijnders, vestigingsdirecteur van Sligro Zwolle.

Bouw en opleveringVoor de bouw van Businesspark Zwolle werkt Jansen Vastgoed samen met Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. De verwachting is dat het gebouw in november 2012 wordt opgeleverd. Reijnders verheugt zich op de ingebruikname van de nieuwe Sligrovestiging. “Acht jaar geleden waren we al bezig met het vinden van een geschikte locatie. We zijn met verschillende locaties bezig geweest, maar dit is qua ligging en aanrijroute veruit de beste. Eindelijk is het zover en is de eerste paal van ons nieuwe gebouw geslagen. Voor ons hele team is dit een kippenvelmoment.”

Overijssel is koploper in herstructurering bedrijventerreinen

Provincie Overijssel heeft de HMO opgericht om vaart te maken met het opknappen van verouderde Overijsselse bedrijventerreinen. Businesspark Zwolle is een van de projecten waarin de HMO investeert. De Provincie heeft 15 miljoen euro extra beschikbaar gesteld om projecten met een vergelijkbare aanpak financieel te ondersteunen door middel van een investering vanuit HMO. Landelijk gezien is Overijssel koploper in het herontwikkelen van bestaande bedrijventerreinen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Nou ben benieuwd hoe de toekomst voor dat businesspark eruit ziet het gaat overal heel slecht met de zaken en kan mij niet voorstellen dat het daar goed gaat.De heren die op deze machine staan op de foto met hun nette pakkie zien nu is wat het echte werk inhoud

  2. Ja heren, van azijnpissen knapt de wereld op. Hulde aan iedereen die positief naar de toekomst kijkt en plannen durft te maken en geld durft te investeren.
    Als alle negativo's daar eens een voorbeeld aan nemen en hun negatieve gezeur inslikken knapt de wereld een stuk op.

    Rob is dol op half volle glazen.

Reageer