Lesmarathon Meander College van start gegaan

Vanaf donderdagmiddag 16.00 uur tot en met vrijdagmiddag organiseert de leerlingenraad van het Meander College een lesmarathon. Hiermee wil de raad op ludieke wijze protesteren tegen de aangepaste (verzwaarde) lesroosters voor leerlingen en docenten. Tevens wil de leerlingenraad hiermee aantonen dat verhoging van de kwantiteit leidt tot een verlies aan kwaliteit van de lessen. De aftrap van de lesmarathon werd feestelijk ingezet door de Meander Bigband.


In de avonduren wordt les gegeven…

In verschillende lokalen van het college werden daarna veldbedden in elkaar gezet door de scholieren. De slaapplaatsen zijn met name bedoeld voor de ‘bruggers’ van het college. De verwachting is, dat zij niet de hele nacht wakker kunnen blijven. De bedden werden ter beschikking gesteld door de Landmacht. Als tegenprestatie gaf de Landmacht enige voorlichtingslessen aan verschillende klassen. Tijdens een extra kookles werden voor de avond en de nacht hapjes en salades gemaakt voor de 200 leerlingen die aan de actie meedoen. De leerlingen hadden veel plezier in de activiteiten. Later op de donderdagavond zal een film vertoond worden aan alle deelnemende klassen.

Het is allemaal begonnen met het feit dat de onderbouw plotseling 8e lesuren op het rooster kreeg. Het was op school een ongeschreven regel dat in ieder geval de eerste en de tweede klas maximaal 7 lesuur per dag hadden, wat halverwege het jaar veranderde. De leerlingenraad moest hier wel op reageren; daar zijn ze tenslotte voor. Eerst is er een brief geschreven naar rector Lucas dat als dit niet zou veranderen, er acties zouden komen. Uiteraard deed de school daar niets aan; zij kunnen ook niets veranderen aan deze lestijdproblematiek. Er moest dus actie worden ondernomen. Al gauw onstond het idee voor een lesmarathon. Het idee hierachter is dat wanneer de kwantiteit van de lessen zoveel toeneemt, de kwaliteit achteruit gaat (aan het einde van de marathon is iedereen nauwelijks nog in staat om informatie op te nemen).

Artikel delen:
Reacties 301
 1. Beste Bas & alle andere actie-leerlingen,

  Dit is precies waarom ik m’n werk als leraar zo leuk vind: weg met de zeikouders en lange leve de leerling!  ⚠️ Meld

 2. als ouder vond ik het een leuke ludieke actie.
  maar je moet er nu ook weer niet meer van maken dan het is.

  en ja, meander is een goede school, maar zo zijn er veel meer. ook daar moet je niet meer van maken dan het is.


  ⚠️ Meld

 3. Meer dan 30 procent van de scholen voortgezet onderwijs in Nederland haalt de wettelijke verplichte lesurennom wel. En zelfs ruim meer dan dat. Waarom het Meader dan niet?? Door mismanagement op het Meander lukt het blijkbaar niet.

  De onderwijsinspectie is in januari onder voorwaarden akkoord gegegaan met het pakket herstelmaatregelen om de lesurennorm te halen. DE onderwijsinspectie constateert nu al dat de wettelijk verplichte lesurennorm dit schooljaar voor een groot aantal klassen niet zal worden gehaald. Rector Leon Lucas heeft dat zelf ook toegegeven. Inspectie en VO raad zijn daar van op de hoogte.

  Over de kwaliteit van het onderijs op het Meander valt ook nog wel wat aan te merken.
  Kijk alleen maar eens naar het niveau van de repetities. En worden er wel voldoende repetities gegeven? En hoe lang geleden zijn docenten didactisch bijgeschoold?


  ⚠️ Meld

 4. Het kan me niet eens meer schelen wat u er van vond Stulen. In uw ogen kunnen we toch niks goed doen. Ik vond de lesmarathon in elk geval een leuke en geslaagde actie. Gewoon op een ludieke manier onze mening duidelijk maken 😀


  ⚠️ Meld

 5. Ook docenten Meander benaderen ons.

  Docenten van het Meander die het al jarenlang niet eens zijn met de cultuur op school alsmede docenten van de andere locaties van het Agnietencollege benaderen ons ook. Zij delen onze mening dat er te weinig wordt lesgegeven.

  U zult begrijpen …met het Meander ben ik nog lang niet klaar. En ter correctie: de genomen maatregelen door het Meander zijn onder voorwaarden vastgesteld door de inspectie. Op dit moment voldoet de school er al niet meer aan. En sorry, maar wet is wet. En wat is nu 1040 klokuren lesgeven? En dan hebben we het nog maar over een minimum.

  Het inspectierapport over de lesuitval van september 2007 zou wel eens een heel ander toon kunnen hebben. Om dan nog maar niet te spreken over het kwaliteitsrapport van de inspectie.

  Ik ben een groot voorstander van vernieuwend onderwijs (kwaliteit). Didactische vernieuwing juich ik toe. Doch, het aantal uren dans, drama, muziek, tekenen, sport, godsdienst, etc. bij het Meander is wel erg hoog in vergelijking met de vakken als wiskunde, engels, etc. En dat zijn toch de vakken die je voorbereiden op een MBO, HBO of WO opleiding? Met drama, godsdienst en muziek kom je echt niet ver in deze maatschappij. Komt nog een keer bij dat juist de lesuren van die laatste vakken het meest uitvallen. Integratie van beide typen vakken in de vorm van integrale opdrachten (projecten, etc) juich ik toe. Dus laat de leerlingen meer aan projecten werken waarin theorie, vaardigheden en attitudes integraal aan bod komen.

  En bijna 200 lesuren te weinig op scholjaarbasis ….dan is er toch geen spake meer van kwaliteit?  ⚠️ Meld

 6. beste ik wil niet weten hoe je heet.

  ik zit in de 3e klas en heb 4 uur per week wiskunde en dat vind u NIET genoeg, wat denkt u wel niet, dat we 8 lesuren onze aandacht op de lessen kunnen houden, zo??n uurtje muziek of gym doet ons allen best wel goed. Volgende repetities, alsof ik er nog niet genoeg heb. in de aankomende 3 lesdagen heb ik 1 so en 2 repetities ik vind dit dus meer dan genoeg want na de 8 lesuren op school heb ik het wel even gehad.

  groetjes thomas

  ps. ik zag ook ergens iets van iemand over de taalfouten staan van de leerlingen (was wel op de site van destentor.nl) maar volgensmij zit er ook een spellingsfout bij uw reacties. zoals scholjaarbasis, tis toch met 2x o (schooljaarbasis)


  ⚠️ Meld

 7. nog ff dit. godsdienst is 1 uur in de week misschien wel handig voor later om iets te weten over andere culturen en gewoonten vooral in deze tijd nu er veel buitelanders hierheen komen. het is dan soms toch wel handig om iets van ze te weten.
  sport, er word geklaagt dat de nederlanders te dik worden een goede start is misschien dan toch wel school anders komt het er bij sommigen toch niet van. vooral nu jij zo loopt door te zeuren over die 8 uur dan worden mensen dik is dat wat u wil??(1 van de gevolgen van 8 lesuren op een dag, nederlanders worden dik 😮 )
  tekenen: soms wel handig voor mensen die later grafisch tekenaar willen worden, ruimtelijke inzicht of om je creativiteit een rol te laten spelen.

  u vind de manier van lesgeven op het meander niet goed maar misschien is de wijze waarop de les word gegeven wel de beste manier. als ik tot half 4 recht moet zitten, naar een bord staren neem ik niks in me op, dan gaat de kwaliteit van de school achteruit, is dat wat jij, mij en de rest van de school gunt?? ik kan nog veel meer zeggen maar je bent zo??n moeilijk persoon dat ik het niet onder woorden kan brengen en niet wil brengen


