Verdachten van bedreigde vrouw gepakt

Zeker acht politiewagens, politieagenten met kogelvrije vesten die rondrennen, een hondenbrigade. Geen alledaags tafereel in de wijk Aa-landen. Donderdagmiddag rond 17.00 uur werden twee personen aan de Dollard in de Zwolse wijk met veel machtsvertoon aangehouden, nadat ze een vrouw hadden bedreigd.

Volgens een melder hadden de twee verdachten een vuurwapen bij zich. Daarop ging de politie met veel materieel en personeel richting de Aa-landen. De actie begon bij Zorgcentrum de Rietlanden. Daar verzamelden zich acht politiewagens van waaruit diverse agenten met kogelvrije vesten de wijk inrenden. Al snel verplaatsten de wagens zich naar de Dollard. De weg naar een flat aan de straat werd door een politiewagen afgezet. Kort daarna werden twee verdachten gearresteerd en voor verhoor overgebracht naar het hoofdbureau aan de Koggelaan. De politie IJsselland ziet niet gelijk een verband met de bedreigingen/betastingen van de laatste maand aan de Holtenbroekerdijk en de Tilligterbeek.


Politiewagens racen over de Rijnlaan…


Politie zet weg af…


Aanwezig publiek en omwonenden reageerden geschrokken en zagen hoe de verdachten afgevoerd werden…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Verdachten van bedreigde vrouw gepakt”

  1. Heeft het misschien iets met de aanrandingen van de laatste tijd te maken?
    Bij de laatste keer zijn ze toen ook al driftig op zoek geweest.
    ==========
    Dat vroeg Weblog Zwolle zich ook al af. De politie zegt, dat de actie geen directe relatie met eerdere gevallen had.
    Zie de aanvulling / update bij het bericht.
    Weblog Zwolle

  2. Update:

    Op donderdagmiddag 10 mei kreeg de politie een melding dat twee mannen onderweg zouden zijn naar de Dollard waarvan een van hen mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Een van de mannen was bij een woning aan de Dollard geweest om daar zijn ex te spreken. Volgens een melder zou een van de mannen mogelijk in het bezit zijn van een vuurwapen. De politie heeft beide mannen, een 25-jarige en een 19-jarige man uit Almere aangehouden. Bij geen van beiden werd een vuurwapen aangetroffen. De mannen zijn na verhoor heengezonden.

  3. levensgevaarlijk die agenten… zonder zwaailichten kruizingen over razen, bijna twee ongelukken op de zwartewaterallee… >:(

Reacties zijn gesloten.