Afvalbakken langs ‘snoeproute’ Deltion College

Zwolle – Wethouder van milieu Erik Dannenberg onthult en plaatst op vrijdag 16 maart afvalbakken voor langs de ‘snoeproute’ van het Deltion College naar het winkelcentrum Holtenbroek.

De afvalbakken zijn ontworpen door vierdejaarsstudenten Industrial Design van het Deltion College. Van de negen ontwerpen zijn uiteindelijk drie bijzondere bakken gekozen die in productie zijn genomen. De gemeente Zwolle wil met het plaatsen van de afvalbakken het zwerfafval langs de ‘snoeproute’ aan de Mozartlaan voorkomen. Door de studenten actief te betrekken bij de zwerfafvalproblematiek, is gewerkt aan een stukje bewustwording. Tijdens het ontwerpproces zijn de studenten intensief ondersteund door de leverancier EcoDesignS, fabrikant Konvi RVS, de gemeente Zwolle en de docent van het Deltion College.

Groter geheel aan maatregelen

Het plaatsen van de afvalbakken behoort tot een groter geheel aan maatregelen waarmee de gemeente Zwolle, het Deltion College en de Van der Capellen Scholengemeenschap zwerfafval willen voorkomen en tegengaan. Zo tekenen de winkeliersverenigingen, scholen, bewoners, politie, stadswacht IJsselland en de afdelingen Wijkzaken en Toezicht & Handhaving van de gemeente Zwolle binnenkort een samenwerkingsconvenant tegen zwerfafval. En wordt op de Van der Capellen Scholengemeenschap aandacht besteed aan het onderwerp middels een lespakket.

Voor het uitvoeren van deze maatregelen krijgt de gemeente ondersteuning van AgentschapNL vanuit het actieprogramma Gemeente Schoon. Gemeente Schoon helpt gemeenten bij de aanpak van zwerfafval.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. @Henri: En anders gewoon eens handhaven op de wet die ze willen gaan doorvoeren: boete van 400 euro voor het op straat gooien van afval.

  2. Ik ben benieuwd welk resultaat hiermee behaald gaat worden. Vooral het aanspreken en betrekken van de jongeren zelf, door het ontwerpen van afvalbakken en het aanbieden van een lespakket, mag hopelijk de gewenste gedragsveranderingen opleveren.

    Het lijkt of het niet stoer is om je afval in een bak te deponeren, laat staan het mee te nemen naar huis en het daar in de container te gooien.

  3. Ik heb me altijd al gestoord aan mensen die alles zomaar van zich af gooien. Het onfatsoen en de arrogantie die er van afstraalt past bij niemand!

    Vooral het aanspreken en betrekken van de jongeren zelf, door het ontwerpen van afvalbakken en het aanbieden van een lespakket, mag hopelijk de gewenste gedragsveranderingen opleveren.

    Moeten ze niet gewoon gruwelijk op hun donder krijgen van hun ouders?!?

Reageer