Chat Log 49

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 50 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 532
 1. Even voor alle duidelijkheid:

  Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 50 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

  Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

  Kortom, iedereen mag zijn zegje doen, maar we houden het gezellig; het is tenslotte gewoon een gesprek. 🙂

 2. Goedemorgen Zwolle!!!!
  Gefeliciteerd Emiel met deze mooie overwinning!!

  Gaap… Gisterenavond 2 bakjes koffie gehad… dus vanmorgen een enorm moeilijke opstarter… 😮

 3. Een klein verzoekje aan de Westenholtenaren onder ons… Wij zijn sinds zaterdag onze jongste poes kwijt, genaamd Ollie. Een kleine bruine daken-acrobaat. Wij beginnen ons zorgen te maken. Willen jullie ook een oogje in het zeil houden?

 4. ingrid, het verliep soepeltjes. vannacht paar uurtjes op schiphol rondgedoold maar was om 7.15 weer thuis. Ach, en slapen bij daglicht lukt me sowieso niet zo goed, dus maar beetje op bed gelegen maar dat word je ook al snel weer zat 😉

 5. Mooi Tim, en heb je nu zelf de tijd dat je ouders op vakantie zijn de auto ter beschikking. Of ging de auto niet mee op de boot.

 6. Ach, je kunt niet alles hebben: sapjes genoeg op de wereld (hoorde net dat er overigens een paar cent per pilsje opkomt in de Horeca)….maar sommige (zéér smakelijke beelden) blijven hangen.

  Weet overigens niet of ze hier in het Oosten zo smaakvol gekleed zijn. Gister was 538/Warchild op de markt in Meppel. Popie jopie dj en frouwkje (net bruin en valt tegen) de Bot. Maar wat een heerlijke boer'n eromheen.

 7. @ Joppuh: het "image-symbooltje" aanklikken (rechts naarst de www- wereldbol). De bedoelde foto aanklikken en via "eigenschappen" het adres kopiëren en in het "image-symbooltje" plakken. Enteren. Succes, ik verwacht er veel van 😉

 8. 😮 Joppuh….zal em zo proberen te plaatsen.
  —–
  Weer in Zwolle…hot item van de week "comazuipen":

  Een 14-jarige scholier van het Christelijk College in Heerde heeft zich gisteren in coma gezopen tijdens een uitstapje van school.

  De jongen zakte in Zwolle in elkaar en moest per ambulance worden afgevoerd. De school was in Zwolle voor een bezoek aan twee ROC's daar. Tijdens de busrit had de scholier een halve fles vieux leeggedronken.

  Begeleidende docenten hadden niets door omdat de jongen de drank in een limonadefles had gegoten. De school beraadt zich op maatregelen tegen de jongen.

 9. A silent express-Will I be around

  gewezen WLZ-hit nu op 3fm

  Niet "gewezen" een

  WLZ-hit ben je voor altijd!

  Heerlijk, volume een beetje opgehoogd, zo voor het nakende weekend :D:D:D

 10. Praat me d'r niet van. Bij de politieke buren wil het maar niet tot een discussie komen omdat er voortdurend nieuwe azijn besteld moet worden.

  Gelukkig is 't bijna weekend!
  Wat was Twente gister snel van die voorsprong af he 😮 Hopen dat Feyenoord zondag wint. Maar AZ heeft het (ook gister) wel heel goed gedaan.
  Overigens WVF zaterdag zien spelen: niet slecht. Hoe is't met de hout'n paal'n club?

 11. De hout'n paal'n club is een degelijke middenmoter en da's al veul beter dan vorig jaar. Die Huntelaar is echt een fenomeen geworden en ik vind dat ie een vaste plek in NL verdinet in de spits. Laat van Persie maar in een vrijere rol eromheen spelen, zeker nu Sneijder niet zo'n goed seizoen maakt.
  AZ heeft klasse gespeeld, hoop dat ze kamioen worden, gun het die eigenheimer van n Verbeek ook wel!

 12. Mooi voor jullie "hout'n paal'n club"! Ja The Hunter had wat teveel tijd voor die ene kans maar die 3 doelpunten waren deftig!

  Eens: Van Persie vrij om The Hunter heen.

  Dat Fer gister ook niet begon bij Twente, staat daar zo'n licht mannetje. Terwijl de Oosterburen NATUURLIJK ubergedreven waren.

  Gloeilampen zijn niet beter gaan voetballen door de trainerswissel. Verbeek heeft idd een hoge gunfactor. Denk ook dat AZ (met een Zwollenaar) kampioen kan worden…..maar zolang Ajax nog niet uitgesloten is, blijven we hopen. Dat zonder een uiterst gevaarlijk spitsentrio: Sigthórsson (schijnt er weer bij te zitten), Boerrigter, Sule

  En met A1 in de finale van een heel groot internationaal tournooi (Liverpool 6-0). Volgende week woensdag wordt de andere halve finale tussen Internazionale en Olympique Marseille gespeeld. De finale is op zondag 25 maart bij Leyton Orient in Londen. Trainers Ronald de Boer en Fred Grim. Altijd een te koesteren ervaring, lijkt me. Ze wonnen een paar maand geleden ook al met 3-0 van Barca. Weet niet of dat ook meetelde.

  MAAAAAAAR de passie, hartstocht en het publiek zondag bij ADO, mogen zeker niet onderschat worden.

 13. EL: Kwartfinalisten:

  Athletic Bilbao (Spa)
  Atlético Madrid (Spa)
  AZ (Ned)
  Hannover 96 (Dui)
  Metalist Kharkiv (Oek)
  Schalke 04 (Dui)
  Sporting Portugal (Por)
  Valencia (Spa)

  Kwartfinales 29 maart – 5 april:

  AZ (Ned) – Valencia (Spa)
  Schalke 04 (Dui) – Athletic Bilbao (Spa)
  Sporting Portugal (Por) – Metalist Kharkiv (Oek)
  Atlético Madrid (Spa) – Hannover 96 (Dui)

  Halve finales 19 april – 26 april:

  Atlético Madrid (Spa) / Hannover 96 (Dui) – AZ (Ned) / Valencia (Spa)

  Sporting Portugal (Por) / Metalist Kharkiv (Oek) – Schalke 04 (Dui) / Athletic Bilbao (Spa)

  EN Milan? WOWWWWWWWWWWWWWWWWWwwwwwwwww

  Dinsdag 27 Maart( Quarter-finals)
  20:45 APOEL-Real Madrid
  20:45 Benfica-Chelsea

  Woensdag 28 Maart(Quarter-finals)
  20:45 Barcelona-Milan
  20:45 Olympique Marseille-Bayern M?nchen

  Dinsdag 3 April(Quarter-finals)
  20:45 20:45 Bayern M?nchen-Olympique Marseille

  Woensdag 4 April(Quarter-finals)
  20:45 Real Madrid-APOEL
  20:45 Chelsea- Benfica

 14. Het is (nog) een gerucht:

  Wesley Sneijder maakt komende zomer de overstap naar AC Milan, de grote rivaal van zijn huidige club Internazionale. Althans, dat voorspelt de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport.

  De rood/zwarten spreken natuurlijk veel meer aan. Zlatan (zal niet voor het eerst voor onrust zorgen) lijkt me ook wel een lekker hapje voor Yo trouwens. Oeps en natuurlijk de uitgevoetbalde vrouwenhartensmelter Paolo Malini.
  Ziet Wes, Emanuelson, Seedorf (wat er voetballer nog!) en van Bommel ook terug, kan hij zich daarme vermaken.

  Yolante was natuurlijk snel uitgekeken tussen die roddelende palingkoppen in ons TROS-museumdorp van Frank Kramer….Milaan daarentegen, wilde ze vast ook nog wel eens van de andere kant zien. Nee, niet "in een andere stand" …. hoewel ook bijvoorbeeld Berlusconi daar nog steeds vrij lijkt rond te lopen. Vol met plannen uiteraard

  Silvio Berlusconi keert terug als voorzitter van voetbalclub AC Milan. Dat heeft de ex-premier van Italië gisteravond op de televisie gezegd. 'Dat is zeker', antwoordde Berlusconi op de vraag of hij weer plaats neemt op de voorzittersstoel van de club die zijn eigendom is.

  Als de oversekste ouwe heer, haar maar niet benadert voor een bunga-bunga party. Genoeg te doen daar!

 15. Pittig weekend allen en natuurlijk de wenser Joppuh: Het is heerlijk met de balkondeuren open 😀

  Er komt al weer house uit die slaapkamer. Nou ja, wij zijn ook jong geweest gebleven 😉

 16. Schokkend en zo dicht in de buurt. Bron: http://www.nos.nl.

  13-jarigen maandenlang misbruikt
  Toegevoegd: vrijdag 16 mrt 2012, 14:37

  Twee dertienjarige meisjes uit Deventer zijn maandenlang seksueel misbruikt. De politie heeft drie mannen en de moeder van één van de meisjes opgepakt.

  Van de verdachte mannen komt er één uit Twello (32) en twee uit Deventer (18 en 34). De moeder wordt van "het gelegenheid geven voor misbruik" verdacht. Ze had op dat moment een relatie met de 34-jarige verdachte.

  Zwanger
  De man uit Twello zit nog vast. Hij wordt gezien als de hoofdverdachte. De andere drie zijn inmiddels vrijgelaten, maar worden wel binnenkort gedagvaard.

  De dochter van de verdachte vrouw is zwanger. Het is onduidelijk of de zwangerschap het resultaat is van het misbruik. Het andere meisje komt uit een ander gezin. De twee slachtoffertjes zijn allebei uit huis geplaatst.

  Onderzoek
  Het misbruik vond plaats in de zomer van 2011. Het gedrag van de meisjes viel op bij een wijkagent die een onderzoek begon. De meisjes hadden volgens de politie "contacten met mensen die niet bij hun leeftijd pasten". Zo kwam het misbruik aan het licht.

  De politie IJsselland heeft samen met het Openbaar Ministerie in Zwolle een half jaar onderzoek gedaan naar de zaak. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de mannen ook andere meisjes misbruikten.

 17. Ik goat zo maor's kiek-n of Stap nog terras hef, gisteen wel, was de 1e terrasdag in t nij-e joar! 😀 Geen rokjesdag helaas 🙁

 18. @Doeksen, nee inderdaad niet. Zoals iedereen (één wat meer dan de ander) heb ik best een mening over politiek. Maar vind het hier (en op andere soort gelijke blogs) net een slangenkuil.

