Broeikas, Zwolle's got talent

Zwolle – Het is bijna weer tijd voor de derde editie van Broeikas, het open podium voor jong talent. Een avondvullend programma vol live muziek, stand up comedy, rap, zang, beatbox, taal, streetdance en nog veel meer, van Muzerie en Kunstbende voor jong talent bij Talentstad! Wat het inhoud? Na twee dagen van professionele coaching werken de Talentstad jongeren toe naar een avond vol optredens en performances in Theater Odeon aan de Blijmarkt. De hosting van de avond is dit jaar in handen van rapper Sticks en Renate Wennemars!

Broeikas start maandag 12 maart met het eerste coaching moment. De tweede coaching vindt plaats op maandag 19 maart. Tussen 14.00 en 16.00 uur gaan de Talentstad leerlingen aan de slag en bereiden zij zich voor op hun podiummoment op 26 maart in Theater Odeon. De leerlingen konden zich afgelopen weken inschrijven voor de categorieën Songwriting, DJ, Rap, Streetdance, Breakdance, Video/ Animatie, Presentatie/ Host, Stand-up/ Cabaret en Decor. Dit jaar was er een record aantal aanmeldingen! 90 leerlingen gaven zich op ten opzichte van 65 in 2011. Zij krijgen twee middagen de tijd om binnen de gekozen discipline hun talent bij te schaven zodat zij een spectaculair optreden kunnen neerzetten in Theater Odeon. Dit doen zij onder begeleiding van onder andere rapper Junte Uiterwijk, zangeres Esther Groenewoud en comedy coach Malinca Verwiel.

Kunstencentrum Muzerie, Kunstbende Overijssel en Talentstad willen met dit project een podium bieden aan getalenteerde jongeren door ze te coachen en een plek te geven waar zij zichzelf aan het publiek kunnen presenteren. De kracht van het project is onder andere dat de jongeren vrijwillig meedoen en daardoor zeer gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf te halen.

Artikel delen:

Reageer