  ⚠️ Meld

 8. Beste Erik Stulen,

  het Meander is een CULTUURschool. De kinderen die er naartoe gaan hebben hiervoor bewust gekozen omdat hun voorkeur uitgaat naar bijvoorbeeld muziek of tekenen. Er wordt ook wiskunde en engels e.d. gegeven, ongeveer 3 uur in de week. Dat is meer dan genoeg en als je er nog moeite mee hebt kan je bijlessen nemen. u bent toch iemand van de getallen merk ik? Zoveel uren die les, zoveel procent die het aantal uren wel haalt…. wat dacht u van deze: 95% van alle leerlingen slagen, ookal halen we het aantal uren niet. Wilt u dit soms verbeteren?

  Groeten v Laura


  ⚠️ Meld

 9. Uitstekend betoog@Thomas. Sterke argumenten; Als je dat geleerd hebt op het Meander dan vind ik het best een goede school. Je hebt namelijk helemaal gelijk met het concept dat de godsdienstles tegenwoordig een levensbeschouwelijke les is, die er voor moet zorgen dat we ook begrip krijgen voor een ander zijn, niet te bewijzen, overtuigingen. En ja, super dat je het argument aandraagt dat dit nodig is in deze tijden.

  Ook de sportlessen zijn belangrijk en de argumenten die je aandraagt zijn beide zeer sterk. Gewicht/gezondheid en ontspanning/afleiding, waarbij ik ook zeker teambuilding en samenwerking zou noemen.

  De creatieve vakken zijn mij ook zeer waardevol: Het is overigens niet slechts “soms” handig voor een toekomstig ontwerper, maar met name ook om een kritisch oog en een scherpe tong te ontwikkelen.

  De vakken hierboven, en de beoogde doelstellingen, zijn misschien zelfs wel belangrijker dan dat men in staat is om een moeilijke wiskundige formule op te lossen. Dit is overigens geen pleidooi om de exacte vakken te devalueren. Het is een reactie op het geweldige betoog van Thomas die helemaal gelijk heeft.

  Stulen, die zich niet populair maakt, heeft echter geen ongelijk. Het onderwijs, op alle niveau’s, zou beter kunnen zijn: Ook het hoger onderwijs is geen ultiem efficient instituut. We hebben toen ik jonger was ingezet op schaalvergroting en daar zien we nu de resultaten van. Toen ik 15 was vond ik het al een leerfabriek en ik heb de indruk dat dit nu alleen maar erger is geworden. Nu, komt de heer Rutten, die bij dezelfde VVD hoort die voor de schaalvergoting zorgde, op de proppen met twijfels over deze grote bedrijven die onze kinderen moeten opvoeden. Ik heb nu de neiging om te beweren dat ik dit al meer dan 10 jaar weet……… en met mij al mijn klasgenootjes..

  Zowieso is het opschalen van structuren niet altijd efficient: Tja, als je aardappels produceerd is het inderdaad handiger om dat op 1 of 2 grote velden te doen i.p.v. totaal versplinterd op kleine lapjes grond dezelfde resulaten te genereren. Het opschalen van sociale structuren, en dat zijn scholen, bedrijven en zelfs overheden, is echter niet zo vanzelfsprekend….. Wat zou nu het effect op een individu zijn als hij als een nummer behandeld wordt? Wat is het effect als zijn invloed steeds kleiner wordt en de machine steeds meer van hem eist?

  Goed, genoeg bla-bla,.. Thomas; ^5!,.. en ga zo door!


  ⚠️ Meld

 10. Laura: “…Er wordt wiskunde en engels gegeven, ongeveer 3 uur in de week..”

  Klopt precies met wat ik al eerder aangaf. Drie uurtjes maar voor twee belangrijke vakken!!!  ⚠️ Meld

 11. beste stulen,

  Nederlands en Engels 3 uur, 2 vakken zegt u. Duits en Frans horen daar ook nog bij en wiskunde 4 uur volgensmij zit ik dan al op 5 schoolvakken van 3 of meer uur.

  ik heb gesproken
  😀 😀 ;D


  ⚠️ Meld

 12. Militairen geven al les Menader

  Kijk nou eens naar de foto’s.
  Het Meander zet al militairen in om les te geven. Wanneer gaan de Polen lesgeven op het Meander?


