Claus Boekweg uit technische staf FC Zwolle

Zwolle – Door het bestuur van FC Zwolle is in overleg met de Technisch Directeur en de Hoofdcoach besloten enige wijzigingen door te voeren in de technische begeleiding van de selectie van de club.

Dit betekent dat Gert-Peter de Gunst (trainer/coach van FC Zwolle A1) tijdelijk, voor de rest van het huidige seizoen, aan de technische staf zal worden toegevoegd, als assistent van Art Langeler (Hoofdcoach) en Jaap Stam (Teamcoach). Door deze wijziging ontstaat een verschuiving in taken, onder andere voor assistent-trainer Claus Boekweg. De club is met Claus in overleg voor het vinden van een voor hem passende oplossing, binnen zijn huidige tot en met het seizoen 2012/2013 lopende contract.

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Met deze verklaring van FC Zwolle:

  "enige wijzigingen door te voeren in de technische begeleiding van de selectie van de club"

  kan je echt niks :'(

  Ik vind Boekweg een kundige en sympatieke man. Jammer dat hij door onduidelijke redenen moet vertrekken, en geslachtoffert is.

 2. Door het bestuur van FC Zwolle is in overleg met de Technisch Directeur en de Hoofdcoach besloten enige wijzigingen door te voeren in de technische begeleiding van de selectie van de club.

  Vaag bericht, krijg er een vreemd gevoel bij.

 3. Voorzitter Visser geeft in de Stentor aan dat er vorige week wat is voorgevallen bij de technische staf met Art Langeler, Jaap Stam, Claus Boekweg en Sierd van der Berg waardoor een ingreep noodzakelijk was.

  Voorzitter Visser wil niet zeggen wat er precies is voorgevallen.

  Dat moet wel ernstig zijn anders schuif je een ervaren assistent-trainer, met 537 wedstrijden in het betaald voetbal waarvan 210 voor FC Zwolle, die sinds 2006 als assistent-trainer werkzaam is voor FC Zwolle en beschikt over een doorlopend contract niet zo aan de kant.

  De stelling van voorzitter Visser dat FC Zwolle de meeste kans maakt om kampioen te worden door Claus Boekweg te vervangen door Gert-Peter de Gunst (coach van het A1-team) kan ik zonder opgaaf van redenen niet onderschrijven.

  Tot de persoonlijke maatregel is besloten door het bestuur van FC Zwolle in overleg met hoofdcoach Art Langeler en technisch directeur Bert Konterman

  Zonder opgaaf van redenen leidt dit tot speculatie(s) en brengt dit onnodige onrust met zich mee in de beslissende fase van de competitie.

  Opmerkelijk is dat Claus Boekweg afgelopen vrijdag al op de tribune zat in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (1-0) en dat de club pas zondag met een persbericht naar buiten kwam terwijl hier kennelijk al eerder toe besloten is.

  Ik ben van mening dat supporters en sponsoren recht hebben op een toelichting op deze ingrijpende maatregel.

  Als het goed is de verklaring voor deze maatregel overduidelijk in het clubbelang en dus begrijpelijk. Er is geen enkele reden om hier zo geheimzinnig over te doen.

 4. Enge praktijken dit, bank vol jeugdtrainers en hoe lang blijft Jaap dan nog in dit wespennest?
  Als we het kampioensschap missen kan het nog wel eens een hele lelijke tijd gaan worden bij onze fc ben ik bang.

 5. @allen

  Deze zin zegt meer dan genoeg

  Door het bestuur van FC Zwolle is in overleg met de Technisch Directeur en de Hoofdcoach besloten enige wijzigingen door te voeren in de technische begeleiding van de selectie van de club.

  Uit deze zin blijkt dat vriendjespolitiek de bovenhand voert, wat me namelijk opvalt is dat de technisch manager, de hoofdtrainer en een aantal spelers de zelfde makelaar hebben.

  Een andere link is dat de hoofdtrainer, de hoofdopleidingen,jeugdtrainers en een aantal scouts van het SCE zijn. De reden is dat oud voetballers niet capabel zijn. De werkelijke reden is dat jaknikkers op deze plaatsen moeten komen.

  Niet alleen Claus Boekweg zijn contract wordt niet verlengd maar ook Bert Zuurman moet Fc Zwolle verlaten. Raar de landstede trainers mogen blijven zitten.

