Het weer: overwegend bewolkt

Zwolle – Woensdag positioneert een hogedrukgebied zich in de middag boven het land en daardoor is de wind zwak en variabel. In de zomer zorgt een hogedrukgebied vaak voor een flinke hoeveelheid zon en hoge temperaturen. Op deze voorjaarsdag blijft een dunne laag bewolking hardnekkig aanwezig.

13-03-2012_weerfoto_westerlaan.jpg
Westerlaan

Het zuiden heeft de beste papieren voor opklaringen in de middag. In het noorden blijft het helaas bewolkt. De middagtemperatuur is vergelijkbaar met die van vandaag. In de loop van de avond draait de wind langzaam naar het zuiden. Drogere lucht zorgt ervoor dat opklaringen zich over het land uitspreiden. De nacht naar donderdag wordt daardoor frisser en de temperatuur kan in het binnenland dalen naar een graad of 2. Donderdag wordt het lente. Er zijn flinke zonnige perioden en de temperatuur stijgt naar 14 tot plaatselijk zelfs 18 graden. Alleen in het noorden wordt het op de Wadden en in de kop van Noord-Holland minder warm door een matige zuidwestenwind over een nog koude zee. De temperatuur stijgt daar naar een graad of 11.

Vrijdag neemt de invloed van hoge druk iets af. Er verschijnen ook enkele wolkenvelden en het wordt 1 of 2 graden minder warm dan op donderdag. De zuidwestenwind neemt iets toe maar blijft overwegend matig van kracht. In het weekend verandert het weer door passage van een lagedrukgebied. Op zaterdag neemt de bewolking flink toe en wordt het een graad of 10 tot 14 graden. In de nacht naar zondag en zondag overdag maakt het hele land kans op neerslag en wordt het nog wat minder zacht.

Artikel delen:

Reageer