Zwols Symfonie Orkest maakt Onverwachte ontmoetingen

Zwolle – Voor het eerst zal het Zwols Symfonie Orkest één van haar jaarlijkse concerten in Theater de Kerk spelen, een onbekende maar onverwacht leuke locatie in Zwolle. Ook maakt het orkest dit jaar een uitstapje naar een andere provincie, want ook in Nunspeet in het Veluvine zal het orkest een optreden verzorgen.

Op het programma staan een aantal verassende stukken. Zo heeft het orkest de kans om met saxofonist Arno Boornkamp op te treden. Deze virtuoze saxofonist is een graag geziene solist in zowel het traditionele als wel het hedendaagse repertoire. Samen met Arno zal het orkest twee concerten van Claude Debussy uitvoeren. Ook speelt het orkest de Háry János suite van Zoltán Kodály, een bekend sprookjesachtig verhaal uit Hongarije over een uitgediende huzaar die allerlei avonturen meemaakt. Vooral speciaal in dit stuk is de solo van een cimbaal, een bijzonder instrument dat vooral bekend is uit de zigeuner- en klezmer muziek.

Op het programma staat nog een verhaal uit dezelfde contreien, De Houtduif van Antonin Dvorák. Het verhaal handelt over een vrouw die haar man vergiftigt om met een ander te trouwen en dan bij bezoek aan zijn graf het geroep van een duif hoort en denkt dat het haar man is die komt spoken.

Tot slot heeft het orkest Masques et Bergamasques op het programma staan, een twintigste-eeuwse hommage aan de wereld van fêtes galantes. Het is een van de laatste stukken van Gabriel Fauré en speciaal geschreven voor de prins van Monaco.Op 13 april speelt het orkest in Theater De Kerk in Zwolle.

Kaarten kosten 15 euro en 10 voor jeugd en CJP, deze kaarten zijn te bestellen via de website www.zwolssymfonieorkest en ook voorafgaand aan het concert te koop aan de deur.Op 14 april speelt het orkest in theater in Nunspeet.

Ook deze kaarten kosten 15 euro en 10 voor jeugd en CJP, deze kaarten zijn te verkrijgen via het theater op www.veluvinenunspeet.nl

Artikel delen:

Reageer