Politie vergezelt scholieren naar Nieuwleusen

Zwolle – Woensdag 14 maart vindt het laatste deel plaats van het onderzoek naar de veiligheid van scholierenroutes in deze regio. Na Dalfsen en Hasselt is nu Nieuwleusen aan de beurt. Het Meander College, de uitvoerder van dit onderzoek, verwerkt daarna de gegevens in een eindrapport. Politie IJsselland heeft laten weten deze derde tocht met scholieren mee te willen rijden. Het vertrek is om 13.40 uur vanaf het Meander College.

De route Zwolle – Nieuwleusen heeft een extra lading gekregen na het ernstige dodelijke ongeluk in december, op de parallelweg in de buurt van Lichtmis. De groep scholieren zal woensdag 14 maart kort even stilstaan bij dit ongeval. Voor alle betrokkenen en belangstellenden is er de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij het nagesprek in Nieuwleusen, bij het Witte Paard aan het Westeind om 15.00 uur. Het eindrapport Onderzoek Verkeersveiligheid Scholierenroutes zal in april aangeboden worden aan alle betrokken partijen, van gemeente tot het Rijk.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat is taal toch moeilijk!
  Politie vergezelD….tja, vroeger leerden we op school iets over stam werkwoord plus T.

  En dan "woensdag 14 maart kort even stilstaan ".
  Even stilstaan of kort stilstaan is prima. Maar kort even stilstaan…..da's eigenlijk niks stilstaan.

 2. Zouden de scholieren zich nu wel netjes aan de regels houden dan, netjes met z'n twee├źn naast elkaar en niet met z'n vieren, zodat je er als medeweggebruiker niet meer langs kunt, geen mp3 speler op zodat ze zich een ongeluk schrikken als je voorbij rijdt…….houdt de politie daar dan ook rekening mee, dat zulke gasten zich zo gedragen op de weg? Want die zul je op zo'n moment niet zien, dan houden ze zich wel koest!!

 3. Het Westeinde en de Lichtmis zijn twee behoorlijk verschillende richtingen vanaf Zwolle gezien. Ook qua veiligheid zit er behoorlijk verschil in de routes. Het Westeinde heeft een prima tweerichtingsfietspad naast de weg liggen, terwijl je richting de Lichtmis over dezelfde weg als de auto's moet fietsen. Ik vraag me af of het afschuwelijke ongeluk wel terecht wordt genoemd als onderdeel van de route Nieuwleusen-Zwolle. Desalniettemin kan je natuurlijk nooit teveel naar veiligheid kijken.

 4. Karola, je hebt gelijk. Ik herken het. Toen ik nog naar Nieuwleusen fietste voor mijn werk, kwam ik drommen jongelui tegen. Elke dag moest ik ze aanroepen om voor zich te kijken, om niet in aanraking met elkaar te komen. Dat is regelmatig fout gegaan.

  Het meefietsen door de politie lijkt mij van niet veel waarde, aangezien de jongelui hun gedrag zullen aanpassen. Je zou verwachten dat het tragische ongeval eind vorig jaar, voldoende aanleiding zou zijn om het gedrag op de fiets aan te passen

Reageer