TAK College in de race voor Sportiefste VO school

Zwolle – Het Thomas a Kempis College met de locaties CSE (Centre for Sports & Education) en locatie centrum is één van de genomineerde scholen voor de "Sportiefste VO school van Nederland". Op 25 april 2012 wordt in het sportcomplex van Landstede in Zwolle gestreden om deze titel. De genomineerde scholen worden uitgedaagd deze ochtend hun sportieve programma te presenteren aan een deskundige jury. Daarnaast krijgen de leerlingen die dag een zeer aantrekkelijk sportprogramma aangeboden. De verkiezing wordt georganiseerd door het de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding) in samenwerking met het NOC*NSF.

Het Thomas a Kempis College (TaK) staat bekend om haar programma voor sporters -TaK is een erkende Topsport Talentschool- en is één van de oprichters van het Centre for Sports & Education. De nominatie voor Sportiefste VO school van Nederland is daarnaast gebaseerd op het programma voor breedtesport dat het TaK biedt. Binnen het TaK wordt gewerkt met sportmodules. Deze modules zijn gericht op sport in de breedste zin van het woord, zoals passie voor sport, werk maken van je sport, beter worden in sport en recreatief sporten.

Leerlingen die echt topsporter willen worden kunnen na een zorgvuldige selectieprocedure terecht bij het CSE. Sport en de ambitie om daarin te slagen is het motto. Bij het CSE volgen leerlingen en studenten onderwijs en beoefenen ze hun sport op topniveau. Binnen het CSE wordt daarnaast veel aandacht besteed aan het fysieke, mentale en medische vlak van topsport beoefenen.Doel en opzet verkiezingDe verkiezing van de sportiefste VO school van Nederland is een wedstrijd waar alle scholen voor het voortgezet onderwijs in Nederland aan kunnen deelnemen. Scholen wordt gevraagd om hun concreet uitgevoerde plannen met betrekking tot bewegen en sport in te dienen. De belangrijkste doelstelling is het geven van een kwaliteitsimpuls aan het programma voor bewegen en sport in het voortgezet onderwijs. Er zijn aantrekkelijke prijzen te winnen in de vorm van waardecheques. De eerste prijs is een waardecheque van €6.000,- De overige genomineerde scholen ontvangen in ieder geval een waardecheque van € 1.500,-.

Artikel delen:

Reageer