  Bert J zou mooi zijn inderdaad wanneer Zwolle nu wint, maar we moeten dan wel tot maandag wachten:)

 19. Goedenmorgen Zwolle! Wij gaan vandaag een bezeokje brengen aan Johan Derksen bij radio Rijnmond waar hij zijn muziekprogramma presenteert! Heb er zin in! 😀

 20. Dit log is wat we er zelf van maken he, Joppuh!!
  Vertel trouwens eens… Ik heb een pracht van een foto van jou gezien van je avontuur van vandaag… Heb je een klein dagverslag????

 21. Nog meer Messi-nieuws

  Lionel Messi wil zijn hele carri?re bij Barcelona blijven. ,,Als het aan mij ligt, blijf ik hier voor altijd????, verklaarde de 24-jarige sterspeler. ,,Ik heb dat altijd al in mijn hoofd gehad. Ik wil mijn hele loopbaan blijven voetballen voor Barcelona????.
  De in Argentinië geboren Messi debuteerde op 16 oktober 2004 in het eerste elftal van Barcelona. Dat gebeurde onder trainer Frank Rijkaard. De begaafde aanvaller was toen net 17 jaar. Zijn contract met de Spaanse club loopt nog tot medio 2016.
  In het huidige seizoen maakte Messi al 55 doelpunten, meer dan wie ook in de wereld. ,,Dat heb ik ook zeker te danken aan de coach. Door hem speel ik dichter bij de goal en maak ik meer doelpunten????, aldus de lof voor Josep Guardiola. ,,Hij leert ons dat elke wedstrijd weer een finale is. Voor mij is Barcelona het beste team ooit????.
  De bekentenis van Messi komt na berichten dat de Russische club Anzhi een poging wil wagen zowel Messi als Ronaldo aan te kopen. Maar Guus Hiddink, coach van Anzhi, ontkent dat met klem.

 22. 😮 Is ook alweer 5 weken geleden Joppuh & Zwolse, toen zal ik er op dit tijdstip nog redelijk nuchter bij 8) bij Stappie….er is daarna weer van alles gebeurd. En daarvoor ook, vanaf een uurtje of 15:00 bij 't Beugeltje….de legendarische dag van de Zwolsche Grachtentocht :D:D:D

 23. Eva2 (wie is Eva1?)

  Hieronder een kleine omschrijving
  Aanvang: 10.15 uur
  Einde: 13.00 uur
  10.15 uur aankomst – koffie/thee
  10.30 uur studio Johan en studio audiotechnicus (duurde beide ong. 20
  minuten)
  11.15 uur rondleiding door het RTV Rijnmond gebbouw (45 minuten)
  12.00 uur Uitzending afgelopen, we hebben nog een uurtje doorgepraat in de grote radiostudio incl. drankje, hapje, tas met gadgets meegekregen en een gesigneerd boek van Johan.
  Johan is een relaxte kerel die volkomen zichzelf is en zich niet anders voordoet, precies zoals we hem kennen van TV (en ook radio dus). Het was heel gezellig en Johan weet ontieglijk veel van muziek. Hij wist natuulrijk ook veel van de Zwolse muziekscene, natuurlijk, Hans la faille en Herman Deinum van Cuby, maar ook Leen Ripke van Blues Dimension. Hij zei ook nog dat hij vond dat leen een heel goede stem had. Kortom, het was een erg geslaagde dag.
  We hebben ongeveer tot 13.15 bij hem gezeten en toen konden we huiswaarts.

 24. Dick, is het goed afgelopen met de film? Ik had al allerlei beelden bij die uitdrijving. Ongelooflijk dat dit soort primitieve rituelen nog zolang in de westerse wereld hebben kunnen plaatsvinden. De film was gebaseerd op een waargebeurd verhaal, begreep ik.

 25. @Joppuh; Wat een ontzettend leuke dag!! Leuk man!! En wat enorm leuk, dat hij de tijd voor je genomen heeft!!

  Eva1 is er niet. Eva wel. Alleen Eva2 gebruik ik als ik offline post. En dat post een stuk prettiger als ik bijvoorbeeld post met de telefoon of tablet ;-).

 26. @ Zwolse 😀 Idd 6-0 tegen Liverpool en 3-0 van Barca gewonnen. Had ik van de week ook al over gepost.

  Net 0-2…nu maar afwachten welke uitslagen er vandaag verder komen binnendruppelen: Hup Feyenoord, Heerenveen en NAC.

  Al staat PSV al wel weer gewoon voor 🙁

  Goed met Ajax: goh dat dat kan terwijl JC aan de andere kant van de wereld zit 😉

 27. Wat een bizar ongeluk. Heb sterk het idee dat dit te voorkomen was geweest.

  Vraag me een paar dingen af.
  – Is het verantwoord om die meisjes midden in de nacht in de middle of nowhere zomaar uit de trein te zetten?
  – Ze hebben kennelijk uren gelopen voordat ze op die snelweg kwamen. Is er dan niemand geweest die ze gezien heeft en een lift kon/wou geven?

  Hoe zal zo'n conducteur zich voelen toen hij dat later hoorde. En die wegenwacht die kennelijk met zijn woorden de meisjes in paniek bracht.

 28. Vraag me nog wel meer af bernard

  De meisjes, van tussen de 12 en 20 jaar, liepen langs de autosnelweg A7, van Montélimar naar Marseille. Ze waren kort voor het ongeluk al gezien. Toen zouden ze zijn weggestuurd bij de snelweg.

  De Franse hulpdiensten onderzoeken nog hoe de drie zusjes op de weg terecht zijn gekomen. De dichtstbijzijnde oprit was 17 kilometer verderop. De meisjes kwamen uit Marseille.

 29. Een punt achter (veel beter doelsaldo) volgende week tegen die spitze nase thuis. Oh ja, samen met die lomperik.
  Gloeilampen op 1 pt van Ajax
  4e Twente (met een wedstrijd in te halen) op 3 pt van gloeilampen
  5e & 6e Feyenoord en Heerenveen met evenveel pt als Twente (zonder wat in te halen)….dus nr 6 staat op 5 punten van nr. 1

 30. Bernard, dat zijn van die gebeurtenissen waar je koude rillingen van krijgt. Idd, waarom waren die meisjes daar, waarom staken ze over? Ik vind dit zo'n afschuwelijk verhaal dat ik er nauwelijks over na durf te denken. Daar zit vast een tragische geschiedenis achter.:(

 31. Ik had het gisteren gehoord, met minder details dan jij nu geeft. Vond het zo gruwelijk dat het me de hele dag is bijgebleven. Arme ouders en verdere familie, arme meiden.

 32. Ik heb trouwens een nieuwtje. Nou ja, misschien voor sommige twitteraars niet meer zo nieuw, maar toch… De afgelopen 3 maanden hebben jullie meer van mij voorbij zien komen, zonder het zelf te weten. Ik versterk namelijk al sinds december het team van WeblogZwolle. 😀

 33. Niet zijn beste nummer, hoor veel liever het onbekende maar prachtige "what do you want me to do?" Origineel van the Waterboys trouwens.

 34. Manier van denken..

  De juf staat voor haar klasje en vraagt aan Jantje:"Er zitten 6 vogels op het hek, je schiet er 2 dood, hoeveel vogels blijven er dan nog over?"Jantje antwoordt:"Geen enkele juffrouw, want de andere vogels vliegen weg van het schieten.

  ""Nee, Jantje", zegt de juffrouw, "het antwoord is 4, maar je manier van denken bevalt me wel". Dan zegt Jantje:"Juf, ik heb ook een vraagje voor u: 3 vrouwen eten een ijsje. De eerste likt aan het ijsje, de tweede zuigt aan het ijsje en de derde bijt erin. Hoe kun je nu zien welke vrouw getrouwd is?

  "De juf wordt een beetje rood en zegt dan: "De vrouw die aan haar ijsje zuigt.""Nee", zegt Jantje, "het is degene met de trouwring aan haar vinger, maar uw manier van denken bevalt me wel. 🙂 🙂

  Fijne week allemaal

 35. Bericht door Dame, op 19 maart 2012 om 20:30
  He Eva, uit de race voor de logopening. Mooi dat je het team versterkt!

  Grappig Dame, dat je daar over begint 😉
  Ik heb inderdaad een paar logwissels mogen verzorgen. Dan is het toch best zuur om zelf niet te mogen openen…. en te doen alsof ik daarvoor wel in de race was.
  Ook voor MarKel. Want ook hij mocht het niet van mij… Ik vind dat handelen met voorkennis en dus niet netjes…

 36. plantje, ooit het vak IT Service Management gehad? Dat vak is toch wel zo saai he. En volgende week tentamen ervan, hmm. Toch maar in verdiepen.

 37. eva, haha, het is officieel ITSMF, IT Service Management Foundation (uitgewerkte versie van ITIL) 😉 Stuk minder interessant zo 😛

 38. Nee, helaas… Ollie is nog altijd niet terug. 12 Dagen vermist inmiddels! We hebben de hoop zo'n beetje opgegeven. Het meest vervelende is nog het niet weten. Er is toch zeker wel IEMAND die moet weten wat er is gebeurd…

 39. @Eva, dat is inderdaad het vervelendst niet weten waaar ze is/of wat er gebeurd is. Ik hoop voor jullie dat julle haar nog vinden.
  Ollie was niet gechipt?

 40. Ik moest even snel uitloggen om te reageren, om niet opeens flink van kleur te verschieten bij dit bericht 😉 (blijft ff wennen, om niet ingelogd te reageren, als ik gewoon lekker als mezelf wil posten…)

 41. Maar goed…back on topic… Onze andere kat, Maus, was de eerste dagen flink aan het zoeken, maar lijkt het zoeken te hebben opgegeven. Onze dochter gaat er vrij nuchter mee om, maar bij iedere keer thuiskomen en iedere keer het zien van de etensbak heeft ze het over Ollie. Het hele gezin mist hem. We zijn niet compleet.

 42. @bernard ; Als Jaap-Wladimir Stuitelkraaf, nog steeds als rails- en stationsfysicus verbonden is aan ProRail, dan weet je het wel…;)

 43. Lang geleden, dat ik hier nog gereageerd heb! Erg druk op het werk!

  Gefeliciteerd met je toetreding tot het WLZ team Eva! 😀

  Maar ik had ook nog een vraagje: weet iemand ergens in/rond Zwolle een goede zaak te zitten voor bestrating? We willen ons terras en oprit opnieuw (laten) bestraten en zijn op zoek naar een goed adres hiervoor. Liefste gaan we voor tweede keus stenen.