  ⚠️ Meld

 13. meneer stulen

  ik ben dit jaar met een uitwisseling naar denemarke geweest en dit is een van de meest leerzame weken die ik ooit mee heb gemaakt.
  dit is super voor je engels, sociale vaardigheden en aardrijkskunde.
  zo kun je ook leuk leren.
  als u wilt dat het onderwijs weer terug gaat naar allemaal achter je tafel en de leraar voor de klas en koppen dicht stuur uw eigen kinderen dan lekker naar een andere school want het meander is een school die mee gaat met de tijd en de kwaliteit van het onderwijs hoog probeert te houden. en wij als school en leerlingen hebben daar heus geen boodschap aan!!!
  als u uw kracht put uit het verzieken van onze schooltijd dan bent u wel een enorm hopeloos persoon!!!!!  ⚠️ Meld

 14. hey waarom begin je telkens over iets anders voel je je aangevallen door mij ofzo bekritiseer je je nou is over mijn verhalen.

  Ik heb er geen enkel probleem mee als de polen hier komen zolang ze goed les kunnen geven is er toch geen enkel probleem?????


  ⚠️ Meld

 15. u vraagt zich af wat nou 1040 uur les is meneer stulen? ik snap dat u daar geen idee van heeft! op papier is het niet zo moeilijk, en als iemand dat kan weten bent u dat blijkbaar…. maar elke dag van kwart over 8 tot bijna 4 uur op school is echt niet fijn hoor! en dan te bedenken dat een groot deel van onze school bijna een uur moet fietsen voor ze thuis zijn.. dan kom je dus om 5 uur thuis, vervolgens moet je even een hapje eten en dan kan je gelijk door naar de sportvereniging (of huiswerkinstituut….). en wanneer je dan om een uur of 10 moe thuis komt moet je nog aan je huiswerk beginnnen! dan is het eindelijk vrijdag en heb je weekend… kan je lekker je huiswerk doen waar je de rest van de week niet aan toegekomen bent! lang leven de 1040 lesuren per jaar! voor u is het met de neus in de papieren vast heel makkelijk! maar zullen we gewoon even normaal blijven doen en je bemoeien met je eigen zaken??
  michiel


  ⚠️ Meld

 16. Ach ach Michiel wat heb je het toch zwaar. Als je straks een baan hebt, hoe lang denk je dan dat je moet werken?
  En in plaats van 18 weken vakantie per jaar nu heb je dan maar maximaal 5 weken vakantie voor het hele jaar.


  ⚠️ Meld

 17. hi
  ik ben het helemaal met michiel eens
  velen komen uit dalfsen enzo en moeten veel reizen. stulen heeft zelf gezecht dat je naar 8uur les niet goed geconcentreerd bent om je huiswerk enzo daarna nog te maken(anders vind ik dat).
  na een hele dag school moet je ook nog huiswerk en verslagen maken. dit is soms best veel.
  wanneer je de dingen die naast de lessen gebeuren bij ons op school kom je makelijk aan die uren.
  zelf zit ik bij de licht en geluid crew van het meander, hiermee maak ik en de rest van de crew veel uren. in mijn standaard paket heb ik al 35 uur per week les.
  je kunt nu wel zeggen dat Licht en geluid geen school is maar ik wil het wel als beroep gaan doen.
  ook van de uitwisselinge en excursies leer je veel van. door de uitwisselingen leer je andere mensen en culturen kennen op een leuke manier.
  wanneer alle activiteiten van het meander af zou moeten gaan zou het dood saai worden!
  ik vind hoe het nu is goed genoeg en dat die man zich niet zo met ons moet bemoeien!


  ⚠️ Meld

 18. Dag Suus,

  Misschien moet je eens met je docent natuur en techniek gaan praten. Je kunt vast wel lesurenvrijstellingen krijgen voor de uren dat je met licht en geluid bezig bent. Is toch ook natuurkunde? Dat noem ik pas goed onderwijs!!


  ⚠️ Meld

 19. Ja, Meneer Stulen; Wederom een goed punt, dat Jasper ook al noemde en waar ik persoonlijk ook problemen mee heb: Soldaten horen inderdaad niet op een school thuis.. Het is je reinste belangenverstrengeling, waarbij er de indruk wordt gewekt dat een leger eerder mijnen opruimt dan plaatst en dat het leger voor heropbouw is i.p.v. het bombarderen dat ze daarvoor deden; Een goede carriere voor de vroegtijdige schoolverlater… Sure! Ik denk eerder aan kanonnenvoer voor Westers imperialisme.. en zonder veel moeite kun je deze voorlichtingslessen indoctrinerende propaganda noemen…

  ……..maar misschien is het aardig om, als goede leraar, in te gaan op de stellingen van onze vriend Thomas….. Hij komt nu op 16 uur uit met de talen en wiskunde, zonder het over de andere vakken, projectweken of bijlessen te hebben: Hoeveel uur moet een kind per week op school zitten? Bevat het rooster an-sich genoeg uren per week? Gaat het nu om het rooster, de soldaten, het onderwijs in het algemeen of puur om de lesuitval? In ieder geval zou het aardig zijn als Thomas het gevoel heeft dat hij een duidelijke reactie op zijn schrijven krijgt….


  ⚠️ Meld

 20. gaa zelf een school beginnen, en bewijs dan maar eens dat je het beter kan dan onze hele school, kom dan pas zeuren!


  ⚠️ Meld

 21. Ik moest vroegah ook 8 uren lang op school blijven van maandag tot donderdag van kwart over 8 tot 10 over 4!! enige rustige dag was de vrijdag gelukkig maar de laatste les was ook 10 voor 2 voor ik pas naar huis kon…

  En net wat Stulen al zegt als je later gaat werken begin je ook meestal van 7 tot 4 wat ik nu elkedag doe en heb je niet zoveel vakantie’s enige vakantie is 3 weken met de bouwvak!!
  Gewoon 9 uren op de werkvloer geen gezeur of gezeik thats life! 😮


  ⚠️ Meld

 22. Hmm. ik vind het gewoon dom dat we zo vet lang naar school moeten. is dikke onzin! en dan door 1 iemand! Hmm! echt d?³m! 😀


  ⚠️ Meld

 23. als ik straks een baan heb hoop ik nog steeds in het onderwijs te werken! daar zal ik in ieder geval voor gaan studeren! ik wil alleen wel in een onderwijs werken waar ik het zelf naar me zin heb gehad! maar misschien kunt u beter uw energie in uw eigen baan steken inplaats van zoveel energie steken in een school die voor dat u er in voor kwam alles goed voor elkaar had! en daar bedoel ik mee, dat de leerlingen het naar hun zin hadden, dat er leuke dingen gedaan konden worden en dat we ons niet doelloos voor een extra uurtje in hoeven te schrijven omdat u vind dat wij die per see moeten maken!
  het is trouwens jammer dat we u niet gewoon kunnen negeren, het verdient de aandacht niet eens!  ⚠️ Meld

 24. Jaap, allereerst is wat jij zegt afhankelijk per beroep. Je moet dus niet vergeten onderscheid te maken tussen bepaalde takken van de arbeidssector.
  Nu even in het algemeen, zelf zit ik ook nog op school ( MBO ) en ook wij hebben ieder jaar zo’n 10 tot 15 roosters.
  Dit waren ook roosters van lesdagen van 9 tot half 5, en dat 5 dagen per week. Wij hebben helaas geen verbetering kunnen krijgen ondanks de vele en heftige protesten.
  Je kunt inderdaad aan het einde van de dag geen informatie meer opnemen omdat je hersenen de rust niet krijgen waar ze om vragen.
  Zeer goeie actie dus van de leerlingenraad van het Meander, respect mensen en ik hoop dat jullie meer succes hebben dan wij hebben 😉


