Violisten Britten Vioolconcours musiceren op hoog niveau

Zwolle – Yke Toepoel, voorzitter van de jury van het 2e Britten Vioolconcours, roemt het niveau van de 37 deelnemers aan het 2e Britten Vioolconcours. Dat niveau leverde prachtige momenten op waarin de deelnemers uit heel Nederland intens musiceerden in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het publiek genoot zichtbaar evenals de jury. De drie 1e prijs winnaars zijn zeer de moeite waard om te horen als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest op 30 maart a.s. in Theater De Spiegel in Zwolle.

brittenviool_2.jpg

In de 1e categorie, 10 t/m 12 jaar, won Nanami Moussault uit Amstelveen en leerling van Jeroen de Groot, de 1e prijs. De jury roemde haar voor haar leeftijd al volwassen spel. In de 2e categorie, 13 t/m 15 jaar ging de 1e prijs naar Irene Mesu uit Overdinkel, leerling van Sylvia van de Grinten in de jong talentenklas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Irene maakt intens muziek en heeft een bijzondere en natuurlijke manier van vioolspelen, aldus de jury. De 1e prijs voor de 3e categorie, 16 t/m 18 jaar, ging naar Coraline Groen uit Den Haag, leerling van Kirstin Hoelen in de jong talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het jury commentaar: prachtige warme toon, veel klankkleuren, heel expressief, ze vertelt een prachtig muzikaal verhaal.

Alle 1e prijs winnaars krijgen ook de ‘Staalbankiers’ prijs aangeboden die bestaat uit een ‘Masterclass met Liza Ferschtman’ op 14 April a.s. van 13:30 tot 17:30 uur in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De masterclass is gratis toegankelijk voor publiek.

Naast de 1e prijzen was er een eervolle vermelding voor Mayte Levenbach (10 jaar) uit Den Haag in de 1e categorie. Verder waren er aanmoedigingsprijzen voor Lucie Hallinga uit Schiedam (1e categorie), Roza Herwig uit Zwolle (2e categorie), Camilla Genee uit Wapse (2e categorie) en Olfje van der Klein uit Groningen (3e categorie) en Bernadette Wijnhamer uit Zoetermeer (3e categorie).

Het 2e Britten Vioolconcours wordt georganiseerd door de Stichting Benjamin Britten Orkesten i.s.m. Het ArtEZ Conservatorium. Volgend jaar is het weer de beurt aan de cellisten om hun kunsten te laten horen tijdens het 2e Britten Celloconcours. Voor meer informatie: www.brittenconcours.nl.

Kaarten voor het concert op 30 maart in de Spiegel zijn verkrijgbaar via www.odeondespiegel.nl.

Artikel delen:

Reageer