Britten Vioolconcours 2012

Zwolle – Vrijdag en zaterdag streden 38 violisten in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle op het 2e Britten Vioolconcours. De talentvolle jonge violisten, in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar, kwamen uit het hele land naar Zwolle om hun vioolspel te laten horen, hun grenzen te verleggen en het publiek te ontroeren met hun spel. De publieke belangstelling voor het concours was redelijk te noemen.

 brittenviool_1.jpg

De jeugd streed in 3 leeftijds categoriën. Het concours is dit jaar enorm gegroeid, daarom was er voor gekozen om het concours uit te breiden naar 2 dagen. Alle deelnemers speelden een verplicht werk en een compositie naar keuze. De drie 1e prijswinnaars winnen o.a. een solo optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest op 30 maart 2012 in Theater De Spiegel in Zwolle en een masterclass met Liza Ferschtman op zaterdagmiddag 14 april 2012.

brittenviool_2.jpg

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 30 maart 2012 tijdens het lustrumconcert van het Britten Jeugd Strijkorkest en solisten Liza Ferschtman en de winnaars van het Britten Vioolconcours in Theater De Spiegel in Zwolle. Kaarten: www.odeondespiegel.nl.

Artikel delen:

Reageer