  ⚠️ Meld

 25. Meneer Stulen,

  En de discussie begint weer van voor af aan!!
  Ik wordt echt harstikke ziek van u. Die soldaten tijdens de lesmarathon gaven les als tegenprestatie voor het feit dat zij voor stretchers hadden gezorgd. En wat wilt u nu eigenlijk? Dat we dood worden gegooid met wiskunde lessen? Wiskunde is een vak dat veel concentratie vereist en bovendien voor veel huiswerk zorgt. En aangezien u ervoor zorgt dat wij tot 15.40 op school zitten (dan nog naar huis moeten fietsen) en dan nog huiswerk moeten maken, is dat huiswerk ook een hele opgave. Na 15.40u kunnen we volgens u immers geen stof meer opnemen?! Wel een beetje dubbel he.
  Ik snap echt niet waar u nu helemaal mee bezig bent. En ik erger me ook groen en geel aan het feit dat u weinig doet aan het lessentekort op het Windesheim. Maarja, daar zult u wel actie gaan ondernemen als het tijd is dat uw kinderen daar naartoe gaan? ;D Achja, waar zijn we in vredesnaam nou helemaal bezig. En wat maakt het uit dat 95% van de leerlingen op onze school slaagt?
  Bovendien zijn uw ‘kinderen’ volgens mij ook niet zo blij met uw actie. Hier en daar ving ik op dat ze het op school niet echt gemakkelijk hebben. Niet dat dit pesten terecht is, zij kunnen er immers niets aan doen dat u zich alleen maar bezig houdt met het gevecht om de uren ipv wat voor impact dit op uw ‘kinderen’ heeft. Ik heb slechts ?©?©n spreekwoord voor u. Eerst denken en dan pas doen.

  Met vriendelijke groet,
  Een trouwe Meanderleerling


  ⚠️ Meld

 26. mensen mensen, schei er toch eens uit met dat getouwtrek! het is duidelijk dat meneer Stulen door iedereen uitgekotst wordt om zijn mening (ook door mij) want die militai was er niet een om les te geven, maar voor voorlichting. Stulen, voorlichting is nodig om mensen een kans te geven te kiezen wat zij willen doen als zij eenmaal een diploma hebben. best belangrijk toch??


  ⚠️ Meld

 27. Beste ,

  1)
  van 7 tot 5 werken mij best, mijn schooldagen zijn van 8 tot 4 maar dan moet ik nog stof opnemen van de lessen en daarna nog leren huiswerk maken dat gebeurd met regelmaat na 10 uur savonds!

  2)
  nog iets over de voorlichting van het leger. als die kerel, stulen niet zo aan het doordraven was waren die veldbedden niet nodig en waren er geen voorlichtingen er niet geweest.

  3)
  Mijn mening hierover is dat je beter kunt ophouden dit blijft om 1 punt draaien dat algemeen bekent is en er word geprobeerd er iets aan te doen meer kun JE (stulen) niet meer doen.

  thomas vermeulen


  ⚠️ Meld

 28. Ik ben een oud-leerling van het Meander en ik kan toch wel vertellen dat ik 5 jaar lang met ontzettend veel plezier naar school ben gegaan.
  Ik heb veel geleerd en de vertrouwelijke/gemoedelijke sfeer heb ik op nog geen 1 school gezien.
  Zelf loop ik al een tijdje stage op verschillende middelbare scholen en ik kom er steeds meer achter wat voor een bijzondere school het Meander college was/is.
  Als we meneer Stulen gewoon in zijn eentje laten uitrazen en niet meer op reageren krijgt hij er wel een keer genoeg van hoop ik.
  En anders hoop ik het wel voor zijn kinderen waar ik erg medelijden mee heb.
  Groeten Carmen


  ⚠️ Meld

 29. Hoi,

  Het begint met een leuke actie op Meander. Prima actie, veel lol enzo! Prima dus. Maar daaronder komt weer een oude discussie los.

  ik sta er helemaal buiten hoor, maar die lesuren-discussie komt me de neus uit zo langzamerhand. Weinig inhoud, veel hakken op elkaar en persoonlijke aanvallen, en eindeloos herhalen van dezelfde ingegraven standpunten. Geeft gewoon een nare sfeer zo op deze weblog. Kan dat niet intern geregeld worden? Regel eens een goed gesprek als mannen/vrouwen onder elkaar of weet ik wat.

  Groet van Q106


  ⚠️ Meld

 30. …:q106 Ben het helemaal met je eens. Het gaat hier om een ludieke actie van de leerlingenraad van het Meander. De heer Stulen grijpt dit meteen weer aan om zijn gal te spugen. Zegt nu zelfs dat de kwaliteit te wensen over laat. Laat hij dus een school zoeken waar ze 1040 lesuren en kwalitatief goed les geven. Zijn er in iedergeval 2 leerlingen gered (zijn kinderen) van die “waardeloze” school zoals hij dat ziet. Ik denk dan ook dat er beter niet gereageerd kan worden op die hele Stulen. Reageer met zijn allen nu eens gewoon op het onderwerp waar het over gaat n.l. de lesmarathon op het Meander.


  ⚠️ Meld

 31. Jullie hebben helemaal gelijk. Het is zo ongezellig hier xD
  Heeft iemand nog wat leuks te vertellen? Ok, ik begin wel eerst.
  Nou: de lesmarathon was supergezellig, ookal heb ik geen oog dicht gedaan en ben nog steeds (echt waar) mn stem kwijt 😛
  maar dat was het waard hoor! Ik zou zeggen volgend jaar weer!

  -xxx- Laura


  ⚠️ Meld

 32. nou, rustig dat kan ik je niet garanderen (A) er zijn nog veel mogelijkheden zo zonder stem, geloof me… mwuahahahah 😛
  groetjes Laura


  ⚠️ Meld

 33. Zorgen over kennis scholier

  APELDOORN/ZWOLLE – Het hoger onderwijs vreest dat het niveau van toekomstige eerstejaars studenten nog verder achteruit gaat. Scholieren in het voortgezet onderwijs hoeven vanaf komend schooljaar namelijk minder te weten voor het centraal schriftelijk eindexamen, dat de helft van het eindcijfer bepaalt.

  VORIGE
  START
  STOP
  VOLGENDE
  Zowel universiteiten als hbo’s zijn sceptisch over deze aanpassing van het examen. Straks leren scholieren uit havo-5 en vwo-6 nog maar zestig procent van de totale lesstof voor het eindexamen. Nu is dat nog de volledige stof.

  De schoolonderzoeken blijven wel het gehele lesprogramma toetsen. Dat de scores voor deze tentamens doorgaans boven die voor het eindexamen liggen, is al langer punt van discussie. Schoolonderzoeken zouden te makkelijk zijn en sommige leraren zouden leerlingen matsen. De Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) vreest voor de waarde van het vwo-diploma. ,,Die komt onder druk te staan”, aldus woordvoerder Jurjen van den Bergh. Als na de eerste examens ‘nieuwe stijl’ blijkt dat het niveau achteruit gaat, moet minister Plasterk van onderwijs dit besluit terugdraaien, aldus de VSNU. In de praktijk blijkt dat er veel problemen zijn bij de overgang van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs. Dat geldt met name bij de vakken Nederlands en Engels.


