Politici zoeken jongeren op in de klas

Zwolle – Alida Kastelein en Aart Karssen, Statenleden Provincie Overijssel en Reinier Mulder en Martijn Sikkens, raadsleden van de gemeente Zwolle stonden dinsdag voor de klas. De Statenleden en raadsleden gingen op de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle met een aantal Havo klassen in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin. Deze lessen zijn onderdeel van het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ van de provincie Overijssel.

13-03-2012_staats_en_raadsleden_voor_de_klas_thorbecke_sg_03.jpg

Voor jongeren is het heel lastig onderscheid te maken tussen wat een provincie doet en waarvoor een gemeente verantwoordelijk is. Reden genoeg voor de provincie en de gemeente om samen de scholieren op school op te zoeken. De provincie Overijssel besteedt sinds enige jaren extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen méér te betrekken bij de democratie. Onderzoek van de Jongerenraad Overijssel heeft aangetoond dat jongeren zich best willen verdiepen in de democratie, zolang de leerstof maar onder schooltijd wordt aangeboden. Ook de gemeenteraad van Zwolle wil scholieren enthousiast maken voor de politiek en organiseert, net als de provincie, regelmatig debatten met scholieren waarbij een raadsvergadering wordt nagespeeld.

13-03-2012_staats_en_raadsleden_voor_de_klas_thorbecke_sg_01.jpg

13-03-2012_staats_en_raadsleden_voor_de_klas_thorbecke_sg_02.jpg

13-03-2012_staats_en_raadsleden_voor_de_klas_thorbecke_sg_04.jpg

Op donderdag 15 maart krijgen de jongeren Statenlid Albert Smits en raadsleden Frankwin Mussche en Ems Post op bezoek.
Op vrijdag 23 maart brengen Statenleden Alida Kastelein en Albert Smits en raadsleden Eefke Meijerink en Bert Smit een bezoek aan de school.

Artikel delen:

Reageer