Voorzomerfeest in Doepark Nooterhof

Op zondag 13 mei is iedereen weer welkom op het traditionele Voorzomerfeest Nooterhof (aan de Goertjesweg), van 13.30 -17.00. Dit wordt georganiseerd door de werkgroep Tuinen Nooterhof van Stichting Milieuraad Zwolle. Het voorzomerfeest  staat in het teken van het Doepark dat momenteel in de Nooterhof gerealiseerd wordt. Er zijn diverse kramen, presentaties en ‘Doe-activiteiten’ voor jong en oud.

De (volop bloeiende) tuinen Nooterhof zijn geopend. Er is plantenverkoop, waarbij ook informatie wordt gegeven. En er is een rondleiding door Willemien van Ittersum. Er kan genoten worden van onder andere koffie, producten uit de Nooterhof; eigengemaakte kruidenthee, hapjes en heerlijke soep. Er is informatie over de ontwikkelingen rond Doepark Nooterhof en over de opleiding Life & Nature van Landstede. De nieuwe ‘takkenril’ is te bewonderen. De IVN-jeugdclub de Groendoeners verzorgt diverse kinderactiviteiten over vlinders. Schapenhoudster Marjan Vocking verkoopt prachtige schapenhuiden en andere wolproducten van haar Gotlandse schapen. Bakker Ton Kamphuis geeft een demonstratie broodbakken met de broodbakmachine. Vlechtgroep wilgentenen verzorgt demonstraties waarbij diverse leuke kleine voorwerpen worden gevlochten. Er kan een ritje gemaakt worden op een ezel.

In een aparte hoek van de tuin is verteller Erika Sevenhuijsen van Vertelkring Zwolle actief.

Er zijn creatieve workshops met natuurlijke materialen door Atelier Keet.

In een kraam van Terres des Hommes is het fijn snuffelen ten behoeve van een goed doel.

De Zwolse Burentuin (moestuin van Werkgroep Wortels) is open.

In een kruidenkraam zijn natuurlijke kruidenzalf, -olie en – thee te verkrijgen.

De bijenstal is open, waarbij de Bijenvereniging uitleg verzorgt.

De Roofvogelwerkgroep heeft een kinderactiviteit over veren en prooien.

Diverse  Zwolse Natuur- en Milieuorganisaties zijn aanwezig met een stand.

Er worden bloemstukjes verkocht  voor Stichting Kinderhulp Beregzsasz (Oekraine).

In de Kruidwisch zijn natuurlijke tuinontwerpen te bezichtigen, gemaakt door leerlingen van De Groene Welle, ten behoeve van de toekomstige bewoners van MMWZ Stadshagen (project: Leren voor duurzaamheid)

De muzikale omlijsting van de dag is door  de meerstemmige muziekband Aanplak Harrie, met poëtische, met veel taalgevoel vervaardigde  liedjes.

Verder is er muziek door Wendie Hoeve (Oude Muziek, diverse instrumenten). 

Er valt dus weer heel wat te beleven in de Nooterhof.

Artikel delen:

Reageer