VV WVF wint bijzonder duel van Olde Veste '54

Zwolle – Het was op 1 oktober 2011 in de uitwedstrijd tegen d’Olde Veste ’54 in Steenwijk het begin van een imposante reeks van WVF. Tot vandaag 11 keer op rij ongeslagen, terwijl onze tegenstander van vandaag sindsdien slechts 1 wedstrijd wist te winnen, vorige week tegen Be Quick ’28.

Het werd een wedstrijd die bol stond van de emoties. Scheidsrechter Paarhuis had zijn handen dan ook meer dan vol aan deze wedstrijd en zijn beslissingen vielen niet altijd in goede aarde. Ja en dan blijkt dat voetbal emotie is. Waar normaal gesproken het venijn in de staart zit, zat het venijn vanmiddag duidelijk in het begin van de wedstrijd. Al in de 3e minuut moest Mike handelend optreden door een rare zwabberbal net over de lat te tikken. Olde Veste gooide vanaf het begin veel strijd in de wedstrijd en dat resulteerde in een drietal overtredingen binnen 2 minuten. Bij de derde overtreding van Olde Veste speler Kattenberg vond scheidsrechter Paarhuis het genoeg en trok de gele kaart. Even later in de 8e minuut maakte dezelfde speler een overtreding op Saba Gwedelidze en kreeg wederom geel, een terechte beslissing van scheidsrechter Paarhuis, en 2x geel is rood. Zo stond Olde Veste al na 8 minuten met 10 man.

Toch kreeg Olde Veste niet veel later een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Paarhuis zag in een overtreding van Marthijn ter Steege een strafschop. Dit leverde Marthijn  geel op, maar gelukkig voor WVF werd de toegekende strafschop door Edwin Maters naast geschoten. WVF had  ondanks een man meer moeite om Olde Veste zijn wil op te leggen, en was het Mike die een paar keer handelend moest optreden om WVF voor een achterstand te behoeden en werd niet voor niets tot man van de wedstrijd gekozen.

Toch kwam WVF op voorsprong, een schitterende pass , over de verdediging van Olde Veste, van Timon Beimers  werd door Bjorn Rellum goed aangenomen en beheerst ingeschoten. Daarna kreeg WVF nog enkele kleine kansen, o.a. een droge knal van Marthijn ter Steege  net naast, maar wist voor rust niet meer te scoren. In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers maar  Mike wist dit door goed  uit te komen te pareren. Hierna kregen we een opstootje tussen Kevin Peeters en Kevin de Vries van Olde Veste wat beide spelers geel opleverde. Dat dit een voorbode was van een wel zeer emotionele tweede helft had niemand bedacht. Waar eerst Saba nog geel kreeg na een onschuldige overtreding , ontspoorde het duel in de 63e minuut.

Na een snel en slim genomen vrije trap van Jeroen van Brummen kon Saba Gwedelidze alleen op doelman Richard Strijker afgaan en deze haalde Saba onderuit. Scheidsrechter Paarhuis beoordeelde dit dan ook als het neerhalen van een doorgebroken speler en kon niets anders dan rood trekken voor de doelman voor Olde Veste. En omdat Olde Veste al 3 keer gewisseld had, moest veldspeler Kruisweg de plaats onder de lat innemen. Uit de vrije trap die volgde, Saba tikte de bal slim naar links op Richard Bouwmeester en diens voorzet werd knap ingetikt door Bjorn Rellum. Assistent scheidsrechter Bert Pen van Olde Veste dacht aan buitenspel en was het duidelijk niet eens met de beslissing van scheidsrechter Paarhuis. Deze stuurde daarop Bert Pen weg.

Omdat niemand direct bereid was de vlag over te nemen werd er een afkoelingsperiode ingelast. Na een onderbreking van dik 5 minuten werd de wedstrijd hervat maar gezien de stand allang beslist. Toch wist WVF tegen 9 man nog tweemaal te scoren. Eerst was het Marthijn ter Steege, die na twee eerdere doelpogingen uit een corner de 3e wel wist te benutten. Tenslotte was het Timon Beimers die na een goede combinatie, opgezet door Jakko Slot en goede pass van de ingevallen Serkan Sahinturk voor de 4-0 eindstand zorgde. Gezien de andere uitslagen van vandaag is WVF verder gestegen naar een vierde plaats op de ranglijst!! En om met de woorden van Marthijn ter Steege te spreken, waar eindigt dit sprookje!

Dick Noordman

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer