Leerkrachten krijgen les op Verhalenboot

Op de openbare basisschool De Krullevaar in de wijk Stadshagen in Zwolle krijgen verhalen en het ambacht vertellen de volle aandacht. En dan in een modern jasje : opgeleidde vertelleerkrachten, vertel- en schrijfworkshops, vertelstages, verteltrainingen door professionele vertellers, een kinderpersbureau, veel aandacht voor boeken Het kinderfestival (1 juni a.s.) en natuurlijk héél veel vertelvoorstellingen.

Op De Krullevaar is hiervoor de Stichting “Een school vol van verhalen” actief, een stichting die in nauwe samenwerking met de Zwolse Verhalenboot en het landelijke magazine Vertel eens vormt geeft aan het project “Een school vol van verhalen”, zowel in Zwolle als op landelijk niveau. Woensdag 16 mei a.s. start in het Zwolse Verteltheater De Verhalenboot een speciaal voor Een school vol van verhalen opgezet verteltrainingstraject voor twintig leerkrachten van O.B.S. De Krullevaar. Deze woensdagmiddag in mei is één van de middagen die tezamen een trainingstraject vormen dat in februari 2008 zal uitmonden in voorstellingen door de leerkrachten aan hun eigen groepen gegeven. En voor de kinderen heel bijzonder :  dat zal ook op De Verhalenboot gaan gebeuren! De trainingsmiddag van 16 mei wordt gegeven door professioneel vertelster Anne van Delft.

Anne van Delft is een expert in het vertellen van verhalen. Zij heeft jarenlange ervaring met lesgeven aan zeer diverse doelgroepen en heeft veel vertelprojecten opgezet en begeleid. Zij regisseert vertelvoorstellingen en treedt zelf ook op.

De verteltraining wordt mede mogelijk gemaakt door het bestuur Openbaar Onderwijs Zwolle e.o., dit bestuur zal ook deelname van leerkrachten van andere scholen gaan stimuleren. En zo sluit het Openbaar Onderwijs Zwolle zich aan bij de almaar groeiende rol van Zwolle in de wereld van het verhaal. Met het Verteltheater De Verhalenboot als het Zwolse Carré van de Nederlandse verteltheaters. En daar mogen ze best trots op zijn in Zwolle!

Artikel delen:

Reageer