 44. Plantje wat ik in de familie heb gehoord is dat je het beste zelf voor stenen kunt zorgen. Op marktplaats is zeer veel (kwalitatief uitstekend) bestratingsmateriaal te vinden; dat is ten minste de ervaring die enkele familieleden hebben. Dan hoef je maar een stratenmaker te vinden die het fixt, stuk goedkoper!!

 45. @Drama, wel fijn dat hij het zo goed uit kan leggen.

  Bij plotselinge temperatuurstijging verandert de trilfrequentie van de atomen waaruit de rails zijn samengesteld. Aangezien ijzer en tin twee verschillende elementen zijn hebben zij twee verschillende trilfrequenties. Dit leidt tot een energetische spanning als gevolg waarvan elektronen worden afgestoten, het zogenaamde ??zweten??.

 46. Oh gewoon, hij hoeft toch niet dubbel antwoord 😉

  Ik was trouwens vanmorgen een beetje verdwaald in jullie buurtje Ingrid haha…

 47. http://www.Stadshagennieuws.nl:

  Zwolle: grote evenementen naar Milligerplas
  donderdag 22 maart 2012 5 reacties

  De Thriathlon, een van de kleinere evenementen die al goed worden bezocht aan de Milligerplas

  De gemeente Zwolle kijkt naar het toestaan van grootschalige evenementen bij de Milligerplas. Dat meldt dagblad De Stentor in de donderdageditie. De gemeente wil dat evenementenorganisaties meer ruimte krijgen in de stad. Daarbij is het recreatieterrein boven Stadshagen een goede kandidaat om deze evenementen te laten neerstrijken. Voordat het zover is zal de gemeente wel in gesprek gaan met de wijk Stadshagen.

  Nu nog worden grootschalige evenementen gehouden in park De Wezenlanden of het gebied rond de Wijthmerplas, waar de laatste jaren housefeesten worden gehouden. Bij de Milligerplas zijn nu nog kleinere evenementen toegestaan, maar mogelijk krijgen de grote evenementen in Stadshagen ook de ruimte. Om wat voor evenementen het daarbij gaat is nog niet duidelijk.

  Wat vindt u van het toelaten van grote evenementen in Stadshagen? Laat het in de reacties weten of discussier mee op onze Facebook-pagina.

  Goed plan: Geweldige locatie! zullen Harold en familie ook niet zo erg vinden[/url]

 48. Klopt, Strandhuis Milligerplaya kan mooi als faciliterend middelpunt in de evenementen fungeren. Het schijnt in de toekomst misschien nog mooier te worden. Maar gezien sommige reacties op de site, is nog niet iedereen het ermee eens.

 49. ZWOLLE – De politie heeft net een Burgernetoproep doen uitgaan in Zwolle. Rond kwart voor elf is er namelijk in een winkel aan de Bachlaan in de Zwolse wijk Holtenbroek een overval gepleegd.
  Een winkelmedewerkster is daarbij mishandeld. De twee dieven zijn er vandoor gegaan richting Porporastraat. Volgens de Burgernetoproep gaat het om twee donker gekleurde, Afrikaanse types van begin twintig. Beide hebben plastic tassen bij zich. Op de ene staat het logo van de C1000, op de andere het beeldmerk van Hooghoudt. De ene man heeft een donkerblauwe broek en een rode jas aan, terwijl de andere een wit t-shirt onder z'n blauwe jas draagt. De politie hoopt met de oproep aan burgers om mee uit te kijken naar de twee dieven, het duo zo snel mogelijk in de kraag te grijpen.
  bron stentor

  Meestal wordt deze door de politie ook wel op WLZ gezet dit keer niet.

 50. Hier zit echt een luchtje aan.

  Tekstgrootte

  ANP

  ZWOLLE – Stichting Ruitersport Zwolle-Zuid heeft het manegecomplex aan de Zwolse Hollewandsweg vorige week verkocht.
  Kopers: een stichtingsbestuurder en de dochter van een andere bestuurder. Het complex bestaat uit een bijna nieuwe woning, overdekte paardenbakken, een kantine en stallen op een slordige twee hectaren grond in erfpacht. Het is inclusief roerende goederen en paarden voor de hand gedaan voor 250.000 euro. Veel betrokkenen stellen dat die verkoopprijs ver onder de marktwaarde ligt. Een groep ex-bestuursleden en betrokkenen verzet zich tegen de verkoop; zij stellen dat bestuursleden Paul Wiertz, Jan Linssen en Peter Kappel al jaren bezig zijn om de drukgebruikte manege -ooit opgezet door de Zwolse Ruiterclub Ritsaert en uitgegroeid tot een bedrijf met enkele tonnen per jaar aan omzet- voor een prikkie in handen te krijgen. Wiertz en een dochter van Kappel willen de manege commercieel exploiteren. De bezorgde groep betrokkenen heeft nu een kort geding aangespannen tegen de rijvereniging Ritsaert, waar de Stichting Ruitersport ooit uit is ontstaan.

  Bron"stentor.

 51. 't stinkt. Aan de ene kant worden man en paard met naam genoemd, en van de andere kant niet meer dan "velen".
  Geen hoor en wederhoor:o

 52. Hoewel van Koos bekend is dat ie voor Feyenoord is en Sjek is Ajacied AFC-er…ze brengen het tenminste onpartijdig. Vind Tom van 't Hek ook goed. Dagelijks tegen 8:40 uur op radio 1.

 53. Thomas, nu geïnterviewd (Tijd voor 2), van 't Hek is natuurlijk voor Ajax en Thomas Egberts voor de bekerfinalist Heracels. Vind Twan van Peeperstraten ook goed trouwens. Verder ken ik ze niet allemaal.

 54. Op twitter wordt gezegd dat er een lijk is gevonden is gevonden in de gracht ten hoogte van ziekenhuis "de Weezenlanden". Op 112 staat oproep voor een persoon te water.

 55. Ik had laatst trouwens van Tim nog een suggestie gekregen, maar Marktplaats lijkt me niet de beste optie om bestrating te halen. Melanie heeft daar eens gekeken, maar het is of "tweedehands en zelf ophalen" of "we bezorgen vanuit Rotterdam" en als je dan belt kun je nergens komen kijken en blijkt bezorgen toch ook moeilijk moeilijk…

  Hier moeten toch wel mensen zijn met ideeën voor een bedrijf in de buurt waar bestrating te krijgen is? We zijn al eens een keer in Heeten gaan kijken. Daar hadden ze aardig wat, maar volgens mij alleen maar eerste keus. Iemand nog ideeën?

 56. @Plantje ; lijkt me dat in die schoffelploeg van Assie toch wel wat kennis zou moeten zitten an gecertificeerde zaterdagwerkers?

 57. Moet het nog komen? Vind de cabaretier op 3 niet heel bijzonder maar interessant genoeg om aan te laten staan. Vond de onderwerpen bij Nieuwsuur niet zo interessant. Nu ff zappen.

 58. Leuk bernard, 2 voltreffers! Die van die treinen-comedy in de lente had jij hier toch ook aangehaald? Toen ze de komst van Nieuwsuur in een one-liner mochten vatten, kwam er wel een leuke "met obligaat en clou"maar ze hadden er dus wel een kwartier op zitten broeden. Die kerel deed voorkomen of het spontaan was, nixxx is zoals het lijkt in de wereld van Speld. Aan de andere kant wordt er veel voorspeld 😉

 59. Wel een worsteling om dat verhaal van Rutte door te komen. Had van Dominique ook betere vragen verwacht. Maar die Rutte komt soms ook over of ie alles perse mooier moet laten lijken. Zou geen 2e-hands auto van em kopen.

 60. makke bende hier Zwolle! Maarrrrr… omdat deze Youp mij zo aanspreekt de column van vandaag!

  Voorwaarts en niet vergeten!
  Wim en Sjakie. Kok en Wallage dus. Illuster duo. Zij tekenden deze week een aantal brieven aan de directie van PostNL en daarin stonden aanzienlijke salarisverhogingen en ridicule bonussen. Het ging om meer dan tien miljoen. De brieven werden bezorgd door postbodes die bij thuiskomst op hun eigen kokosmat een ontslagbrief vonden. Getekend door de mannen bij wie ze net de bonusbrief hadden afgeleverd. Dat was hun laatste klusje geweest.

  Sjakie en Wim zullen zich verdedigen met de woorden dat ze het ook veel vonden, maar dat het nou eenmaal gemaakte afspraken waren. Maar Sjakie en Wim hebben toch ook ooit afspraken gemaakt? Afspraken met zichzelf. In de tijd dat hun hart nog duidelijk links zat. En klopte. Ze hebben toch ooit voor de spiegel gestaan en zichzelf beloofd dat ze nooit, maar dan ook nooit zouden meewerken aan dit soort exhibitionistische zelfverrijking! Solidariteit was toen een veelgehoord woord. Nivellering! Postbodes geloofden in Kok, stemden op hem. Hij zou voorkomen dat ze ontslagen werden en hij zou er alles aan doen dat de directie de kas niet leeg roofde?? Waarom hebben Wim & Sjakie niet geweigerd? Waarom hebben ze hun schnabbeltje niet met veel lawaai ingeleverd? Waarom hebben ze geen paniek getrapt? Een revolutie ontketend! Geroepen dat er grenzen zijn! Dat ze geen lid willen zijn van een criminele organisatie! Wat is er aan de hand met die oude linkse jongens? Laatst ook al die burgemeester Noordanus van Tilburg, die jaren als commissaris zat te tukken bij Vestia en niet doorhad hoe de directie gokte en verloor. Een miljoenenverlies dat de huurders van deze woningcorporatie mogen ophoesten middels een huurverhoging van tien procent. Uiteindelijk droeg commissaris Noordanus het lucratieve baantje over aan zijn vrouw, die er mee akkoord ging dat de blunderdirecteur van Vestia met drieënhalf miljoen geroofd geld afreisde naar Bonaire. Daar rust hij de rest van zijn leven uit naast zijn zwembad. Alleen ligt het niet lekker als je weet dat je hebt lopen jatten. Erik Staal van Vestia weet dat. De bazen van PostNL weten dat ook. Dat wordt dagelijks hard poetsen op die Porsche, maar helemaal blinkend krijgen ze hem nooit. Wat betekent zo??n commissariaat dat dit soort diefstallen toestaat? Wat zijn het voor droeve erebaantjes? En wat willen de PvdA??ers? Een nog ongeloofwaardiger partij? Nog meer zetelverlies? Waar is de stem van het volk? Het grauw dat zegt dat het het niet meer pikt. Wat gaat Samsom doen? Gaat hij deze types royeren omdat ze domweg een gevaar zijn voor de geloofwaardigheid van de partij? Zou toch fantastisch zijn als Diederik korte metten maakt met deze types. Ik zie de krantenkop: Samsom gooit Kok uit partij. Dan heb je vuurwerk. Dan heb je politiek wapengekletter. Dan vonkt het weer even in Den Haag. Dan komen de kiezers terug. Dan herkennen ze zich weer. Links wordt link en weer links! Voorwaarts en niet vergeten! De solidariteit! Met de huurders en de postbodes! De jonge Kok zou het met deze maatregel eens zijn. Net als de jonge Wallage en Noordanus. Zij haatten vroeger dit soort zelfgenoegzame politici die handjeklap met het kapitaal speelden.

  Spekman trek je bek open! Schreeuw van de daken dat je je schaamt voor dit middeleeuwse gedrag. Geen truien maar daden! Aan je werk. Ik voorspel je dat de leden en de kiezers massaal terugkeren. Men heeft behoefte aan duidelijkheid. Overduidelijkheid.

  Maar dit geneuzel van zo??n Kok, Wallage en meneer en mevrouw Noordanus kan toch gewoon niet. Dit is toch zelfgenoegzaam bejaardenhuisgedoe. Regentengedrag.

  Waarom dit soort zaken weigeren? Omdat je afspraken hebt met jezelf. Die barricadejongen van toen. Die schreeuwlelijk met zijn hese idealen. Die te hoop liep tegen het grootkapitaal, maar die geloofde in de haarscheurtjes die het gevolg waren van onvermoeibaar beuken. Hup Samsom. Hup Spekman! Aan de slag. En vlug een beetje.

 61. @ Ingrid, politiek geïnteresseerd 😮 Het is al beschouwen op het pol log. Tijd voor "Kinderen geen bezwaar" en vanavond lekker de kuierlatt'n neem'n 🙂

  Zag trouwens Peter de J (heet ie toch van De Swollenaer) nogal een comedy fotograferen in Stadshagen, richting fietstunnel. Tenminste daar fietste ik heen en het is er niet zo ver vandaan…uurtje of 17:00.

  Nou ja, zal wel nixxx zijn geweest. Wat absoluut wel de moeite waard was, was het terrein waarop ik mocht oefenen voor Dijkwacht. Ongeveer vanaf Leeman, 5 km door het Westerveldse Bos, de auto tegemoetlopend (van de dijk af) tot vlak bij De Wijde Aa….en dat wééééér :-*:-*:-* Lekkere avond menschen.

 62. Vannacht ouders van schiphol plukken… Uurtje voordat de tijd vooruit mag. Dus dan kan ik harder rijden, toch? Als er een trajectcontrole is?

 63. Nee, Markel, we blijven nuchtere oosterlingen. Ze hebben nog een relatief zwaar programma iig tov Sparta, maar heel voorzichtig begint er hoop te groeien. We kunnen alvast een optie op een boot nemen…

 64. Ja of voor natuurlijk. 't Is maar net hoe je het bekijkt. Vind het altijd wel ingewikkeld allemaal.

  Nog 6 wedstrijden te gaan:
  Cambuur – Zwolle
  Zwolle – Emmen
  Fortuna Sittard – Zwolle
  Zwolle – Eindhoven
  Willem II – Zwolle
  Zwolle – Veendam

  Als Zwolle daar 10 punten uit haalt zijn ze veilig.

 65. Je hebt gelijk, Bernhard. Voor jou is het nu al bijna bedtijd. Ik ben altijd een s*kkel hiermee. Nog uitkijken datik maandag niet 2 uur te laat kom.:o

 66. Gewoon in het voorjaar een uur vooruit de klok.
  Misschien vrijdag de 13e wel een feestje in Zwolle.

  Twente weer punten laten liggen.

 67. Ja wanneer jij de klokken een uur terug hebt gezet zou ik dat maar doen. Tis heel makkelijk hoor in het voor jaar de klok een uur voor uit zetten.

 68. @ Ingrid, 24/3 20:24 gister vlak voor StudioSport :D:D:D nog ff met gestrande en bekende pizzaboy gesproken….hij lacchtte toen ik naar hem toeliep….Evenlater werd mij bekend waarom: het was niet zijn eigen scooter die opgehaald moest worden haha.

  Hij was wel eerlijk over zijn cluppie Feyenoord trouwens, zag ik later 🙂

 69. Een Hollandse boer wil graag een Belgische koe bij zijn veestapel..
  Daarom gaat hij naar de veemarkt in Sint Truiden.
  Hij loopt langs de dieren en vraagt de prijzen, 1000 Euro, 1200, enz.
  Dan komt hij plotseling bij een veehandelaar, die een koe heeft voor maar 250 Euro.
  "Dat is n?t mijn prijs", denkt die boer en wil de koe kopen.
  "Dat kan," zegt de veehandelaar, "er mankeert echter wel wat aan de koe."

  "Wat dan?" vraagt de boer.
  "Wel," zegt de veehandelaar, "als de koe gemolken moet worden, trekt ze de uiers in, en wanneer ze gedekt moet worden gaat ze op haar kont zitten."
  "Wel", denkt de boer, "dat los ik wel op".
  Komt de boer bij de grens, vraagt de douane hem of hij wat aan te geven heeft.
  "Alleen een aparte koe," zegt de boer.
  "Een aparte koe?", vraagt de douanebeambte, "wat is er dan zo apart aan die koe?"
  "Wel," zegt de boer, "als ze gemolken moet worden trekt ze de uiers in en wanneer ze gedekt moet worden gaat ze op haar kont zitten."
  "Komt die koe misschien uit Sint Truiden?", vraagt de douanebeambte.
  "Ja," zegt de boer, "hoe wet GIJ dat ??!!"
  "Wel," zegt de douanebeambte, "daar komt mien vrouw ook vandaan…"

 70. A28 ligt bij ons (Meppel) vol gebroken grafstenen die van een vrachtauto zijn gevallen. net op het radio2 nieuws. Misschien waren ze wel bestemd voor mijn achterburen, al zal dat wel niet de enige begraafplaats hier zijn.

 71. Iemand dit aangeschaft? Vind hem leuk schrijven mét zelfspot (:D) De keren dat ik em lees in de zaterdag-Sensator (zoals afgelopen zaterdag "Verliefd"), vind ik em erg aansprekend!

  We hebben overigens eens tegen hem/Kamstra/ die snelle buiten, die ook bij PSV heeft gezeten (Edwin van Ankeren) en nog meer toppers een finale gespeeld. Bij KHC, hun waren véél beter….maar gingen tegen zichzelf voetballen: janken op elkaar en ons. Eerst 1 van hun rood, toen nog één….tja, toen moesten we die finale wel winnen :D:D

  Zal in 2007 zijn geweest, zal ie vast nog weten hahaha.

 72. @admin, weblog zwolle twittert over een KFC op de plek waar nu Las Rosas zit.
  Waarom geen WLZ onderwerp over deze 1 april grap.

 73. Bericht door ingrid, op 24 maart 2012 om 22:48

  Misschien vrijdag de 13e wel een feestje in Zwolle.

  Met een huldiging op de Zwolse bevrijdingsdag (14 april), ik teken er voor maar vertrouw helemaal nergens meer op, vorig jaar doet nog steeds pijn…..;)

 74. Ekidenloop:

  Als ik zoek, krijg ik dit:

  (Chat Log 10 / Comment by dick)
  Ga je ook nog even bij de Ekidenloop kijken Joppuh?
  maandag 28 maart 2011

  Algemeen Log 216 / Comment by dick
  (Algemeen Log 216 / Comment by dick)
  3 april overigens EKIDENloop

  NU: met deelnemers van behoorlijk wat instanties én met 2 waterschappen. Zondag 12:30.

 75. Zaterdag maar even in het winkelcentrum Zw-zuid kijken. 5 doorlopende kookworkshops door plaatselijke cuisinier.
  Bekend van oa. verzorging culinair gedeelte SVI vrijwilligersavond.

 76. De houten palen club bond gisteravond ZAC aan de zegekar met 1-0. waardoor de kansen van ZAC op kampioenschap flink gereduceerd zijn. Was een inhaal wedstrijd. Edon ontpopt zich dit seizoen, na eerdere overwinningen op 's Heerenbroek en Kloosterhaar en nu dus ZAC als een ware reuzendoder! :D:D:D

 77. WWOWWWWWWWWWWWWWWWWW Joppuh, de WAPENDRAGERS van Jan K. an'de zeegekar uhbund'n!! :D:D:D

  Las idd over nakend kampioenschap: hebt de ondernemerties weer te vrogge uhskreeuwd! Stof voor zaterdagavond, a's t ff stilvalt: GROTE DANK!

 78. Heb wel een zwak voor 's Heerenbroek ….. maar het is goed dat jullie doar ok 3 punt'n in 't tassie hebt uhstopt! :D:D:D

  Maar uh wat is het geheim van de reuzendoderT?
  – collectief?
  – trainerT?
  – 1 of enkele spelers?
  – anders…….

 79. @ Admin: nieuwsbericht van http://www.nos.nl?

  Acties politie tijdens voetbalduels
  »
  Een duel op een voetbalveld
  woensdag 28 mrt 2012, 12:55

  De politiebonden gaan dit weekend actievoeren tijdens de voetbalwedstrijden Go Ahead Eagles-FC Den Bosch en SC Cambuur-FC Zwolle.

  De twee wedstrijden worden gezien als risicowedstrijden. Tijdens de duels organiseren de bonden in de speelsteden speciale ledenbijeenkomsten, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig zal zijn bij de stadions.

  "Het is aan de burgemeesters van de speelsteden of de voetbalwedstrijden kunnen doorgaan", zeggen de bonden.

  Speciale actievergaderingen
  De politiebonden sluiten meer speciale actievergaderingen niet uit. Die zouden ook tijdens andere evenementen kunnen plaatsvinden, zeggen de bonden. "Er wordt niet alleen naar het voetbal gekeken. Ook bij diverse andere evenementen waarbij grootschalige politie-inzet nodig is, kunnen we onze leden informeren over de rampzalige plannen van minister Opstelten."

  Politievakbonden ACP, NPB en VMHP voeren al weken actie voor een betere cao. In verschillende korpsen schreven agenten geen boetes uit voor lichte overtredingen. De bonden willen een loonsverhoging van drie procent, een goede overgangsregeling voor de pensioenen en afspraken over hun rechtspositie.

 80. De politie heeft het afgelopen weekend negen jongeren uit Boekel en Venhorst (Noord-Brabant) opgepakt nadat zij agenten hadden bekogeld met bierblikjes.

