Expositie foto’s College van B&W in theater Odeon

Zwolle – Vanaf heden is in de foyer van theater Odeon een expositie te zien van foto’s van het College van Burgemeester en Wethouders. De serie is gemaakt door fotografe Ingeborg Lukkien, in samenwerking met styliste en visagist Irene Vlasblom. De foto’s zijn op geheel originele wijze gemaakt.

14-03-2012_foto_tentoonstelling_college_in_odeon_01_.jpg

Voor de serie hebben Ingeborg en Irene zich laten inspireren door schilderijen van Rembrandt. Niet alleen met de lichtinval werd rekening gehouden, ook werden de burgemeester en wethouders in stijl aangekleed. Daarnaast komt in iedere foto een onderdeel uit het portefeuille van de gefotografeerde terug. Zo is de burgemeester met een oude stadssleutel te zien, de wethouder van economie met een stapel geld en een antieke kassa en de wethouder van sport houdt een paar oude schaatsen vast. De serie is vorig jaar gemaakt in opdracht van het Stedelijk Museum. Toen was deze te zien in de expositie State of Art, een mogelijkheid om voor jonge, nieuwe en talentvolle kunstenaars hun kunst te laten zien. Hier hingen niet alleen foto’s, maar ook schilderijen en beeldhouwwerken. Via een tussenpersoon is de serie uiteindelijk in theater Odeon terecht gekomen.

14-03-2012_foto_tentoonstelling_college_in_odeon_02_.jpg 

De plek waar de foto’s hangen in theater Odeon, hebben Ingeborg en Irene zelf uitgekozen. Door de foto’s vinden zij de plek nu helemaal ‘af’. Toch bleef tegenover de kassa nog een mooie plek over. Speciaal hiervoor hebben zij nog twee werken gemaakt. Het zijn foto’s van een professioneel model, in dezelfde stijl als de foto’s van het College van B & W, maar dan heel vrouwelijk, spannend en een beetje ‘edgy’. Hiermee willen zij het werk laten waar zij zich voornamelijk mee bezig houden, namelijk modefotografie.

14-03-2012_foto_tentoonstelling_college_in_odeon_03_.jpg

Ingeborg Lukkien studeerde in 2008 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ze richt zich voornamelijk op mode en lifestyle fotografie en portretfoto’s. Ze werkt voor magazines, modemerken en media. Daarnaast geeft ze met regelmaat les aan de Fotoacademie Groningen. Irene Vlasblom heeft na haar studie onderwijskunde en een aantal jaren werkervaring als consultant haart hart gevolg in de richting van visagie en styling. Sinds drie jaar verzorgt zij de visagie en styling voor fashionshoots en geeft ze (individuele) imagostyling adviezen aan zakelijke klanten.

14-03-2012_foto_tentoonstelling_college_in_odeon_04_.jpg

De expositie is te zien tijdens openingstijden van theater Odeon.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer