Heimachine door dak van museum de Fundatie

Zwolle – Spektakel aan de Potgietersingel. Maandagmorgen, vanaf 07.20 uur, werd een heimachine van 4,5 ton vanaf de Potgietersingel door het dak van museum de Fundatie gehesen. Een megakraan verrichte dit huzarenstukje.

12-03-2012_heimachine_via_dak_in_de_fundatie_gebracht_03.jpg

De heimachine werd op de begane grond van het museum geplaatst. De machine gaat overigens niet heien, maar boort gaten in de bodem. De werkzaamheden zijn nodig voor een betere draagconstructie in het museum. Nog voor het einde van dit jaar zal er een 'Oog' op het statige gebouw komen. Architect is H.J. Henket. Hij heeft een ellips ontworpen die op het dak van het gebouw komt. Hierin kunnen twee verdiepingen museumzalen gerealiseerd worden. De educatieve en publieksruimte zijn ondergronds gedacht.

12-03-2012_heimachine_via_dak_in_de_fundatie_gebracht_02.jpg

12-03-2012_heimachine_via_dak_in_de_fundatie_gebracht_04.jpg

12-03-2012_heimachine_via_dak_in_de_fundatie_gebracht_05.jpg 

12-03-2012_heimachine_via_dak_in_de_fundatie_gebracht_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Bij het lezen van de titel van dit bericht schrok ik eventjes, ik zag het al helemaal voor me, een heimachine die door het dak van de fundatie stort!

  Gelukkig maakt het onderdeel uit van de verbouwing. Ben erg benieuwd! 😀

 2. De heimachine werd op de begane grond van het museum geplaatst. De machine gaat overigens niet heien, maar boort gaten in de bodem

  Dan is het toch ook geen heimachine?

 3. Ik sluit mij graag aan bij Arie, zonde van dit mooie rijksmonument. WAAROM ??? Er zijn toch genoeg gebouwen om naar uit te wijken als hier niet voldoende ruimte is. En wie gaat dit betalen ?

 4. de machine gaat gaten boren lees ik.nou maar afwachten wanneer de fundatie in de bodemlose put verdwijnt. de machine is namelijk een verre familie van 1 van de machines uit het voormalige machinemuseum en is uit op wraak.;)

 5. Bericht door Tim, op 12 maart 2012 om 23:18
  Toeschouwer, heb je in een grot geleefd jongen? smilies/wink.gif

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/27335/55/

  Timmetje kijk nu eens naar het filmpje van de stentor en dan het plaatje in het filmmpje op 32 seconden. Lijkt dat een beetje op dat ei. Of zijn het mischien de steigers er om heen. Maar een plaatje met steigers laat je toch niet zien. En die dakvorm boven op is toch niet de koepel ????

 6. Nou nog even genieten van het aangezicht van dit mooie gebouw .Straks met het zg oog erop is het niet meer om aan te zien .Dat een gemeente zich hier voor leent om daar mee in te stemmen.Het is net zo,n grote fout die ze maken als toen met de sloop van het gouvernementsgebouw bij het kerkbrugje.Heel erg jammer dat ze hier miljoenen inpompen om het aangezicht te vernietigen

Reageer