Nieuwe grote rode beuk in park Potgietersingel

Zwolle – De gemeente Zwolle plantte vandaag in park Potgietersingel in het centrum van Zwolle een nieuwe grote rode beuk. De beuk vervangt de 150 jaar oude rode beuk die eerder dit jaar is gekapt, omdat die vanwege zijn slechte gezondheid een gevaar vormde voor de veiligheid van de bezoekers van het park.

Grote machines brachten rond 11.00 uur de 15 jaar oude boom naar zijn nieuwe plek in het park. De nieuwe rode beuk van 8,5 meter lang en 4 meter breed is één van de grootste nieuwe bomen die de gemeente plant. De drie ton wegende boom krijgt een mooie plek bij de ligweide in het park. Het planten van de beuk gebeurde vooruitlopend op nationale boomfeestdag op woensdag 21 maart. Op deze dag helpen kinderen van de Parkschool het park te voorzien van bomen, planten, struiken en ander groen. Vanwege de grootte van de nieuwe grote rode beuk is deze echter niet erg geschikt om door kinderen te laten planten.

Groene beukIn januari is naast de rode beuk ook een oude groene beuk gekapt. Van de onderstam van deze 150 jaar oude groene beuk maakte houtkunstenaar Edward Otten een 6 meter hoge stoel. Dit weekend legde hij de laatste hand aan deze indrukwekkende creatie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer