Komen de sprookjes van Grimm uit Zuid-Azië?

Zwolle – Veel van de ons bekende Grimm-sprookjes hebben eerst lang gereisd voordat ze in Duitsland zijn opgeschreven door de Gebroeders Grimm. Men denkt dat ze hun oorsprong hebben in het oosten en Europa hebben bereikt via handelaars, zigeuners, reizigers en migranten. De Brits-Indiase verhalenverteller Peter Chand reisde terug en vond in Zuid-Azië voorlopers van Grimm.

Op zaterdag 24 maart om 20.30 uur haalt het Zwolse Verteltheater De Verhalenboot deze de Brits-Indiase verteller naar Nederland. Hij vertelt voor volwassenen Indiase versies van Grimm! Denk aan Indiase varianten van welbekende sprookjes als Assepoester, Kleinduimpje en Hans en Grietje. Het resultaat is een vulkanische en unieke vertolking van de verhalen die we allemaal denken te kennen. Peter Chand is adrem, humoristisch en geweldig gedocumenteerd. Een internationaal gerespecteerde verteller en festivalorganisator die zijn Indiase verhalen deelt met publiek in en buiten Europa. In goed verstaanbaar Engels.

Kaartjes online via www.deverhalenboot.nl of contant bij alle Free Record Shops in Nederland. De Grimmserie wordt georganiseerd in samenwerking met Zwolle Marketing. Elke derde zaterdag van de maand. Voorstelling in goed verstaanbaar Engels.

Meer informatie over Zwolle Grimmstad is te vinden op www.zwollegrimmstad.nl.

Meer informatie over Peter Chand: www.chandstory.co.uk

Artikel delen:

Reageer