VV Berkum wint degradatieduel van Drachtster Boys

Zwolle – VV Berkum speelde zaterdagmiddag op eigen terrein een belangrijk degradatieduel tegen Drachtster Boys, ofwel de op één na laatste ploeg van de Hoofdklasse C tegen de hekkensluiter. Berkum won de wedstrijd met 2-1.

img_7520.jpg

Voor beide ploegen telde dus alleen een overwinning want bij minder nam voor de verliezer het degradatiegevaar nog grotere vormen aan. De Friezen openden in de 55e minuut de score (0-1), maar later was het aanvaller Kassim Bizimana die de Berkumers op gelijke hoogte bracht (1-1). Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Arjen Westrik de winnende 2-1. "De sfeer in de selectie is positief, de spelers hebben nog steeds het gevoel dat de nacompetitie tre ontlopen is en dat ze er rechtstreeks in kunnen blijven,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge.

img_7523.jpg

img_7527.jpg

“We hebben absoluut niet goed gespeeld. De ploeg heeft het maximale eruit gehaald, maar we hebben wel gemazzeld want Drachtster Boys had ook 0-2 kunnen maken. We hebben veel wedstrijden gehad waarin we prima voetbalden maar met lege handen achterbleven, vandaag spelen we slecht maar valt het eindelijk wel eens goed, ” vond Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop. Trainer Jan van Raalte van Drachtster Boys zag ook dat zijn team na een 0-1 voorsprong niet door wist te drukken. “Toen daarna de 1-1 viel en er voor ons een rode kaart kwam werd het voor ons pompen of verzuipen en dat ging mis. Berkum, en vooral Pascal Diender, was meer geslepen en geroutineerd,” analyseerde de Friese coach.

Drachtster Boys was in de eerste helft veel feller in de duels dan Berkum dat opvallend vaak op eigen helft terug werd gedrukt en pijnlijk veel balverlies leed. De bezoekers hadden daar al na een minuut of vijf van kunnen profiteren toen Zabih Etemadi alleen voor het Berkum-doel verscheen, maar keeper Mathijs Bouwhuis wist zijn inzet te pakken. Daarna was het 45 minuten lang van beide kanten slecht en tekenend was dat de thuisclub zich voor rust nauwelijks kansen wist te creëren.

In de tweede helft was het aanvankelijk van hetzelfde laken een pak. Dat brak Berkum op toen een van flinke afstand genomen vrije trap door Paul de Jong werd ingekopt en Drachtster Boys zo op 0-1 kwam. Slechts enkele minuten later had Etemadi, vrij voor het Berkum-doel, de kans om zijn ploeg naar een mogelijke beslissende voorsprong te schieten maar zijn inzet ging voorlangs. Daardoor werd de thuisploeg kennelijk wakker en gaf Berkum eindelijk tegengas. Na een uur spelen stuurde aanvoerder Marc van der Meulen zijn spits Kassim Bizimana op weg naar het Friese doel en die liet zich niet van de wijs brengen door zijn achtervolgers: 1-1. Even daarna gingen Frank Eijgelaar en Marc van der Meulen een duel aan, waarbij de eerste met gestrekt been in leek te komen. Scheidsrechter Van Gijzen vond dat rood voor Eijgelaar op zijn plaats was en hoewel dat een zware straf leek was trainer Van Raalte van Drachtster Boys het er na afloop wel mee eens. “Een terechte rode kaart en een domme overtreding,” was zijn commentaar.

Berkum-coach Ten Berge bracht vervolgens spits Arjen Westrik in het veld, volgens eigen zeggen om de bal meer vast te kunnen houden op de helft van de tegenstander, en dat werd snel beloond. Westrik kwam in balbezit, zette keeper Kooistra vakkundig op het verkeerde been en schoot vervolgens een fraaie 2-1 binnen. Berkum had daarna nog wat aan het doelsaldo kunnen doen maar Chris van der Meulen en Pascal Diender lieten enkele fraaie kansen liggen en de Berkum-defensie gaf, met ‘man of the match’ Edmund Mijnheer, niets meer weg. Dat ook Zabih Etemadi bij Drachtster Boys in de blessuretijd nog met een tweede gele kaart, en dus rood, kon inrukken maakte de nederlaag voor de Friezen nog vervelender. Berkum heeft zichzelf door deze krappe overwinning iets meer lucht bezorgd, maar zal ook de komende weken flink aan de bak moeten om ‘lijfsbehoud’ in de Hoofdklasse C zeker te stellen.

VV Berkum-Drachtster Boys, 10 maart 2012
Eindstand: 2-1 (0-0)

Doelpuntenmakers: 55. Paul de Jong (0-1), 61. Kassim Bizimana (1-1), 74. Arjen Westrik (2-1)
Gele kaarten: Pascal Diender (Berkum), Jelle Teitsma (Drachtster Boys)Rode kaart: Frank Eijgelaar, Zabih Etemadi (2x geel), (beiden Drachtster Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Edmund Mijnheer, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender, Jesper Beunk, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (88. Frank Hoolsema), Youp Kok (71. Arjen Westrik), Kassim Bizimana

Opstelling Drachtster Boys: Eelke Kooistra, Richard Hamstra, Pieter Jelle de Jong, Paul de Jong (77. Mourad Azarzar), Frank Eijgelaar, Jelmer Mullender, Martijn Liefers (17. Jan Stoker), Jacob Bras, Jelle Teitsma, Zabih Etemadi, Hedzer Prins (88. Johan Hoekstra).

Artikel delen:

Reageer