  De huidige trainer riep moord en brand over het vriendjespolitiek beleid van oud trainers maar deze zijn niet zo erg als wat er nu gebeurd.

  Volgend seizoen loopt het contract met de Landstede af, maar als je kijkt wat ze in bijna drie jaar hebben gepresteerd is dat niet veel.

  Nee ik heb het vermoeden dat Boekweg slachtoffer is van het Landstede beleid binnen de club.

 6. Vorige week is met een ludieke actie door de supportersvereniging de spelers duidelijk gemaakt dat zij aan zichzelf en hun werkgever verplicht zijn om kampioen te worden. Dat plaatst de zaken in de juiste verhouding en in het juiste perspectief.

  De wissel in de technische staf leidt tot speculatie(s) en onrust die alleen kan worden weggenomen door een opgaaf van redenen. Deze redenen zullen ongetwijfeld dringend en begrijpelijk zijn anders neem je niet zo??n ingrijpende maatregel als het gaat om een persoon die zich als voetballer en assistent-trainer altijd verdienstelijk heeft ingezet voor FC Zwolle.

  Het zou mooi zijn als op korte termijn de motivatie voor deze maatregel kan worden achterhaald zodat de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen FC Oss hier zo min mogelijk schade van ondervindt.

  Het is belangrijk om te achterhalen hoe binnen de spelersgroep over ??deze wissel?? denken. Uiteindelijk moet het namelijk op het veld gebeuren en niks mag daar onnodig afbreuk aan doen.

  Daarnaast lijkt het mij redelijk om te stellen dat supporters en sponsoren recht hebben op een fatsoenlijke uitleg. Als het goed is zijn de redenen voor deze beslissing begrijpelijk in het clubbelang een daardoor aanvaardbaar.

  Dat de tegenvallende prestaties na de winterstop hebben geleid tot interne en externe onrust is begrijpelijk. Het kan echter niet zo zijn dat hierdoor deze maatregel is genomen omdat daarmee de verantwoordelijkheid hiervoor puur en alleen bij assistent-trainer Claus Boekweg wordt neergelegd. Volgens mij is er altijd sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid.

  De beweringen/speculaties dat FC Zwolle pas in 2013 kampioen wil worden slaan helemaal nergens op. Tot nu toe ligt FC Zwolle voor op het schema dat in 2009 is gecommuniceerd richting supporters en sponsoren.

  Promotie naar de Eredivisie levert de club automatisch 1,5 tot 2 miljoen euro aan inkomsten op volgens voorzitter Visser in december 2010. FC Zwolle heeft sinds 2009 ook op vele terreinen aanzienlijk progressie gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld de sponsorinkomsten behoorlijk toegenomen.

  Dat er veel te winnen valt bij promotie naar de Eredivisie mag duidelijk zijn. Wat mij echter zorgen baart is dat als promotie dit seizoen wordt misgelopen dit grote financiële consequenties heeft voor onze club.

  In de winterstop is mede door de blessuregolf extra financieel risico genomen door het bestuur. Op dat moment een aanvaardbaar risico gelet op de voorsprong van 10 punten, de kwaliteit van versterking Ruud ter Heide in combinatie met de veel geroemde kwaliteit van de huidige selectie (??echte winnaars??).

  Als dit seizoen wederom promotie naar de Eredivisie wordt misgelopen dan lijkt het mij logisch dat het bestuur zich ook bezint op andere posities binnen FC Zwolle. Zo is er ook wel degelijk wat aan te merken op het functioneren van de hoofdcoach (uiteindelijk de eindverantwoordelijke voor de prestaties van het eerste elftal) en het functioneren van bepalende spelers.

  Het heeft nu geen zin heeft om hierover te speculeren. FC Zwolle heeft vorige week het gat weer vergroot tot 6 punten en heeft daardoor, met nog 8 wedstrijden te gaan, de beste kaarten voor rechtstreekse promotie en alles in eigen hand.

  Het is in het clubbelang dat er z.s.m. duidelijkheid komt over de aanleiding voor deze maatregel en dat binnen alle geledingen van FC Zwolle alles in het teken staat van directe promotie naar de Eredivisie!

 7. @1ste John

  Niemand die FC Zwolle een warm hart toedraagt wordt vrolijk van dit soort berichten. Onduidelijk blijft tot nu toe waarom dit in het clubbelang is. Het lijkt erop dat persoonlijke belangen weer de kop opsteken. Persoonlijke belangen waarvan iedereen dacht dat daarmee in 2009 was afgerekend. Voor zover ik Jaap Stam ken, lijkt het mij niet iemand die dit prettige omstandigheden vindt om zich als trainer verder te ontwikkelen. Als we opnieuw een zeker lijkend kampioenschap verspelen dan heeft dit zware gevolgen voor FC Zwolle. Als ondanks ??het optimaliseren van de kansen?? voor het kampioenschap?? directe promotie opnieuw wordt misgelopen dan is het tijd voor meer wissels. Het lijkt dat er dan tot tweemaal aan toe ??duur leergeld?? is betaald.

 8. @Elrey

  Gisteren stond op verschillende sites waaronder FCzwolle.nl dat de voorzitter de zwarte piet niet bij Boekweg wou leggen. Kijk je nu naar het bericht is er één en ander veranderd en dat zegt genoeg.
  Ook uit het persbericht kan je stellen dat Stam niet mee heeft gedaan. Het bestuur heeft in overleg met Konterman en Langeler dit besloten. Als ik dit lees heb ik het gevoel dat Langeler niet tegen kritiek kan.

 9. @WeimarerRepublik op 12 maart 2012 om 10:19

  De rol van Landstede vloeit voort uit de voorwaarden voor de gemeentelijke garantstelling. Landstede heeft als maatschappelijk partner feitelijk de regie over de jeugdopleiding overgenomen. FC Zwolle kon hierdoor de kosten besparen en tegelijkertijd een eigen jeugdopleiding behouden.

  De rol van Landstede is echter niet onomstreden. Zeker niet nu de invloed van CSE Landstede zich heeft uitgebreid naar het eerste elftal.

  Persoonlijk vind ik het vreemd dat kennelijk alleen onder docenten van CSE Landstede de juiste en meest geschikte kandidaten zijn te vinden voor de invulling van vacatures van jeugdtrainers, assistent-trainers en hoofdtrainer.

  Op het eerste oog lijken dit misschien logische want goedkope oplossingen, maar dit kan wel eens erg duur uitpakken voor FC Zwolle op het moment dat dit niet leidt tot doelbereiking (FC Zwolle in de Eredivisie).

  Verdere speculatie hierover optimaliseert de kansen op directe promotie van FC Zwolle nu niet.

  Toch is enig omgevingsbewustzijn en inzicht in de gang van zaken wel nuttig bij de oordeelsvorming over deze en gene zoals nu gebeurt bij Claus Boekweg.

 10. @WeimarerRepublik, op 12 maart 2012 om 11:04

  Het persbericht is geen communicatie maar een mededeling. Zonder opgaaf van redenen, een sluitende onderbouwing, zorgt dit natuurlijk voor onrust terwijl die net weg genomen leek te zijn doordat het gat weer 6 punten is.

  Uit het persbericht lijkt het er inderdaad op dat Jaap Stam geen deel heeft genomen aan het overleg waarin tot deze maatregel is besloten.

  Dat Art Langeler nog heel veel moet leren is veel mensen wel duidelijk. Alleen hijzelf lijkt daar anders over te denken. Maar wie zijn wij om hem zijn eigen 'leerervaringen' te ontzeggen. Als hij dit seizoen er opnieuw niet slaagt in directe promotie naar de Eredivisie beleeft hij zijn 'leermomentje' heus wel.

  Onder het mom van clubbelang worden altijd heerlijk zoveel persoonlijke belangetjes weggemoffeld. Gelukkig beschikt FC Zwolle over supporters die een kritische houding niet laten wegschuiven door een misplaatst beroep op loyaliteit aan de club.

 11. @Elrey

  Ondanks dat de club koploper is is promotie nog ver te zoeken 6 punten is niet veel ondanks dat je nog 8 wedstrijden moet spelen Zwolle heeft de komende twee wedstrijden een makkelijker tegenstander dan Sparta. Men moet hopen dat Sparta punten verliest want ik ben van overtuigd dat de laatste wedstrijden gigantisch zwaar zijn voor Zwolle met uitwedstrijden voor de boeg Cambuur, WillemII en Fortuna.

  In het kerstnummer stond een intervieuw met Langeler, een vraag was toen als je promotie misgrijpt wat ga je doen. Antwoord was duidelijk nadenken over de positie. Het gemor is heel duidelijk te horen binnen de club en het vertrouwen is bijna tot de nullijn gedaalt. De voorzitter weet dat ook.

  Ik ben van mening dat Visser zich duidelijk moet uitspreken wat ie wil in de toekomst doorgaan met Langeler en Landstede of niet

 12. Iedereen roept wat en heeft een mening en een oordeel maar niemand weet hoe het uiteindelijk werkelijk in elkaar steekt.
  Ooit heeft een hoogleraar gezegd dat een vooroordeel moeilijker te splitsen is als een atoom. Dus wie gelijk of ongelijk heeft weet je niet en moet je ook geen oordeel over geven.
  Zwolle moet zo snel mogelijk duidelijkheid geven in deze kwestie want met de vage reactie nu krijg je juist gezeur en onrust binnen de club.

 13. Langeler wilde er een extra persoon voor een andere en frisse kijk op het elftal erbij (niet in plaats van), om zo alle middelen te benutten om kampioen te worden. Boekweg vond dit geen goed idee, en is volgens Langeler zelf weg gegaan. Dat betreurt Langeler.

 14. Maar nu heeft hij die 'frisse kijk' er dus bij en een jong en onervaren iemand (wie had ooit van De Gunst gehoord). Claus Boekweg laat hij dus gaan. Wat is de winst nu dan?

 15. @allen

  Wat me opvalt bij Langeler is dat hij het weer afschuift. Langeler heeft nooit over zichzelf. Hij heeft alleen de Gunst erbij gehaald voor zijn eigen disfunctioneren en verder niets.

 16. Tja, als je voor het weekend vooral druk bent om het ontslag van de trainer aan te moedigen, dan is het vervelend als de club opeens 3 punten uitloopt.

  Die zogenaamde speculaties die voor onrust zorgen, komen volgens mij maar bij 2 personen weg. Onze grote Landstedevriend Weimarrepubliek en ElRey, de Jan Everse Fan.

  Ik snap echt niet waarom fans menen dat ze er recht op hebben om informatie te hebben over de arbeidsovereenkomst van een werknemer en een werknemer van een voetbalclub. Misschien zou het bij jullie op kunnen komen dat het de belangen van die werknemer wel eens zou kunnen schaden. Geen idee of dat zo is, maar het zou niet vreemd zijn.

  Maar als je er blijkbaar belang bij hebt om onrust aan te wakkeren, dan maakt je dat niet uit. Als de trainer maar opstapt. Dat die trainer al het hele seizoen bovenaan staat is blijkbaar geen argument.

  Om eerlijk te zijn heb ik de toegevoegde waarde van Claus Boekweg nooit gesnapt. Hij mag dan nog zoveel wedstrijden voor Fc Zwolle hebben gespeeld, ik heb toch iets meer vertrouwen in het voetbalverstand van Jaap Stam. En ik zie niet in hoe die twee oud-verdedigers elkaar aanvullen.

  Blijkbaar hebben de spelers er ook geen moeite mee, want die speelden vrijdag gewoon weer een goede wedstrijd.

  Heren, ga vooral door met jullie oproepen, omdat je 'recht hebt op informatie' maar doe alsjeblieft niet meer of dat in het belang vd club is.

 17. Tja, als je voor het weekend vooral druk bent om het ontslag van de trainer aan te moedigen, dan is het vervelend als de club opeens 3 punten uitloopt.

  Over wie heb je het nu?

  Die zogenaamde speculaties die voor onrust zorgen, komen volgens mij maar bij 2 personen weg. Onze grote Landstedevriend Weimarrepubliek en ElRey, de Jan Everse Fan.

  De onrust was eral, beetje zwak om dit aan anderen te wijten.

  Ik snap echt niet waarom fans menen dat ze er recht op hebben om informatie te hebben over de arbeidsovereenkomst van een werknemer en een werknemer van een voetbalclub

  Het antwoord zit al in het laatste woord, voetbalCLUB.

  Als de trainer maar opstapt. Dat die trainer al het hele seizoen bovenaan staat is blijkbaar geen argument.

  Nee, niet goed opgelet. De kritiek is rond de winterstop begonnen en NIET door deze twee heren.

  Om eerlijk te zijn heb ik de toegevoegde waarde van Claus Boekweg nooit gesnapt.

  Nu komen we ergens. Volgens mij heb jij een hekel aan Claus, toevallig bevriend met jouw grootste nachtmerrie; Jan Everse.

  ik heb toch iets meer vertrouwen in het voetbalverstand van Jaap Stam.

  Wordt dat dan ook gebruikt?

  Blijkbaar hebben de spelers er ook geen moeite mee, want die speelden vrijdag gewoon weer een goede wedstrijd.

  Als jij dat goed noemt, heb je toch echt een probleem.

  Heren, ga vooral door met jullie oproepen, omdat je 'recht hebt op informatie' maar doe alsjeblieft niet meer of dat in het belang vd club is.

  Ik krijg toch sterk het vermoeden dat jij een oprechte hekel hebt aan een aantal mensen dus dan zou jij tot de "oude kliek" behoren.

 18. Ik heb de reactie van Langeler net gezien. We mogen aannemen dat hij de waarheid spreekt en dat Boekweg met de beslissing om iemand aan de technische staf tot te voegen niet geaccepteerd werd en dat hij zelf de beslissing heeft genomen om de technische staf te verlaten. Ik denk dat Boekweg vandaag of morgen ook nog wel zijn zegje doet. Ik betreur het wel want Boekweg komt altijd op mij over als een eerlijk en betrouwbaar persoon en zeker gezien zijn staat van diest als speler en trainer voor onze fc hoop ik dat alles in goed wordt uitgesproken en dat er misschien een andere functie voor hem binnen de club gevonden kan worden.

 19. Nou dus Gert Peter de Gunst gaat FC Zwolle kampioen maken. Ik had dan liever iemand met ervaring binnengehaald. B.v. Robert Maaskant. Misschien moet je meer mensen binnen de organisatie vervangen. Als je dit jaar weer promotie misloopt, dan moet het bestuur ingrijpen. En dan met een hele nieuwe staf rondom het team zetten.

 20. Ik vind het erg jammer dat Boekweg ter zijde wordt geschoven door meneer Langeler. Mooi dat een groot voetbalicoon zoals Stam bij Zwolle rondloopt! Maar ik snap het verschil niet helemaal tussen de functie van Langeler (hoofdtrainer) en Stam (teamcoach).

 21. dat Boekweg met de beslissing om iemand aan de technische staf tot te voegen niet geaccepteerd werd en dat hij zelf de beslissing heeft genomen om de technische staf te verlaten

  Niet alleen toevoegen van iemand maar ook de taken (van Claus) verdelen. Dat is dus andere koek, de trainer verprutst het en Claus moet taken inleveren ten voordele van een vriendje van Art.

 22. @Edwin, op 12 maart 2012 om 15:55

  Dank voor het breken van een lans.

  Het mag duidelijk zijn dat Witte niet in de ware gang van zaken geïnteresseerd is, maar nog steeds last heeft van een trauma dat in 2009 door een groepje mensen binnen FC Zwolle is opgelopen.

  Zijn reacties zijn puur en alleen op de persoon gericht en hij is in het totaal niet geïnteresseerd in waarheidsvinding.

  Hij gaat zelfs zover om supporters verantwoordelijk te stellen voor de mindere prestaties van het eerste elftal na de winterstop en de onrust die hieruit voortvloeide.

  Als de juridische zaken zijn geregeld, zal Claus Boekweg zelf zijn kant van het verhaal toelichten. Uit ervaring weten we immers dat er meerdere kanten aan een verhaal zitten, zeker als die verhalen worden gecommuniceerd vanuit FC Zwolle.

  Gek dat er nu opeens wel tekst en uitleg kan worden gegeven en de voorzitter gisterenavond nog niet wilde uitwijden…

 23. Gelukkig kan voorzitter Visser zich (wel) voorstellen dat een ieder die bij FC Zwolle betrokken is, opgeschrikt is van het bericht over de wisselingen in de technische staf rond het eerste elftal.

  Het gaat hier namelijk om Claus Boekweg die inmiddels, met een onderbreking, al 13 jaar werkzaam is voor FC Zwolle. De eerste 7 jaar heeft Claus Boekweg onze clubkleuren in 210 wedstrijden op het veld verdedigd. Daarna heeft Claus Boekweg de afgelopen 6 jaar als assistent-trainer en interim-hoofdcoach een bijdrage geleverd aan de prestaties van het eerste elftal.

