Nog enkele plaatsen beschikbaar voor Triathlon Zwolle

Zwolle – Zaterdag 15 september start de tweede editie van Triathlon Zwolle. De eerste inschrijvingen stroomden vanaf 1 januari binnen, maar er zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar voor de achtste triathlon die  gaat plaatsvinden in en rondom de Milliger Plas in Zwolle.

triathlon_21_1_van_1.jpg

Na een succesvolle aftrap in september 2011 zal ook dit jaar het startschot klinken voor triathlon Zwolle. Stonden er vorig jaar 100 deelnemers aan de start, dit jaar heeft de organisatie ruimte voor 200 individuele deelnemers en 25 trio’s. 1 januari 2012  gingen de digitale poorten op www.triathlonzwolle.nl open en vanaf het eerste moment stroomden de inschrijvingen binnen. Net als vorig jaar een divers deelnemersveld, met zowel de geoefende en doortrainde triatleet als de beginner in deze duursport. Naast individuele deelname is het ook mogelijk om te starten in trio’s waarbij elke deelnemer verantwoordelijk is voor één onderdeel van de triathlon. Een mooie uitdaging om met elkaar een super prestatie neer te zetten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor individuele deelnemers en voor trio’s is momenteel nog volop plek.

Cursus Start 2 tri

In de week van 25 juni gaat ook dit jaar weer de cursus Start2Tri van start. Deze cursus wordt georganiseerd door TV Triade uit Zwolle. Voor bijna iedereen met een redelijke basisconditie is het mogelijk een achtste triathlon te volbrengen na het volgen van een bijna drie maanden durende cursus. Deze cursus is bedoeld voor beginnende triatleten maar ook voor andere sporters die eens willen kennismaken met deze afwisselende en uitdagende sport. Ook triatleten die al wat ervaring hebben, maar gericht willen trainen om nog wat sneller te worden zijn welkom om deze cursus te volgen.

Tijdens de triathloncursus is er de mogelijkheid om elke week aan drie trainingen van TV Triade deel te nemen. Wekelijks staan er een loop-, fiets en zwemtraining op het program en voor de liefhebbers is er nog een vierde mogelijkheid om te trainen namelijk een zwemtraining in de Wijthmenerplas. Daarnaast krijgen de deelnemers aanvullende schema’s voor weekenden en vakanties en wordt er op verschillende momenten aandacht besteed aan diverse technieken, materialen en andere triathlon-specifieke punten. Deelname aan deze cursus bedraagt €60 (voor leden van het Openluchtbad Zwolle wordt dit bedrag met de helft gereduceerd). Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van TV Triade, www.tvtriade.nl of door een mail te sturen aan ppslot@gmail.com.

Artikel delen:

Reageer