Nieuw gratis muziekfeest Dancetour voor Zwolle

Zwolle – Dance muziek is een muziekstroming waar mensen over heel de wereld naar luisteren, op dansen en voor samenkomen. Dit zorgt voor een gevoel van samenhorigheid en schept een band. Het bij elkaar brengen van mensen, in het bijzonder jongeren en jong volwassenen, staat centraal bij Dancetour. Zondag 22 juli 2012 komt Dancetour naar Zwolle! Van 13.00 – 22.00 is het dance wat de klok slaat op Park de Wezenlanden.

Het evenement Dancetour is de hoofdactiviteit van het concept ‘Dancetour—bringing people together’. Het evenement vindt in twaalf verschillende steden plaats in de maanden april tot en met september. Met DJ’s als Marco V, DJ Chuckie, Quintino en Sunnery James & Ryan Marciano heeft Dancetour in 2010 ruim 132.500 bezoekers getrokken. In 2012 komt Dancetour voor he teerst naar Zwolle! Met het evenement Dancetour wordt de ultieme beleving gecreëerd voor de bezoekers. Het is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen, waardoor er ook een diversiteit aan publiek komt. Op Dancetour staan top DJ’s geprogrammeerd, is het geluid goed en de bezoekers worden meegenomen door de gezellige sfeer op het terrein.

De Dancetour projecten hebben een educatief karakter, waarbij er samengewerkt wordt met jongeren van verschillende onderwijsinstellingen, poppodia, lokale horeca, jongerencentra en instellingen voor mensen met een beperking. De projecten zijn opgezet rondom de thema’s ontwikkelingswerk, mensen met een beperking, jeugd en onderwijs.

Dancetour DJ Knock Out
Voorafgaand aan elk evenement wordt een DJ contest georganiseerd onder lokaal talent uit de omgeving. Zij kunnen hun eigen DJ mix insturen naar Stichting Dancetour. Uiteindelijk strijden vier finalisten tijdens de live DJ Knock Out in een lokaal poppodium om een plek in de line-up van het Dancetour evenement in hun stad. Stichting Dancetour heeft voor dit project een samenwerking met GOGO, de aanbieder van populaire jongeren vakanties. Van alle winnaars maken meerdere DJ’s kans op drie weken lang op vakantie bestemmingen van GOGO te draaien.

Activiteitendag voor mensen met een beperking
Stichting Dancetour bereikt verschillende lagen uit de samenleving. Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben vaak niet de mogelijkheid om het evenement te bezoeken, dan wel aan een activiteit deel te nemen. Stichting Dancetour biedt deze mensen een activiteiten middag aan waar ze kunnen deelnemen aan een DJ workshop, kunnen dansen en deelnemen aan andere activiteiten. In meerdere Dancetour steden zijn ROC en HBO studenten betrokken bij de organisatie. In 2010 heeft Dancetour dit project voor het eerst in twee steden succesvol opgezet.

Beveiliging meeloop stage
ROC Studenten van de opleiding beveiliging krijgen de unieke mogelijkheid om stage te lopen bij de beveiliging van het evenement, een professioneel bedrijf in hun vakgebied. Op secundaire posten worden onder begeleiding van beveiligingsbedrijf RISK, studenten ingezet voor ondermeer de visitatie, toezicht op nooduitgangen en toezicht op backstage terreinen.

Jeugdzorg/jongeren organisatie
Via de plaatselijk afdeling van jeugdzorg of een jongeren organisatie worden jongeren gevraagd om mee te helpen met de op– en afbouw van het evenement. Voor deze jongeren een leuke ervaring, een stap(je) richting regulier werk en een leuke bijverdienste.

Mixperience
Tijdens de Mixperience wordt een workshop gegeven waar bezoekers onder professionele begeleiding de beginselen van het DJ vak kunnen leren. De Mixperience wordt zowel op het evenement als op een centraal plein in de stad georganiseerd. Dancetour organiseert deze Mixperience in samenwerking met studenten van een plaatselijke ROC of HBO opleiding.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Hoezo gaat het slecht met dance in Zwolle. Het barst van de dance evenementen de laatste tijd in Zwolle, en dan moet de zomer nog komen.

  2. Het artikel is 1 op 1 gekopieerd van de website van de organisatie van dit zoveelste herrie-evenement. Ik begrijp werkelijk niet dat Weblog zich laat lenen als reclamezuil voor organisatoren van dit soort evenementen. Gooi er een MVO-sausje over heen en blijkbaar wordt je kritiekloos geplaatst. Het gaat er voor deze exploitanten van de hedendaagse lawaaicultuur natuurlijk nog steeds om, zoveel mogelijk geld te verdienen.

  3. snap er nu echt geen ree# meer van! Eerst worden er protesten gehouden om op 5 mei vooral geen dance te organiseren en nu wordt er een compleet dancefestival georganiseerd? Of komen er hier andere mensen dan op 5 mei? tuurlijk!

  4. Word dance nu wel geaccepteerd in Zwolle ofniet? Zal wel weer een typerende actie zijn als Wethouder de Heer hier een stokje voor steekt, maargoed laten we hopen dat dit door gaat. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die niet snappen dat dit een populaire muziekstroom is wat niet word geaccepteerd. Jammer dat dit word gelabeled als lawaaicultuur, als je dit als bewoner van Zwolle niet aan kan dan ga je toch lekker verhuizen.. Er zijn genoeg opties! Wen er maar aan!

  5. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die niet snappen dat dance als muziekstroming niet ter discussie staat, maar de enorme bak herrie die dat in de omgeving veroorzaakt, als dit soort muziekevenementen (en het worden er steeds meer) in de buitenlucht worden georganiseerd.
    Lawaai is een ernstige verslaving is geworden en afkicken is alleen mogelijk als de lawaaimaffia wordt gestopt. Die is reeds in alles geïnfiltreerd met als grootste dealers de gemeentes, de evenementensector en niet in de laatste plaats de media.
    Het volstrekte gebrek aan empathie voor anderen die de urenlange dancemuziek als lawaai ervaren is tekenend voor de mentaliteit van de lawaaiverslaafden die, als oplossing voor de slachtoffers, niet verder komen dan verhuizen en, hoe origineel, het hutje op de hei.

Reageer