  De jongeren waren opgedeeld in twee groepen op weg naar Venhorst. Ze deden dit met zogenaamde zuipkarren, maar veroorzaakten daarbij veel overlast. Toen dienders hen daarop aanspraken, belaagden de jongeren de politie met bierblikjes en flessen.

  Drie agenten raakten daarbij gewond. Van de negen aangehouden jongeren, leeftijd tussen de 15 en 20 jaar, zitten er nog zeven vast.
  =================
  😮 zuipkarren = soort mini-SRVwagen vol bier?
  Resultaat: 9 (tussen 15 en 20) zitten er nog 7 vast maar gewoon DRIE gewonde agenten!!! PAKZE!!

 81. bron: Telegraaf

  Fietsendief vermomt zich als ambtenaar

  Fietsendieven zijn steeds creatiever in het bedenken van trucs om fietsen te stelen. Misleiding is de nieuwe trend, waarbij de criminelen zich voordoen als gemeentelijke toezichthouders om zo ongestoord op slot staande rijwielen los te knippen.

  De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) signaleert deze nieuwe methode en waarschuwt burgers alert te zijn. ⤸Wanneer je het niet vertrouwt, vraag dan om een legitimatie en alarmeer anders de politie⤝, luidt het advies. ⤸Onder meer in Dordrecht en Zwolle zijn dieven op deze manier aan het werk geweest. Ze zijn daarbij goed voorbereid⤝, vertelt projectleider Aanpak Fietsdiefstal Mojgan Yavari. ⤸Ze hijsen zich in gekleurde en fluorescerende hesjes van deze ambtenaren die gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn. De criminelen gaan vaak eerst na op welke dagen en op welke plekken de gemeentelijke toezichthouders werkzaam zijn om vervolgens op andere dagen zelf toe te slaan.⤝

 82. @ drama, per ongeluk postte ik deze op het pollog. Moest hier >:(

  Bericht door dick, op 28 maart 2012 om 15:59
  Al een paar dagen flauw van the politics (on the log) drama Jammer!

 83. Waar ben je flauw van Dick? Zoveel politieke spelletjes worden hier toch niet gespeeld?

  Ander topic dan: Windows 8 consumer preview werkt echt geweldig! Tuurlijk zijn er wel wat op en aanmerkingen, maar tot nog toe bevalt het prima! Het is zover, dat ik de test tablet nu al weken als hoofd tablet gebruik. Ben me alleen nog sterk aan het afvragen of de nieuwe tablet een ARM of x86 processor gaat worden.

 84. @ Plantje, waar ik flauw van ben? Niet alleen dat trio in de Catshuis-fluitketel……..maar van die hele (alleen 1-zijdig) bezuinigingstragedie: TJONGE wat dom!

 85. Ah zo…
  Ik hou me daar niet zo mee bezig. De crisis zie ik nog steeds als een media hype. Daarnaast zullen we denk ik de komende duizenden jaren afgewisseld centrum- rechtse regeringen en centrum – linkse regeringen zien. De rechtse bezuinigen (misschien te veel… zal me wordt wezen) de linkse geven geld uit (misschien ook te veel… zal me net zo'n dikke wordt wezen).
  Daarom zie je me ook niet op het politieke log.

  Maar als je daar flauw van bent had je het in de eerste instantie op het politieke log toch op de juiste plaats gepost?

 86. @ Plantje…tegen verkiezingstijd mailen we er wel eens over. Het blijft me verbazen: zo'n sociale rakker als jij. Maar nu kap ik ff: psychisch voorbereiden op Barca-Milan 😀

 87. Dick, je post hier iets (namelijk dat je flauw bent van politics) wat je naar eigen zeggen "per ongeluk" op het politieke log had gepost terwijl het eigenlijk hier had gemoeten.
  Ik vraag daarop waar je flauw van bent en ik krijg vervolgens een verhaal over politiek. Lijkt me dan dat dat hele verhaal (dat je er flauw van bent en wáár je flauw van bent) wel degelijk op het politieke log thuishoort en daar dus helemaal niet ten onrechte gepost was.

 88. Wat bedoel je daarmee doeksen?

  Ik heb eigenlijk al best een tijdje niet meer op het chat log gezeten. Dus misschien heb ik iets gemist.

 89. Netwerkonderhoud, moet ook gebeuren! Vanaf nu tot ongeveer 4:00 uur zijn we niet tot slecht bereikbaar. Daarna weer snel terug! 😉

 90. Zondagdagochtend, halfzeven.

  Ik ontwaak, glip stilletjes uit bed om m'n vrouw niet te wekken en verdwijn in alle stilte in de badkamer. Eenmaal in mijn fietskleren, sluip ik op m'n tenen naar de garage om mijn bike stilletjes buiten te zetten.
  Bij het openen van de garagepoort slaat de ijskoude sneeuwregen me in het gezicht.Alhoewel ik al erger heb meegemaakt, besluit ik toch maar eerst naar het weerbericht te luisteren op de radio.

  De weersvoorspelling is dramatisch: sneeuw, ijzel, hagel, stormwind…
  Uiteindelijk besluit ik maar terug te gaan en te gaan slapen.

  Ik kleed me uit en, terug in bed, kruip ik dicht tegen m'n vrouw haar rug aan
  en fluister: "Schat, het is verschrikkelijk slecht weer!"

  Waarop mijn vrouw, half slapend, antwoordt:

  "Kan je nou geloven dat mijn man in dit weer is gaan fietsen!"

 91. @ Plantman, oeistie? Hoeveel uur nog tot het weekend?

  Gister 11:49 Maak je geen zorgen, zal nooit flauw worden van politics. Wel van die 3e rangs acteur "blonde Greet" en zijn gegijzelden. Had je echter uit willen nodigen op het pollog verder te oh-en….ach kan altijd nog?

 92. Volgens Domien bij @work bestaat er een Haarlems biermerk

  JOPEN 😮

  – Aandelen, Joppuh?
  – Jopen is ook synoniem voor iets anders
  – Zal wel onzin zijn: maar er zou zelfs een kerk naar vernoemd zijn.
  – Laat ze als de bliksem http://www.joop.nl sponsoren. Kortingsbonnetjes op hun site? Tik ik "in de blind" 2 krat binnen en houden we hier een "smaakverkiezing"?
  – Wellicht gaat Stappie zelfs "Jopen" tappen?
  – Toevallig komt er trouwens een "Joop Klepzeiker-film"

  Maar ja, we zitten zo dicht bij 1 april 😉

 93. De zege van AZ, gisteravond, levert ons land vierhonderd punten op voor de UEFA-coëfficientenranglijst.

  Het verschil tussen Nederland en Oekraïne, de nummers acht en negen van de lijst, bedraagt nu 549 punten. Metalist Kharkiv, de enige nog overgebleven Oekraïense club op het Europese toneel, verloor gisteravond met 2-1 van Sporting Portugal. Toch hebben we er niets aan als we de Oekraïners inhalen; de nummers zeven, acht en negen krijgen evenveel Europese tickets. Pas als we nummer zes Rusland inhalen krijgen we extra toegangsbewijzen voor Europese toernooien.

  Nederland doet het dit seizoen uitstekend in Europa. Alleen Spanje, Engeland en Duitsland doen het vooralsnog beter. Met de zege van gisteravond heeft AZ een redelijke uitgangspostitie om de halve finale van de Europa League te bereiken.

 94. Bericht door dick, op 30 maart 2012 om 09:52
  @ Plantman, oeistie? Hoeveel uur nog tot het weekend?

  Ja, prima. We hebben zo ontzettend veel lol met dat kleine meisje bij ons thuis. Vanaf de dag dat dat kind kan lachen is ze er niet mee opgehouden! Schitterend! Ik had serieus niet verwacht, dat ik er zoveel plezier van, om en mee zou hebben!

  Ik verwacht nog zo'n 4-5 uurtjes bezig te zijn en dan weekend te gaan vieren. Maar het is hier op het werk redelijk druk. Tevens een reden dat je me hier wat minder ziet op het chat log. En dat zal ook wel zo blijven. Beetje prioriteiten stellen.

  Gister 11:49 Maak je geen zorgen, zal nooit flauw worden van politics. Wel van die 3e rangs acteur "blonde Greet" en zijn gegijzelden.

  Dat is bekend.

  Had je echter uit willen nodigen op het pollog verder te oh-en….ach kan altijd nog?

  Ik ben blij, dat er een apart politiek log is. Dat maakt het voor mij minder noodzakelijk hier al te veel door te scrollen. Op het politieke log zul je mij ook niet snel zien. Dit vooral in verband met eerder genoemde "conjunctuur" die ik in politiek zie. Ik zie de toegevoegde waarde van er al te veel over praten dan ook niet.

  Maar ja, we zitten zo dicht bij 1 april

  Zoals in één van de 1 april topics ook al genoemd: het wordt tijd dat er afgesproken wordt om 1 april grappen op 1 april uit te halen!

 95. Maar het is hier op het werk redelijk druk. Tevens een reden dat je me hier wat minder ziet op het chat log. En dat zal ook wel zo blijven. Beetje prioriteiten stellen.

  Andere reden is natuurlijk dat een groot deel van de chat log toevoegingen bestaat uit voetbaluitslagen. Een ander groot deel bestaat uit andere voetbalgerelateerde discussies.
  Dat scheelt me een boel scrollen en mailtjes verwijderen 😀

 96. Grappig dat die macho-zonnebrillen schijnbaar zoveel lustopwekkers nodig hebben :D:D:D

  Italiaans actievoeren: Apothekers dreigen met viagra-stop

  Ziekenhuisapothekers protesteren tegen de hervormingen van de Italiaanse regering

  Een opvallende manier van actievoeren in Italië. Ziekenhuisapothekers zijn boos over de hervormingen die de regering in hun sector wil doorvoeren, en daarom dreigen ze het erectiemiddel Viagra niet langer te verkopen.

  (Bron: Joop.nl)

 97. Hé Plantje, Mooi dat alles goed gaat (ook) thuis. Ben hier eigenlijk ook te lang; moest nog wat …. ok ok niet allemaal "arbeit"—-regelen maar ben zo eggggggg wel weg.

  Jammer dat je niet op t pollog langskomt.

  Idd LAAT 1 APRIL WEER GEWOON 1 APRIL ZIJN >:(

  ps Heb jij ook zo'n vertrouwen in Ajax, zeker zondag tegen 'Eracles 😉

 98. Op zich heb ik wel vertrouwen in Ajax, maar ik gebruik liever Andy. Zal wel zijn, omdat ik dat van mijn moeder zo heb meegekregen.
  Ach wat maakt het ook uit…als de badkamer maar schoon wordt!

  En Hercules (zal wel een typefoutje van je geweest zijn;) ) bestaat volgens mij nog steeds. Maar de populariteit van de grafische kaarten die in de 80286 computers van mijn middelbare school zaten zullen ze nooit meer evenaren!

 99. :):):) Goed dat je het tenminste doet. Bij mij thuis wordt het voor me gedaan; maar da's dan ook een schat van een vrouw!

  Uh 'E staat voor HE…dan…'Eracles….Nee, t staat er goed: Heracles

  een figuur uit de Griekse mythologie. Hij was een Griekse heros, en werd beroemd om de 12 moeilijke werken die hij uitvoerde in opdracht van koning Eurystheus. Herakles was een echte held, die door de combinatie van enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten.

  en een voetbalclub. De voetbalclub waar de eerste donkere profvoetballer speelde….toch Joppuh?

  En waar Thomas Egberts fan van is; ken je toch wel?

 100. Als er maar niet teveel getrokken wordt :o:(

  Bangalijst = woord van de week??volgens een sprekende dame op tv.

  Geweldige dichtbundel besproken met de auteurs (in het onovertroffen ??Spijkers met Koppen????vorige week nog??vandaag 12:00 weer!). Net gedeeltelijk teruggeluisterd.
  ⤝Echte mannen scheiden niet⤝ is de titel van de dichtbundel van Rick de Leeuw & E.J.Harmens) http://www.lebowskipublishers.nl/result_titel.asp?T_Id=725&A_Id=492 . Roué Verveer & Romeo Hoost over de vreemde gang van zaken rond het Bouterse-proces, was ook interessant.
  Het spijkerlied (traditioneel het slotlied door Hanneke Drenth) o.a. ??⤝Blijf je partner niet te lang gedogen??????..en zet um gewoon het Catshuis uit!

 101. [/quote]De voetbalclub waar de eerste donkere profvoetballer speelde….toch Joppuh?

  En waar Thomas Egberts fan van is; ken je toch wel?
  [/quote]

  Maar natuurlijk Dick! Steve Mokone!

 102. Goedenmorgen Zwolle, deze keer een cloumn van Renate Verhofstad. :D:):)

  Ik mag graag langs de Kuip rijden, op een zonnige lentedag. En dan denk ik aan die keer dat wijlen doelman Frans de Munck naast me in de bijrijderstoel zat en de Zwarte panter onderweg van Arnhem naar Rotterdam over het plotselinge overlijden van zijn dochter begon.

  De tranen sprongen in zijn ogen. En toen ook bij mij. Totdat de contouren van een glimmende Kuip zichtbaar werden aan de horizon – niet eens zijn eigen stadion – en er een glimlach doorbrak op zijn gelaat. Denkend aan die ene legendarische Derby der Lage Landen of die keer dat de keeper met Fortuna '54 in een ramvolle Kuip de KNVB-beker won.

  Of ik zie wielrenner Wim van Est weer in foetus-houding op de massagetafel liggen, tijdens de opnames voor VPRO's Sportpaleis de Jong. Met die vlezige roze dijenkletsers van hem in de lucht. En hij maar lullen in onverstaanbaar West-Brabants dialect. En ik maar toekijken vanaf een stoeltje in de hoek. In een van de oude kleedkamers van de Kuip, die tot de renovatie van het stadion in 1994, als twee niertjes in de buik van de Olympiatribune waren gelegen. Daar waar Feyenoorders van naam en faam ooit de veters van hun kicksen strikten en heel wat kuiten door verzorger Gerard Meijer in de tijgerbalsem werden gezet.

  Naar moderne maatstaven was het een hok van niets. Vergane glorie. Maar ik vond de oldskool kleedkamer een museumstuk om je vingers bij af te likken. Met licht- en donkerblauwe tegeltjes tegen de wand, waarvan er hier en daar een ontbrak. Als je tussen de opnames door even de binnenkant van je ogen bekeek, zag je John de Wolf weer zitten. Met zijn beroemde mat en in blote gat in bad. Of Coentje en Willem samen in de hoek, genietend van de overwinning op AC Milan, in de geur van zweet en plaggen vers gras.

  Deze week werd in Rotterdam de 75ste verjaardag van de Kuip gevierd. Maar de kaarsjes op de taart waren amper gedoofd of Feyenoord-directeur Eric Gudde begon in deze krant weer over een nieuw te bouwen voetbaltempel; noodzakelijk om club en Rotterdam als topsportstad te kunnen profileren: 'Een stadion waar club en stad weer decennialang trots op kunnen zijn'.

  Maar nu vráág ik je. Stadion Feyenoord ís al decennialang de trots van Rotterdam; in 1937 dankzij man- en paardenkracht herrezen en ten doop gehouden op voor Feyenoorders inmiddels heilige voetbalgrond. Sinds de eerste paal wist het stadion de tand des tijds te doorstaan, werd een oorlog en menig verbouwing overleefd. En dan zou de toekomst nu niet op ons wachten?

  Het zal allemaal best, met die betere afzet- en exploitatiemogelijkheden op een andere plek. Ik vond Guddes verhaal persoonlijk klinken als vloeken in de kerk. De Kuip is een monument van bijna heilige proporties; daar speelden zich ooit voetbalwonderen af. En af en toe een meeslepend drama, zoals het in een theater ook hoort. De Kuip is een beetje van ons allemaal; een plek waar voor altijd een belangrijk deel van de Nederlandse- en Rotterdamse voetbalgeschiedenis hoort te worden geconserveerd.

  Daar blijf je met je tengels dus van af.

  En dan hoor je een column als deze te eindigen met een gepast driewerf hoera!

 103. Eerlijk en dapper verhaal van hard werkende Zwolle prometende mensen:
  Librije krabbelt op na twee zware jaren

  Auteur: door Caspar van Oirschot | zaterdag 31 maart 2012 | 06:42

  Het Librije-concern heeft vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven na twee financieel zware jaren. Het netto eindresultaat: 431.000 euro in de plus.

  Bank en schuldeisers stelden zich coulant op. De situatie nu: nog niet geweldig, wel stabiel en aan de beterende hand. Dat blijkt uit de onlangs door de horecagroep gedeponeerde jaarrekeningen over 2010 en 2011.

  De Librije geldt met het gelijknamige restaurant De Librije (drie Michelinsterren), Librije's Zusje (twee sterren), hotel, winkel en Food on Tour als een van Zwolles voornaamste uithangborden.

  Klanten, kwaliteit en complimenten genoeg bij het horeca-imperium, maar de bedrijfsvoering was niet op orde. Met name in 2009 en 2010 ging er financieel zoveel mis dat een faillissement dreigde. Met hulp van onder meer oud-Mercedes Benz-dealer Ron Wensink hebben eigenaren Jonnie en Thér?se Boer vorig jaar de bezem door de zaak gehaald. Er is flink gesneden in de kosten; het aantal werknemers daalde met 24 tot 97 personen. Voorts zijn de kortlopende schulden teruggedrongen: van 4,3 miljoen euro in 2010 naar dik 1,6 miljoen vorig jaar. Dat kon mede dankzij de aandelenuitgifte van oktober vorig jaar. Daarmee werd bij één investeerder ineens een bedrag van 2,4 miljoen euro opgehaald. Volgens de accountant heeft dat kapitaal de onzekerheid over continuïteit in ieder geval weggenomen. De verkoop van Koperen Kees, het restaurant in Theater De Spiegel, aan Sander Dol leverde ook enkele tonnen op. Uit de cijfers blijkt voorts dat de grootste schuldeisers geduld betrachten. Zo is een groot deel van het bedrijf nog altijd verpand aan huisbankier de Rabobank. Wel stemde die bank er medio 2010 mee in dat het sterrenbedrijf tot begin dit jaar geen cent afloste. Een soortgelijke deal werd gemaakt met het Nationaal Restauratiefonds, dat de verbouwing van de oude gevangenis tot hotel mede financierde.

  Voorts heeft het bedrijf nog leningen uitstaan bij BAM uitiliteitsbouw en – een klein deel – de BV Boer Friends. Een deel van de financiële problemen ontstond door de aanschaf van Het Spinhuis, de voormalige vrouwengevangenis, om er een hotel in te vestigen. Er waren grote leningen tegen flinke rentes afgesloten om het pand te kopen en verbouwen. Hoe hoog de financiële nood is geweest blijkt vooral uit de jaarrekening over 2010. In 2009 werd een verlies van ruim 160.000 euro op een omzet van ruim 8 miljoen gedraaid, een jaar later was dat verlies al opgelopen tot zo'n 1,26 miljoen euro. Die verliezen zijn afgelopen jaar dus weer omgebogen in een winst. Wensink: "De afspraak met de bank was 100.000 euro in de plus, het is 431.000 geworden."

  Bron: Stentor.

 104. Wij deden vanmorgen boodschappen bij de Albert Heijn. Daar kregen we zegels voor de Efteling. Terwijl we samen met Rosalie de stickers op de kaartjes plakken, krijgen we van hele lieve mensen ook nog stickers. Erg lief! Terwijl we ook die stickers gingen opplakken, ontdekte ik, dat er een foto tussen de stickers zat. Ik heb nog heel hard mn best gedaan om die mevrouw terug te vinden, maar tevergeefs. We bewaren de foto en gaan ons best doen om die mevrouw toch nog op te sporen. Dus als iemand van jullie iets weet….

 105. He Tim, was ik niet je beste vriendin?:)
  Maar alle gekheid op een stokje, waarmee, waar precies naar toe, hoelang? en natuurlijk van harte gefeliciteerd.:D

 106. Vanmiddag kwam een buurvrouw ons vertellen dat ze vandaag een dode kat in haar carport had gevonden. En ja, het was Ollie. Ze had hem al in een doos gedaan en die hebben we mee naar huis meegenomen. We hebben het onze dochter van 4 even rustig verteld en daarna ook laten zien. Ze gaat er gelukkig heel goed mee om. Ze heeft een tekening gemaakt voor de "dokter van de dierenambulance". Die heeft Ollie, de tekening en 18 euro meegenomen. Het ging heel prima allemaal.
  En wij hebben gelukkig nu geen onzekerheid meer. Is ook wat voor te zeggen.

 107. Ach Eva, wat verdrietig. 🙁 Weet nog goed toen mijn katje tegen een auto was gelopen. Toch idd beter dan nooit meer terugkomen, want dan blijf je nog jaren zoeken. Was hij ziek of opgesloten?

