Speelnatuur Diezerpoort nadert definitieve vorm

Zwolle – Op 27 maart a.s. organiseren de ouders uit de Diezerpoort die mee hebben gedacht aan het ontwerp van het stuk speelnatuur een laatste informatie avond. Tijdens deze avond presenteert Donkergroen het definitieve ontwerp van de speelplek aan de rest van de wijk en wordt de naam van de plek bekend gemaakt.

Kinderen en ouders in de Diezerpoort werkten de afgelopen maanden samen aan het ontwerp van een leuke aantrekkelijke groene speelplek aan de Kastanjestraat. In november 2011 was de eerste creatieve sessie. Kinderen en ouders ontwierpen toen zelf een leuke, aantrekkelijke, groene speelplek. Tijdens de tweede bijeenkomst mochten de kinderen en de ouders aan de hand van 10 thema’s of beweegconcepten bijpassende speeltoestellen uitzoeken. Ook dachten de kinderen na over regels voor de speelplek. Op 27 maart wordt nu het definitieve ontwerp aan de rest van de wijk gepresenteerd en wordt de naam voor de plek bekend gemaakt. De natuurspeelplek wordt divers en uitdagend. Zo komt er in het midden een heuvel van 1.80 hoog. Bovenop de heuvel komt een houten speeltoestel. Ook komt er een waterplek met een wiebelbrug, een touwslinger tussen twee bomen en houten stappalen.

De kinderen mogen tijdens de bijeenkomst een vlag ontwerpen waarin de naam voor de speelplek komt te staan. De mooiste vlag krijgt een plek in de vlaggenmast die op de speelplaats komt te staan.

De kinderen en de ouders uit de wijk, zullen helpen bij de aanleg van de natuurspeelplek. Donkergroen begeleidt hen hierin. Het is de bedoeling dat de plek voor de zomer klaar is om te gebruiken.

De bijeenkomst is dinsdag 27 maart van 18.30 – 20.00 uur in Brede school het Wonderwoud.

Artikel delen:

Reageer