VolkerWessels kanshebber bouwfase Ittersumerlanden

Zwolle – Woensdag 7 maart hebben drie aannemers een heel drukke dag gehad. Overdag hebben ze hun plannen voor de derde fase van Ittersumerlanden aan de beoordelingscommissie voorgelegd. En aan het eind van de dag mochten de bewoners van deze wijk hun stem uitbrengen op het plan dat hen het meeste aansprak.

De beoordelingscommissie bestond uit een afvaardiging van de Gemeente Zwolle, Frion en SWZ. Zij beoordeelde de plannen op een groot aantal onderdelen, zoals financiën, plattegronden, plan van aanpak en de architectonische uitstraling. De bewoners van Ittersumerlanden hadden twee keer een stem te vergeven. De ene was voor de aannemer die in hun ogen de mooiste gevels hadden. En een stem voor de aannemer die de beste plannen had om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Helaas hebben van de 222 stemgerechtigde bewoners maar 22 van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Het ontwerp van Van Wijnen kreeg weliswaar de helft van de stemmen, te weten 11(50%), maar VolkerWessels – Ufkes, kreeg er ook nog 7 (32%). Hierdoor is het verschil tussen beide niet groot genoeg om onderscheid te maken. VolkerWessels heeft van de beoordelings­commissie met name op het plan van aanpak een goede beoordeling gehad ten opzichte van de andere twee aannemers.

(Voorlopige) winnaar

Het eindresultaat van de stemmen van de bewoners en de stemmen van de beoordelings­commissie is dat VolkerWessels als (voorlopige) winnaar uit de bus is gekomen. De wettelijke bezwaartermijn is nu inge­gaan. Hierdoor kan SWZ medio april de echte definitieve winnaar feliciteren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer