Zwolle In de ban van de Ring

Zwolle – Op verschillende plekken op de ring rond de binnenstad, maar vooral aan de westkant, rijdt het verkeer op sommige momenten moeizaam door of staat zelfs helemaal vast. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze binnenstad nu en in de toekomst een bereikbare, en daardoor ook gastvrije, binnenstad is?

Die vraag staat centraal bij het project In de ban van de Ring waarover u zich kunt laten informeren en mee kunt praten, tijdens de publieksbijeenkomst op dinsdag 27 maart van 20.15 tot 22.00 uur, in het Stadhuis (Grote Kerkplein 15). Over ideeën en concrete oplossingen om de bereikbaarheid van de binnenstad en de doorstroming op de binnenring te vergroten, kunt u op die avond informatie krijgen van de plannenmakers. Oplossingen die bedacht zijn samen met tal van partijen in de stad en die mogelijk de komende vijf jaar uitgevoerd gaan worden. Ook kunt u zich laten informeren over het vervolg van het project In de ban van de Ring voor andere gebieden rond de binnenstad. We zijn benieuwd wat u van de plannen en ideeën vindt.
Doe mee aan een van de workshops of geef uw reactie bij een van de informatiestands. Het kan natuurlijk ook op www.zwolle.nl/bereikbarebinnenstad.

Tijd Activiteiten
20.15 uur Informatiemarkt in de Burgerzaal
20.30 uur Toelichting van wethouder Verkeer dhr. René de Heer, in de Burgerzaal
20.45 uur Workshops op drie locaties:
  – In de ban van de Ring, in de Foyer 1e verdieping
  – (Definitief Ontwerp) Katerdijk, in de hal 2e verdieping
  – (Voorlopig Ontwerp) Pannekoekendijk, in de hal 3e verdieping
  NB! De informatiemarkt blijft geopend tijdens de workshops.
21.45 uur Afsluiting door wethouder Verkeer, dhr. René de Heer, in de Burgerzaal

Omdat op dit moment aan de westkant van de binnenstad, de stadsentree vanaf de A28, de meeste verkeersknelpunten zijn, wordt dit gebied het eerst aangepakt. Het gaat om een gecombineerde en gefaseerde aanpak van een aantal wegen in dit gebied: de omgeving van de Holtenbroekerbrug, de Katerdijk, de Pannekoekendijk (met een nieuwe centrumhalte voor de bussen), de Harm Smeengekade/Willemskade en het kruispunt Westersingel.

Er staat de komende vijf jaar veel te gebeuren in dit gebied. Naast de verbeterplannen voor het verkeer zijn er ook nog de plannen voor het Katwolderplein met een grote parkeergarage, de Rodetorenbrug en de bouwontwikkeling aan de Roelenweg-Oost.

Laat u bijpraten over de stand van zaken van deze projecten door de plannenmakers bij de stands op de informatiemarkt.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ze zijn er al veel te laat mee die ambtenaren van de gemeente om nu te gaan denken over de bereikbaarheid en de gastvrije toegang naar het centrum van de stad.Bij de ontwikkeling van het centrum in het verleden hadden ze hier al veel eerder bij stil moeten staan.Ze hebben de stad autoluw gemaakt en veel mensen van buitenaf gaan nu naar Apeldoorn winkelen omdat daar in het centrum een grote parkeergarage is en goed bereikbaar en betaalbaar.Hier geeft men liever geld uit aan zo,n stom oog op de fundatie

  2. ik zou ook maar vast een werkschop doen over de zuid-oostkant: locatie ziekenhuis weezenlanden incl. verbinding met binnenstad, Assendorp(erstraat) en Spoorzone

Reageer