Het weer: lente!

Zwolle – Donderdag wordt een onvervalste lentedag. Lokaal begint de dag met mist, maar dit lost in de ochtend vrij snel op. Wat rest is een zonnige en droge dag. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt bovendien zachte lucht aangevoerd. In de kustgebieden liggen de maxima tussen 12 en 14 graden. Landinwaarts 15 tot 17 graden, in Limburg mogelijk lokaal 18 graden. In de avond en nacht naar vrijdag is het vrij helder bij minima rond 6 graden.

14-03-2012_weerfoto__centrale_harculo.jpg
Centrale Harculo

Ook vrijdag schijnt de zon met regelmaat, al gaat deze soms schuil achter wat (sluier)bewolking. Gedurende de dag trekt de zuidwestenwind iets aan. Boven land is deze matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig, windkracht 5. Het is opnieuw vrij zacht met in het binnenland een middagtemperatuur rond 15 graden. Aan zee is het, onder invloed van het koude zeewater, beduidend minder zacht. In het weekend komt ons land geleidelijk onder invloed van depressies, welke vanaf de oceaan het Europese land proberen binnen te dringen.

Op zaterdag is er aanvankelijk nog ruimte voor een waterig zonnetje. In de middag neemt de bewolking toe en kan een enkele bui vallen. Qua temperatuur leveren we iets in, maar met 13 of 14 graden is het nog altijd vrij zacht voor de tijd van het jaar. Op zondag is het in het hele land bewolkt en valt er van tijd tot tijd wat regen. Het wordt niet warmer dan een graad of 11. Na het weekend neemt de invloed van hoge druk weer toe en keert het zachte en droge weer terug.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer