Degradatie dreigt voor Be Quick '28

Zwolle – De toon werd gezet door Be Quick A1: het hooggeplaatste Emmen A1 werd met 6-0 opzij gezet. Het is niet minder dan een droomuitslag. Aan het eerste elftal van Be Quick, met enige fantasie ook nog als A1 elftal te bestempelen, de taak om er tegen Zwart Wit een goed vervolg aan te geven. Maar aan het einde van de middag bleek dat teveel gevraagd: Zwart Wit verliet uiteindelijk de plaats van handeling met een 0-2 overwinning in de broekzak. 

img_7504.jpg

Be Quick is onder leiding van interim-coach William Bakker gestart met een 4-4-2 opstelling. Coenders en Shimeri zijn de spelers die voorin de muziek moeten maken. Het is een degradatieduel, niet meer en niet minder. Noch Be Quick, noch Zwart Wit slaagt er in de beginfase van het duel in om duidelijk te maken dat ze te laag staan op de ranglijst. Toch valt voor Be Quick het muntje weer op de verkeerde zijde. Als er in de 16e minuut een voorzet van rechts komt, dan is het Corné Wegerif die bij de eerste paal verschijnt en de bal in de verre hoek binnenkopt: 0-1. Be Quick kan er niet veel tegenoverzetten.

img_7468.jpg

img_7511.jpg

img_7498.jpg

img_7441.jpg

img_7462.jpg

 Keeper Maik Verhoef heeft in de 20e minuut moeite om een diepe bal op Thijs Coenders te pakken, maar echt gevaar weet Be Quick niet te stichten. In de 30e en 40e minuut komt Zwart Wit nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar de beide partijen gaan met 0-1 rusten. Na de rust gaat Be Quick iets meer vooruit spelen en het thuispubliek vermoed na een uur voetballen dat de 1-1 er aan gaat komen. Sander Bolt sticht gevaar met een goede actie en een kopbal van Taco Reijnen verdwijnt net naast het doel. Een goede vrije trap van Sander Bolt wordt door Verhoef net onder de lat weggetikt.

In de 70e minuut slaat voor Be Quick het noodlot toe. Keeper Jos de Gram glijdt buiten het strafschopgebied en raakt de bal met zijn handen. Het is niet direct een doelrijpe kans, maar de scheidsrechter trekt wel een rode kaart. Arie Smit verlaat dan het veld en Bram Neplenbroek neemt de plaats tussen de palen in. Diezelfde Neplenbroek moet vijf minuten later de gang naar het net maken als Niels van de Ven een vrije trap binnenkopt: 0-2. Be Quick weet zich dan niet echt meer op te richten.

In de 83e minuut is Zwart Wit dan nog dicht bij de 0-3, maar de onderkant van de lat voorkomt erger. ESC uit Elburg won van Dos Kampen en dus ziet Be Quick de kloof met de promotie/degradatieplaatsen oplopen tot zes punten. Daarmee zit Be Quick nog steeds in een flinke spagaat: degradatie afwenden voor het eerste elftal of inzetten op een nieuwe promotie voor A1 dat nog altijd tweede staat.

Coach William Bakker zag dat zijn ploeg in de tweede helft meer druk zette maar toch niet tot scoren kwam: “De tweede helft hebben we verder vooruit gespeeld, maar toch was het doel ook: geen doelpunt weggeven. Ik had ook het gevoel dat wij conditioneel sterker waren. Keerpunt was natuurlijk de bestrafte rode kaart van Jos de Gram. Ik vond dat erg zwaar bestraft omdat het geen bewuste handsbal was. Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Maar ik kan de jongens niks verwijten. Ze hebben met beleving gespeeld.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer