Leerlingen v.d. Capellen strijden voor Gouden Vertelpas

Zwolle – Op 20 maart, Wereldverteldag, strijden leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap om een plekje in het programma van Waterval Vertelfestival op 1, 2 en 3 juni. Op De Verhalenboot aan de Thorbeckegracht zijn de hele middag spannende verhalen van de gebroeders Grimm te horen. De beste verteller van de middag gaat met de Gouden Vertelpas naar huis en strijdt tijdens Waterval Vertelfestival voor de Vertelparel.

De naam zegt het al, Wereldverteldag wordt over de hele wereld gevierd. Zwolle doet hier aan mee met een dag vol verhalen op De Verhalenboot. De leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap strijden voor een plek in de Talentstroom van Waterval Internationaal Vertelfestival. Door middel van workshops gegeven door professionals hebben zij zich de kunst van het verhalen vertellen eigen gemaakt. Selectie Waterval Vertelfestival

De leerlingen strijden om een plek in het programma van Waterval Vertelfestival. Daar zullen zij zich bevinden tussen nationale en internationale toppers uit de vertelwereld. Een kans die zij niet aan zich voorbij willen laten gaan. Het festival wordt gehouden in het eerste weekend van juni en is onderdeel van Zwolle Unlimited en Zwolle Grimm stad. De jury bestaat uit drie jeugd vertellers van Waterval Vertelfestival 2011.

Gouden Vertelpas

Scholen uit Wijhe, Rijssen en Zwolle strijden op Wereldverteldag voor de Gouden Vertelpas. Op alle drie scholen is de felbegeerde Gouden Vertelpas te winnen. Deze pas geeft de leerlingen een plekje op Waterval Internationaal Vertelfestival. Maar dat is niet alles: Met deze pas maken zij kans op de Vertelparel. De Gouden Vertelpas is een initiatief van Een school vol van verhalen. Omdat zij in 2012 haar vijf jarig jubileum vieren, organiseren zij dit jaar de Vertelparel. Hét grootste compliment dat je kunt krijgen als jeugd verteller.

Artikel delen:

Reageer