  Het persbericht van afgelopen zondag sloeg bij mij in als een bom. Ten eerste omdat ik Claus Boekweg in al zijn jaren bij FC Zwolle persoonlijk heb leren kennen als een integer en deskundig mens. Ten tweede omdat ik had gehoopt dat met de verdiende zege op FC Den Bosch een einde was gekomen aan alle onrust die is voortgevloeid uit de mindere prestaties van het eerste elftal na de winterstop. Ten derde omdat ik van mening ben dat de ??wissel?? van iemand met zo??n staat van dienst voor FC Zwolle niet kan worden afgedaan met een persbericht zonder opgaaf van redenen.

  Ik heb daarom o.a. bij de voorzitter van de supportersvereniging verzocht om een opgaaf van redenen door FC Zwolle, die gisterenavond nog ontbrak.

  Inmiddels hebben zowel de voorzitter als de hoofdcoach hun lezing gegeven over de achtergronden van deze ??wissel??.

  Er zitten altijd meerdere kanten aan een verhaal.

  Helaas zit Claus Boekweg op dit moment niet in de positie om zijn kant van het verhaal te vertellen.

  Voorzitter Visser geeft aan dat ⤽De club blijft proberen om in overleg met Claus tot een voor hem naar tevredenheid zijnde oplossing te komen wat betreft zijn werkzaamheden voor FC Zwolle.⤝ Ik hoop dat de club hierin slaagt. Ik gun dit Claus Boekweg omdat ik mij kan verplaatsen in zijn beweegredenen en van mening ben dat van FC Zwolle ??goed werkgeverschap?? mag worden verwacht.

  Terug naar onze missie: ⤽het kampioenschap!⤝

  De doelstelling van het bestuur bij aanvang van dit seizoen was de volgende: ⤽Het eerste elftal dient bij de eerste drie te eindigen. Waarbij er zo lang mogelijk om de titel meegestreden moet worden. Bestuurlijk is geformuleerd dat FC Zwolle na het seizoen 2012/2013 zijn opwachting dient te maken in de Eredivisie. Echter hoe eerder, hoe beter.⤝

  Boven verwachting stond FC Zwolle in de winterstop na 17 wedstrijden 10 punten los. Dat betekent dat een hoger verwachtingspatroon gerechtvaardigd is, namelijk kampioen worden en daardoor rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie.

  Onze club heeft na 2009 grote sprongen voorwaarts gezet. FC Zwolle heeft vorig seizoen tot het laatst gestreden voor promotie. Ik was erbij in Venlo toen een punter van Musa in de 87ste onze droom aan diggelen schoot.

  Als trouw en kritisch supporter van FC Zwolle wil, hoop en verwacht ik dat FC Zwolle dit seizoen rechtstreekse promotie afdwingt naar de Eredivisie.

  Ik houd voorzitter Adriaan Visser aan de volgende woorden: ⤽Na dit seizoen zal de besluitvorming, de taakverdeling en de invulling van de technische staf geëvalueerd en opnieuw bekeken en ingevuld worden richting het nieuwe seizoen.⤝

  Ondanks dat dit seizoen niet alles een schoonheidsprijs verdient, moet nu alles in het teken staan van onze missie: het kampioenschap!

  Nog 8 finales te gaan. FC Zwolle Noar Veur??n!

 24. We mogen aannemen dat hij de waarheid spreekt en dat Boekweg met de beslissing om iemand aan de technische staf tot te voegen niet geaccepteerd werd en dat hij zelf de beslissing heeft genomen om de technische staf te verlaten

  Boekweg is geschorst door het bestuur. De Gunst zou bijna alle taken van Boekweg overnemen, behalve pionnetjes neerzetten. En daar is uiteraard Boekweg niet mee akkoord gegaan.

 25. Het is altijd al een zootje geweest bij de fc ZWolle en zal ook wel nooit anders worden
  En het zal mij niets verwonderen als ze weer misgrijpen aan het einde van de competitie.

 26. Dat CB de TS zou (moeten) verlaten is mij al enige tijd geleden ingefluisterd door FCZ Whisperer.

  Deze situatie verbaasd mij dan ook niet.

  Of de officiële verklaring ook de juiste en volledige situatie is, betwijfel ik ten zeerste.

  De FCZ Whisperer heeft mij nog nooit teleurgesteld en ook dit keer had hij het goed gezien!

