'Springer' overmeesterd aan Koggekade

Zwolle – Met een grote politieactie is dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur voorkomen dat een persoon van een flat aan de Koggekade wilde springen. De man kon worden aangehouden.

Een vrij grote politiemacht was dinsdagmiddag naar de Koggekade gekomen vanwege een dreigende situatie van een persoon in een flat. Voor deze actie ging de politie met kogelvrije vesten ter plaatse. De man was in verwarde toestand, zou vanuit zijn woning naar beneden willen springen. Volgens ooggetuigen zou de  man naakt en met een mes in de hand op het balkon hebben gestaan. Hij was op dat moment de enige persoon in de woning. De persoon kon door de politie overmeesterd worden. De man werd meegenomen naar het politiebureau, en werd vervolgens aan de hulpverlening overgedragen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. de persoon zal waarschijnlijk al onder behandeling staan van dimence, want van die instelling krijgen de meeste mensen spring neigingen

 2. De bovenstaande informatie is een beetje… foutief, om het simpel te stellen.

  De man was psychotisch, had een mes en het was niet duidelijk of de bewoner van het appartement aanwezig en in gevaar was of niet. Daarnaast speelde het zich op de eerste verdieping af, dus ik kan me niet voorstellen dat daar een hele politiemacht voor uit zou rukken voor die ene verdieping die hij dan naar beneden zou zijn gevallen. Ook zou de politie dan geen kogelvrije vesten gedragen hebben en schilden en honden meegenomen hebben.

  Klein verschilletje dus!

 3. @Hoppa

  Zelf ben je ook niet volledig, er stonden wel degelijk agenten met honden (een hele valse als ik het goed zag) en zag ook twee agenten op de grond (lees: aan het water) een vest aantrekken terwijl ze een sigaretje aan het roken waren. Schilden heb ik niet gezien, maar was ook niet nodig. Politie heeft sinds Rutte-1 toch al een stevig bord voor de kop.

  Zag het allemaal terwijl ik bij de loempiaboer stond

 4. politie kogelvrije vesten aan en idd schilden… en 1 hond…. of die vals is geen flauw idee, boeit ook niet toch?? is maar goed dat die knakker is opgepakt.

  naakt naar buiten gedragen, 1minuut later komt er een agent naar buiten met een groot vlees mes! ….

  de persoon die aan de koggekade is opgehaald is zelf niet de bewoner van het pand.

 5. Bericht door 1steJohn, op 13 maart 2012 om 21:17

  Hey woont daar geen minstgeliefde oud voorzitter van Fc Zwolle?

  Nee, niet aan die kade.

 6. Wat een trieste reacties hier op dit trieste nieuws, wat heeft een oud-voorzitter van FC Zwolle hiermee te maken en Piet waar slaat jouw reactie op? Dit zijn menselijke drama's en daar hoort respect bij, zowel voor mogelijke slachtoffers als voor de hulpdiensten en hulpverleners. Mooi dat de man gered is, hopelijk gaat hij weer zin in het leven krijgen. Ik wens hem sterkte.

 7. tja, als het hem wel was dan zou ik dat wel willen weten. ik ben voor Fc Zwolle.
  Maar goed dat het zo is afgelopen en hoop dat die mafkees goede hulp krijgt…

Reageer