 108. Dat had mijn katje ook, beetje bloed uit de neus. Zielig. Dat is de akelige kant van huisdieren, maar hoort ook bij het leven.
  Waarom heb jij een andere achtergrond bij je posting?

 109. Ja, is inderdaad een naar ding van huisdieren, maar het hoort inderdaad nu eenmaal bij het leven. Zou voor mij niet een reden zijn om nooit meer een huisdier te nemen. Ze geven je namelijk veel meer leuke dagen dan niet-leuke dagen.

 110. @Eva, fijn dat je nu weet wat er gebeurd is. Het is bij ons wel de reden geweest om geen kat meer te nemen. Bij ons is binnen een jaar tijd 2x een kat door gereden. Het autoverkeer is in vergelijk met 25 jaar terug toen we hier kwamen wonen, behoorlijk toegenomen (waar niet) en de weg naast ons huis, waar ze beiden zijn dood gereden, is nu eenmaal de meest gebuikte weg in de wijk.
  Dus wij willen geen kat meer, en binnen houden, dat weet ik (bijna) zeker gaat ook vast niet lukken.

 111. @Tim,

  Gisteren reisje voor 2 naar spanje gewonnen, hoe vind je die

  waarom/waarmee en luister niet naar @Dame ik ben je beste vriendin:D

 112. @Eva2, op 31 maart 2012 om 17:09
  Sneu! Maar mooi dat hij nog gevonden is. Katten kruipen in dat soort situaties vaak weg onder struiken enzo. (Voorzover ze dat nog kunnen) en vindt je ze nooit weer terug.

 113. @Dame, op 31 maart 2012 om 17:14

  Bernard, vertel eens meer. 40 km las ik. Ben je goed getraind?

  Is eigenlijk een omslachtige actie. Niet gaan is veel efficiënter. Ik kan het geld dat ik bespaar voor het treinkaartje beter zelf doneren dan kost het verder geen enkele moeite. Maar ik houd wel van dit soort symbolen. Vluchtelingenwerk intrigeert mij ook. Ik snap daar niks van wat het is om te moeten vluchten. Gelukkig maar.

  Dit is de derde keer dat deze tocht gehouden wordt. Vorige jaren had ik altijd het geldige excuus dat ik moest werken en dus niet kon en ook geen tijd om te trainen. Tja, die excusen heb ik nu niet meer. Dus heb ik gisteravond besloten dat het dit jaar maar eens moest 'heven'. Ook is mijn ergernis over het (bijna)-besluit in het Catshuis om de ontwikkelingshulp aanzienlijk te gaan verlagen een extra stimulans.

  Of ik goed getraind ben? Nee, 40 kilometer loop ik niet zomaar. Ik wandel de laatste tijd wel veel, maar meer dan 15 kilometer heb ik nog nooit gelopen. Daar moet dus heel gauw wat aan gebeuren. Nog 6 weken te gaan, dus dat komt goed.

  Mijn profielpagina daar is http://www.nachtvandevluchteling.nl/deelnemers/team/laten_we_eens_gek_doen en als je dan op leden klikt dan zie je mij (voorlopig) als enige lid staan. Daar staat ook mijn motivatie en een linkje om te sponsoren. Ik heb me tot doel gesteld 250 euro op te halen. Het eerste tientje was al gauw binnen, maar daarna bleef het stil. Maar in 6 weken kan nog veel gebeuren.

 114. Heb de site gezien. Mooie route, lijkt mij ook wel wat. De 15 heb ik nog nooit gedaan, alleen 10. Lijkt me een geweldige belevenis, dus ik overweeg mee te gaan. Nog met slag om de arm.

 115. Wat sneu voor jullie Eva!

  Ik moet wel zeggen: Azraël is inmiddels niet meer, maar zowel hem als onze andere twee katten hebben we altijd binnen gehouden!

  Toen ik in een appartementje in Maastricht zat kon ik niet anders; ik moest van het asiel dan ook een kat nemen die nog nooit buiten was geweest. En later zag ik er de voordelen van: ik weet altijd waar de katten zijn, ze worden niet aangereden, andere mensen hebben er geen last van enz. Het zijn onze huisdieren, ze hebben hier een PRIMA leven, doen niet hun best te "ontsnappen". Nee, ik heb er nog nooit spijt van gehad de beestjes binnen te houden!

 116. Vind je dat niet een beetje zielig, Plantje? Een kat is een 'roof'dier en struint graag buiten met alle risico's van dien. Maar leven is nu eenmaal niet zonder risico, hoe sneu ook.

 117. Ik heb die discussie vaker met mensen gehad. In mijn optiek: een kat is een huisdier; net zoals een hond dat is.
  Dat het allerminst zielig is blijkt wel uit het feit dat we rustig een tijdje de deur open kunnen laten zonder dat ze naar buiten spurten; ze vinden het wel prima.

  Dat katten graag buiten struinen? Tja…ik doe ook sommige dingen graag… 😉

 118. Je neemt het woord huisdier wel erg letterlijk, Plantje. Een koe is ook een huisdier, sommige blijven ook altijd op stal, maar dat is toch ook sneu. Zie het toch – sorry – als degeneratie dat die poezen van je niet eens naar buiten willen. Soms zie je ook poezen aan een halsband lopen, alsof het honden zijn.

 119. @Plantje, knap dat het je gelukt is de katten binnen te houden. Is bij ons nooit gelukt. Bij de eerste 2 katten die we hadden, wist er één zelfs via het raam van de slaapkamer dat op een kier stond op een plankje te komen dat we onder een zwaluwennest hadden gemaakt.
  Dit nest onder de dakgoot boven de achterdeur, en je weet wel waar de uitwerpselen dan terecht kwamen, op je kop.

 120. @Dame, wie van ons 2 er ook wint, ben bang dat zowel Eva als ik verliezer zullen zijn. En dat @tim's vriendin bij voorbaat al gewonnen heeft. Ach heb me er al bij neergelegd.

 121. Een koe is toch zeer zeker géén huisdier Dame!
  Waarom is het een degeneratie als onze katten niet naar buiten willen? Gewoon aangeleerd. Buiten = oninteressant.
  Azraël hebben we wel eens aan een riempje buiten gelaten…vond ie niks.
  Met Garfield vorig jaar even geprobeerd. Het arme beestje wist niet hoe snel hij weer naar binnen moest vluchten! Prima toch?
  Onze tweede kat (Angie) is tijdens onze vakantie in Veendam buiten gaan wandelen. We hebben ons toen ontzettend veel zorgen gemaakt, heel erg ons best moeten doen en uiteindelijk een zwaar verwilderde kat weer kunnen vangen! Dat zet mijn mening alleen maar meer kracht bij: die beestjes hebben binnen een prima leven!

  Ik wil al helemaaaaal niet horen, dat het zielig is! Angie ligt nu heerlijk bij me op schoot te spinnen…dik tevreden!

  Als je je kat wel overal buiten laat lopen sta er dan even bij stil, dat ze de meeste kinderspeeltuintjes als enorme kattenbak zien, de voli?rre en vijvertjes van mensen uit de buurt als speelgoed enz enz. En dat allemaal zonder dat die mensen ooit een kat als huisdier wilden. En van hun vogeltjes en visjes in de vijver heb je ook geen last.

 122. Wel hoor, paarden en geiten ook. Alle gedomesticeerde dieren. Vroeger woonden ze ook in huis, of beter, woonden mensen in een stal. Ik begrijp je best, want als je in de stad een dier wil, is het best lastig. Zonder daarin principieel te zijn denk ik soms weleens dat de stad (en mensen met drukke levens) niet geschikt is voor dieren als honden en katten. Maar die beesten hebben zich inmiddels aangepast zoals jouw katten. Hier in de tuin lopen diverse katten, heb geen last van de str*nt. Dat wordt netjes begraven. Katten zijn niet de enige die de zandbak als wc beschouwen: sommige kinderen doen dat ook.:o

 123. Klopt, zijn ook veel leuker en liever. Als ik er niet ziek van werd, liepen hier ook een paar katten rond. Kun je ook nog eens een dagje weg. Ik zag laatst bij het weerbericht een foto van de zeurkat van Assie (tenminste dat vermoed ik;)). Lag lekker lui te genieten van de zon.

 124. Precies!

  En hier hebben we lol genoeg om/met die mormels!

  Alleen Angie is eigenlijk een beetje "de tijd uitzitten". Die heb ik ooit gekregen van een vriendinnetje waarmee ik in een éénkamerappartement samenwoonde. Ik vind het sowieso al stom om een huisdier kado te doen, maar goed… Bovendien was zij heel inconsequent tegenover het beestje. De ene keer was hij lief, de andere keer moest ze weg en moest het beest maar luisteren enz enz. Gevolg: een hartstikke zenuwachtig beestje. Hij is heel lief en komt veel bij me knuffelen, maar bezoek ziet hem nauwelijks!
  Dus we gunnen hem een goeie ouwe dag, maar als hij een keer in zijn mandje blijft liggen zullen we hem niet heel erg missen.

 125. @ingrid, op 31 maart 2012 om 22:59

  Denk dat je 40 km lopen zeker niet moet onder schatten. de komende weken kilometers maken Bernard.

  Zeker Ingrid. Je moet zo'n tocht redelijk gemakkelijk kunnen lopen, wil je er plezier aan beleven. Als je slecht getraind bent kom je er ook wel, maar is het geen pretje. Ik heb daar ervaring mee doordat ik in mijn vorige leven de elfstedenrijwieltocht 13 keer gereden heb. Het zal hiermee niet anders zijn.
  Ik heb het trainingsschema al op papier staan. (Nu me er nog aan houden.)

  @Dame, op 31 maart 2012 om 21:25

  …ik overweeg mee te gaan. Nog met slag om de arm.

  Zou geweldig zijn. Dan verander ik de naam van het team in: "Team Weblog Zwolle". Misschien zijn er nog wel meer die mee willen?

 126. Geef me eerst je trainingsschema maar, Bernard, voordat ik me wat te enthousiast opgeef en jij met een hinkenpinkedne blaar moet lopen. Daar krijg je spijt van. Vond de naam van je team wel leuk trouwens. En het doel ook.
  Eerst maar eens kijken of het realistisch is voor zo'n onsportieveling als ik ben.

 127. Ik heb geen katten. Vind het wel gezellige beesten. Maar vanwege mijn werk heb ik er nooit een genomen. Via twitter zag ik wel eens een oproepen van dierenasiels die een kat vanwege een of andere gebruiksaanwijzing niet kwijt konden. Ik heb op zich wel het geduld voor moeilijke katten en heb er ook wel plezier aan, maar ben daar toch nooit op in gegaan om m'n werk. Dat zou nu anders zijn.