 27. Invulling technische staf

  Ik kan me voorstellen dat een ieder die bij FC Zwolle betrokken is, opgeschrikt is van het bericht over de wisselingen in de technische staf rond het eerste elftal. Ik zal proberen het één en ander te verduidelijken, waarna we hopelijk door kunnen met onze missie: het kampioenschap!

  Na beraad met Bert Konterman afgelopen woensdag, waren Art Langeler en Bert de mening toegedaan dat de technische staf van het eerste elftal weliswaar goed met elkaar samenwerkt en elkaar op veel gebieden aanvult, maar dat er ook veel verschillen zijn, zowel in karakter als in ideeën. Om hier een nieuwe impuls aan te kunnen geven, een frisse kijk op zaken te bewerkstelligen en om extra kennis erbij te krijgen, kwam het bestuur in overleg met hen tot het volgende besluit. Tijdens de laatste weken van dit seizoen zou het goed zijn als er een trainer bij komt. Gert-Peter de Gunst zou dit goed kunnen invullen. Donderdag heeft Art dit vervolgens voorgelegd, met de mededeling dat er ook een taakverschuiving zou komen tussen de trainers. Let wel: er was geen sprake van vervanging, maar van een toevoeging aan de technische staf!

  Claus heeft na beraad besloten dat hij deze aanvulling en met name de verandering van taken in de technische staf niet ziet zitten en wil stoppen. Dit besluit betreuren wij als bestuur en technische staf zeer en dit hadden wij niet zo gewild. Begrijpen doen we het wel. Het moet absoluut helder zijn dat Claus niet ingewisseld zou worden voor, net zoals Art, Jaap en Sierd niet vervangen zouden worden. Het is een aanvulling en versterking van de technische staf. Claus heeft net zoals Jaap en Sierd grote verdiensten voor de club en is een uitstekende trainer.

  Toch is dit besluit onomkeerbaar gebleken, dit houdt in dat de invulling van de technische staf tot het einde van het seizoen er als volgt uitziet:

  – hoofdcoach Art Langeler wordt geassisteerd bij de trainingen en wedstrijden door teamcoach Jaap Stam;
  – Gert-Peter de Gunst wordt aan de staf toegevoegd als veldtrainer, hij zal de wedstrijden vanaf de tribune volgen;
  – Sierd van der Berg blijft verantwoordelijk voor de keepers en als veldtrainer, hij zal de wedstrijden vanaf de tribune volgen.

  De club blijft proberen om in overleg met Claus tot een voor hem naar tevredenheid zijnde oplossing te komen wat betreft zijn werkzaamheden voor FC Zwolle. Na dit seizoen zal de besluitvorming, de taakverdeling en de invulling van de technische staf geëvalueerd en opnieuw bekeken en ingevuld worden richting het nieuwe seizoen.

  Hopelijk verduidelijkt dit het één en ander,

  Adriaan Visser
  Voorzitter FC Zwolle

 28. Hopelijk verduidelijkt dit het één en ander,

  Duidelijk niet.
  We worden gewoon met een kluitje het riet in gestuurd. Helaas accepteert 90% van de supporters deze verklaring.

 29. @ Zwolluh

  Adriaan Visser heeft een leuk stukje geschreven maar een verhaal heeft meerdere kanten.
  Claus Boekweg is een amabel persoon met uitstekende kennis van voetbalzaken.

  De huidige hoofdcoach de heer Langerler heeft in de media geroepen dat er druk op het elftal kwam te staan en dit werd veroorzaakt door de media en supporters. Onze hoofdcoach vergeet twee zaken druk komt van binnenuit de groep en ten tweede supporters hebben ter aller tijde recht van spreken.

  Een deel van de supporters zien de bui al hangen, naar zo'n grote voorsprong weer geen kampioenschap. Het Leermomentje zal zijn in mijn ogen, het kan gebeuren het was niet mijn schuld.

  We hebben een trainer die redelijk narcistisch is en graag wil overleven. De situatie met Claus Boekweg kan je zien om zijn falen te bedekken en verder niets.

  Bij elke topsport organisatie was de hoofdverantwoordelijke eruit gegooid, kijk naar Ulderink, Rutten en in sommige clubs moet men er direct staan zie Hertha Bsc die dit seizoen al drie hoofdcoaches heeft versleten.

  De voorzitter zegt we gaan naar de competitie pas evalueren en dan zeg ik je bent te laat. De reden is van een simpele aard en dat is namelijk we moeten dan al met ons hoofd bij de nieuwe competitie zijn.

  Direct promoveren is van levensbelang maar duidelijkheid van zaken naar de toekomst is net zo belangrijk

 30. @Edwin, ik sta inderdaad ook met verbazing te kijken dat iedereen zich blindstaart op het kampioensschap terwijl Claus zo aan de kant gezet wordt. Aan deze man zijn we meer verschuldigd dan Art en Jaap…

 31. @Weimar, Langeler begint me steeds meer te irriteren. Zoals hij in interviews serieuze vraagstukken lachend wegwuift. Niet mijn man, maar dat had ik vanaf het begin al hoor! Een tweede 'net niet' trek ik niet. Van vorig jaar heb ik een stevig trauma opgelopen.

  Ik blijf Ron Jans nog altijd een goed optie vinden voor nu. Ook voor de toekomst. Leg de Zwollenaar maar vast!

  Ik heb nog een vraag open staan:

  Maar nu heeft hij die 'frisse kijk' er dus bij en een jong en onervaren iemand (wie had ooit van De Gunst gehoord). Claus Boekweg laat hij dus gaan. Wat is de winst nu dan?

  Hoe kunnen we Claus een hart onder de riem steken?
  Ludieke actie, of tijdens de komende thuiswedstrijd een megaspandoek maken? Hij moet weten dat het gesteund wordt!!

 32. Ik blijf Ron Jans nog altijd een goed optie vinden voor nu. Ook voor de toekomst. Leg de Zwollenaar maar vast!

  Robert Maaskant graag.

 33. @Edwin

  Techische staf volgend jaar Langeler – de Gunst – Konterman eerste elftal. Techisch manager Henk Timmer en Hoofdopleidingen Ebbens. Dan is Fc Zwolle veranderd in FC Titanic

 34. Een tweede 'net niet' trek ik niet. Van vorig jaar heb ik een stevig trauma opgelopen.

  Idd, en toen moest iedereen ook positief blijven en vooral geen aanmerkingen maken op Koning Art. Alleen met positieve steun moest het lukken. Heeft echt goed gewerkt.

 35. Assistent-trainer Claus Boekweg is opgestapt bij FC Zwolle. De 46-jarige oud-prof was sinds 2006 in dienst van de koploper in de Jupiler League, maar legde zijn functie neer.

  Technisch manager Bert Konterman en trainer Art Langeler besloten Gert-Peter de Gunst per direct naar de technische staf te promoveren. Tot woede van Boekweg.

  'We zaten in een mindere fase en dus hadden we behoefte aan iemand met een frisse blik', aldus Langeler. 'De Gunst is trainer van het A1-team en hem wilden we aan de staf toevoegen. Dat hield in dat de taken enigszins zouden veranderen. Claus was het daar niet mee eens en besloot per direct op te stappen. We hebben nog twee dagen geprobeerd hem te overtuigen te blijven, maar daar ging hij niet op in.'

  Boekweg zou in de nieuwe plannen tijdens wedstrijddagen op de tribune de duels gaan analyseren. Ook werd hem gevraagd de A-junioren te gaan trainen. De andere assistenten Jaap Stam en Sierd van der Berg waren evenmin enthousiast over de plannen, maar bleven wél aan.

  FC Zwolle voert momenteel de Jupiler League aan met zes punten voorsprong op Sparta Rotterdam. Vorig seizoen liep de club promotie mis omdat de titel uit handen werd gegeven. RKC maakte een enorme achterstand goed in het tweede deel van het seizoen.

  VI

 36. Ik ben erg benieuwd naar de versie van Boekweg. Als ik de aankondiging van VI mag geloven een andere dan voorzitter Visser en trainer Langeler ons voorhouden 😮

 37. Maar ik begrijp het denk ik al wel; als Boekweg alleen nog maar de pionnen klaar moest zetten (sterke reducering van taken) en op de tribune mocht observeren, zou ik ook zelf weggaan.

 38. [quoteBericht door Marcello, op 13 maart 2012 om 19:05

  Ik ben erg benieuwd naar de versie van Boekweg. Als ik de aankondiging van VI mag geloven een andere dan voorzitter Visser en trainer Langeler ons voorhouden
  ][/quote]Dat heet redeneren naar je eigen waarheid.

Reageer