 128. @Dame, op 1 april 2012 om 00:08

  Geef me eerst je trainingsschema maar, Bernard

  Ik weet niet of dat verstandig is om dat te publiceren. Dan gaat iedereen mij meteen controleren. En zou het ook nog een handig lijstje zijn voor inbrekers. Maar het ziet het er zo uit:

  Week 1 15 en 15
  Week 2 20 en 20
  Week 3 20 en 25
  Week 4 25 en 30
  Week 5 30 en 35
  Week 6 35 en 40
  Week 7 30

 129. Goedemorgen Zwolle!!
  Wat goed, Plantje, dat je de katten binnen kan houden. Als een kat niet weet wat buiten is, lukt dat ook prima. Totdat een kat 1x buiten heeft gezien (zonder tuigje). Die wil dan ECHT niet meer binnen blijven en zal steeds blijven proberen om naar buiten te glippen.
  Wij wonen vlakbij een weiland. Dat vind ik een walhalla voor ze en zou me schuldig voelen ze niet naar buiten te laten. Ollie was ook wel de onstuimige van de twee. Een die het woord "kattenkwaad" eer aan doet. Zo is hij eens op de slaapkamer van de buren beland, via het dak en voor we daar achter kwamen…. de babyfoon van de buren gaf maar rare geluidjes. Die zijn toen eens gaan kijken ;-). Onze Maus is een ouwe goeierd. Doodsbang voor auto's, wat een zeer goed iets is. En hij luistert als een tierelier. Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij weet altijd wanneer we thuiskomen. Dan komt ie ergens van bovenop een schuurtje vandaan ons luidkeels begroeten. Heerlijk toch!!

 130. Goedemorgen!
  Toch ziet het er naar uit, dat het een mooie dag gaat worden!

  M.b.t. katten: ik heb Azraël uit een asiel gehaald. Ik had eerst een ander (jonger) katje uitgezocht, maar die kreeg ik niet. Ze hebben geïnformeerd naar mijn woontoestand en aangezien ik de kat niet buiten kon laten kreeg ik geen kat die al ooit buiten was geweest. Dat kan namelijk een hoop ellende geven… Als ze eenmaal ooit buiten zijn geweest kunnen ze weer onzindelijk worden, de hele boel slopen enz om weer naar buiten te kunnen.

 131. @Plantje; Dat is dan weer grappig… Onze Maus sloopt de boel als ie weer naar binnen wil 8) hahaha.
  We hebben de gaten in de kozijnen bij het raam om dat te bewijzen. Van die kleine nagelgaatjes. En het is best intimiderend, hoe onze enorm grote lobbes op 2 achterpoten op de vensterbank gaat staan, en vervolgens 3 kwart van het raam vult om daarna met de pootjes op het raam te gaan krabbelen…

 132. Die kat van mij is inmiddels 20 jaar en heeft de eerste 18 jaar alleen maar geslapen en er komt nu eindelijk wat beweging in. Ze loopt me voortdurend achterna en wordt hartstikke gek van dat gezeur. Ik dacht dat katten niet veel ouder zouden worden dan 13 of 14 jaar. Laatst hoorde ik dat haar moeder 24 jaar is geworden dus er staat me nog wat te wachten. :'(

 133. Wat een dotje, Assie.:o
  Katten kunnen makkelijk ouder worden dan 20. De gemiddelde leeftijd ligt op 13, 14, maar de oorzaak ligt in de situatie die Eva net heeft meegemaakt.:(

 134. Lijkt mij wel @Dame dat er nog hoop is voor @Assie.
  Misschien met wat fillers erbij. Of denk je dat we al aan een facelift moeten denken.

 135. Algehele metamorfose lijkt me het best. Facelift en een goede orthodontist om die scherpe tandjes bij te vijlen. Misschien blaast hij dan wat minder en spint hij meer.:D

 136. @Dame, je wilt niet alleen zijn uiterlijk aanpakken….. Maar je wilt een katertje die je zonder handschoenen kunt aanpakken. Cool…….

 137. In delen dan:

  3e poging: Ow zou Youp op dat (idd nogal overdreven woord zijn blijven steken)

  De uitzending van Zembla is een "terugkijkaanbeveler!"

  Verzuimgest*po

  Als je je als caissi?re van de drogisterijketen Kruidvat ziek voelt, dan bel je niet met je filiaalchef, maar met een medewerker van Verzuimreductie.nl. Dit is een arbodienst waar het Kruidvat een contract mee heeft. Verzuimreductie.nl is de grootste verzuimdienst van Nederland. Ze zijn zelfs al shirtsponsor. Van Go Ahead Eagles. Dan moet je veel geld over hebben.

 138. Hoe het werkt? De zieke caissi?re belt met een callcenter waar een ongeschoolde joker, door Verzuimreductie.nl heel eigentijds casemanager genoemd, je letterlijk de pyjama van je zieke lijf vraagt. Of je regelmatig menstrueert? Of je antidepressiva gebruikt? Waar de buikpijn precies zit? Of je ook diarree hebt? Of dat misschien komt omdat je op een bangalijstje staat?

 139. De casemanager maakt van al deze medische gegevens een rapportje en stuurt dit door naar het Kruidvat. Naar de dokter van het Kruidvat? Nee hoor, gewoon naar een onderknuppel, een filiaalbaas die graag wil weten wanneer de caissi?re weer gaat rinkelen. De chef neemt de medische gegevens hongerig tot zich. Het televisieprogramma Zembla onthulde dit vorige week. Ik keek ernaar en heb veel delen van de verbijsterende documentaire een aantal malen teruggespoeld om zeker te weten dat het allemaal echt waar was wat er werd verteld. Het was waar.

 140. De oprichter van Verzuimreductie.nl is een handige zakenman met niet meer dan twee zwemdiploma??s en die gozer weet volgens mij niet eens dat er een medisch beroepsgeheim bestaat. Maar dat weet de directie van het Kruidvat toch wel? Dat zijn toch geen hele domme jongens en meisjes? Die zijn toch gewoon opgevoed door ouders die weten dat je je medische klachten met een dokter onder vier oren en ogen deelt? Of is de Kruidvatdirectie te druk met het concurreren tegen Etos en Trekpleister? De directeur van het Kruidvat heeft dit contract met deze verzuimcharlatan toch gesloten? Toen heeft hij toch minimaal gevraagd hoe de lieverd dacht het ziekteverzuim binnen de drogisterijketen terug te dringen? Er zijn toch werkwijzen afgesproken? Toen heeft de directie toch gehoord dat het op deze manier zou gaan?

 141. Hmmm er staat toch echt nixxx verkeerds in t slot. Vond zijn laatste woorden vooral aansprekend: maar eens kijken….anders toch écht een linkie 😉

 142. Wat is er aan de hand met iedereen? De Haagse hockeyboy Oerlemans hing samen met een aantal professoren (ik herhaal: professoren!!!!) 35 camera??s in en rond spreekkamers in het Amsterdamse VUmc. Hoe kon dit? Hoe kon het dat artsen in het VUmc vergaderd hebben over deze heikele kwestie en dat de conclusie was dat er geen enkel bezwaar was tegen meekijkende en -luisterende Oerlemansjes. Ondertussen doolde een zekere Giphart door het zelfde ziekenhuis met een badge op zijn witte jas en daarop stond stagiair. Giphart was bezig met een boekje. In toprestaurants had hij ook in de potten en de pannen van de sterrenkoks mogen loeren, dus waarom niet meekijken met een hartklepsmid op de afdeling cardiologie? Hier is door artsen over vergaderd en het is goedgekeurd!

 143. Slot was in elk geval:

  Verzuimreductie.nl heeft de afgelopen jaren allerlei prijzen gewonnen. Omdat ze zo slim zaken doen. Zegt veel over ons land. Heel veel. Nog even en we korten een miljard op de ontwikkelingssamenwerking. Zullen we ook wel een prijsje voor krijgen. Zijn we trots op.

 144. Steve Mokone! Wist ik niet meer uit het hoofd; thanks Joppuh!

  Graag gedaan Dick! En dan nu de triviant vraag… wie was de 2e donkere speler van Heracles, tevens een niet onverdienstelijke bokser??

  Ok, kumpàn … je wist het toch niet… Darius Dhlomo!

 145. Net terug van een sentimental journey. Weer even acclimatiseren. Mijn dag had er bijna anders uitgezien dan gepland. Het was nogal druk in Arnhem vanwege Vitesse-AZ. Ik stond verkeerd voorgesorteerd maar werd er gelukkig tussengelaten. Tenminste dat dacht ik… Bleek dat ik wel goed stond en nu in de rij voor het Gelredome.:o Moest het parkeerterrein op en toen weer zien hoe ik eraf kwam. Wat een sufferd kan ik zijn, kom er al jaren langs en me dan nog vergissen.:)

 146. Oke, dat was dan echt een sentmental journey. En heeft het je goed gedaan, al die sentimenten uit het verleden.
  Hoef er zelf gelukkig niet al te ver voor weg.

 147. Ja, er even uit zijn is wel even goed voor mij, want het ik ben door de week erg druk. Ben ook tevreden dat hun plekje er weer fatsoenlijk uitziet.
  Alles verandert zo snel in Nederland. Als je ergens een tijd niet geweest is, is er genoeg te zien wat nieuw is of wat weg is (bomen langs de weg).

 148. @Dame, wanneer je met een goed gevoel weer huiswaarts bent gekeerd, heeft het je goed gedaan. En inderdaad sms is even "alleen"zijn heerlijk om je weer op te laden.

 149. Grote dank Joppuh! En een formidabele inschatting

  Ok, kumpàn … je wist het toch niet… Darius Dhlomo!

  Zit vast in de "Zeeg-ers" die feitenkennis!

 150. In gedachten al bezig

  Heb even rondgereden langs plekjes met herinneringen.

  Nogal voor een groot deel in het geweldige Zwolle idd Ingrid. Héélijk toch dat 'wegdromen' op een rustig moment. Wel ff snel, want er is anders geen tijd voor t pollog.

 151. Zit vast in de "Zeeg-ers" die feitenkennis!

  Check het faceboek maar's Dick en kijk s waar Zeeg mee op de proppen kwam vandaag, pareltjes uit vervlogen tijden 😉

 152. terugkomend over dat reisje naar Spanje dat ik heb gewonnen, het is naar lloret, het was gratis en heb gewonnen door een retweet, een krokodil opblazen, en wat dansen 🙂 Het was namelijk ttv Timeless XL. Op de vrijdagmiddag. Zo dan.