  ⚠️ Meld

 34. Beste mensen. het is hem weer gelukt. Erik Stulen heeft weer eens aandacht gekregen en veel ook *zucht* ik stel voor dat we nu ophouden met deze eindeloze discussie en het ergens anders over hebben want het komt gewoon me neus uit -.-”
  Dus. Iemand nog wat leuks te melden? 😉

  -xxx- laura


  ⚠️ Meld

 35. ja inderdaad Laura, ik ben het helemaal met je eens. Ik heb pas 2 hele schattige poesjes gekregen echt ontzettend lief 🙂 als dat niet positief is… (om de sfeer wat op te vrolijken)
  Groeten Siska.


  ⚠️ Meld

 36. JAH dat is een idee stulen negeren:P word ie misschien nog eens deprensief van hahah. maar ik vond die lesmarathon best wel leuk er “hing” een erg gezellige sfeer in de de school en de docenten waren een stuk gezelliger omdat ze niet zo streng waren (op een paar na dan:P) later


  ⚠️ Meld

 37. u kunt nu wel zeggen, maar het examen is naar mijn mening meer om te kijken of je de stof beheert. niet dat je alles presies moet weten tot in de puntjes.  ⚠️ Meld

 38. Stulen, misschien moet je je eens na laten kijken, want volgens mij is het helemaal een obsessie geworden van jou, elke keer maar weer kom je met onzinnige argumenten, en je beantwoord onze vragen niet eens! Kortom wat wil je hier nou in vredes naam mee bereiken?! oja laat maar want je beantwoord onze vragen niet. Nou ik denk niet dat je er veel mee bereikt maargoed, zeker niks beters te doen ofzo. Oja ik heb medelijden met u kinderen want die worden er nu op aangekeken, je zou je moeten schamen, kben blij dat ik toch andere ouders heb!


  ⚠️ Meld

 39. He Stulen
  Waar draait het nu allemaal nog om dan??
  Om de te weinige lesuren?
  Of om gelijk te krijgen??
  In dat 2e geval kan je beter kappen…
  doeiii:P


  ⚠️ Meld

 40. p.s.
  cultuurschool:
  wat maakt het dan nog uit of er ook polen komen lesgeven??
  nix dus..alleen maar leuk!! ;D


  ⚠️ Meld

 41. Stulen is niet helemaal 100! ik vind de CULTUURschool heel erg leuk! k vind het echt jammer voor z’n kinderen. (hijs toch niet eens de echte vader? waar maakt hij zich druk over?)

  *negeert stulen verder*

  ps: bedankt stulen dat je onze school verpest!


  ⚠️ Meld

 42. stulen ff over jou laatste bericht,

  waar men vooral bang voor is (voorbeeld), je kunt zelfs zonder biologie de verzorging in. Men is dus bang dat je de makkelijkste vakken gaat kiezen en dan iets later wilt doen wat dan helemaal niet aan sluit op jou keuze vakken. DAT IS DE VOORNAAMSTE reden waarom men bang is. Misschien moet je toch maar is eens wat meer het nieuws lezen want dit is een onderwerp van al meer dan een half jaar geleden waar men nogsteeds over aan het zeuren is net zoals jij aan het doen bent richting het uren tekort op het meander!

  later


  ⚠️ Meld

 43. hey jippie jopie denk toch een na we moeten na schooltijd ook nog huiswerk maken. sommigen komen uit dalfsen of nog verder en zitten 45 min op de fiets. Dan zie ik toch wel een heel groot verschil tussen 3 uur vrij of 4 uur want om 5 uur ben je al snel toe aan eten en hou je bijna geen tijd meer over om aan je huiswerk te gaan, laat staan je concentratie bij je huiswerk te houden


  ⚠️ Meld

 44. Geachte meneer Stulen,

  Ik snap heus wel dat u wilt dat de kinderen goed onderwijs krijgen. Daar ben ik het volledig met u eens. Maar wij zijn wel van mening dat u iets meer rekening kunt houden met uw kinderen, want zij vinden het heus niet geweldig dat hun vader zo doet. Heeft u wel door dat uw kinderen er de dupe van zijn? Als eenmaal de school weet wie het zijn, dan hebben uw kinderen ook een rottijd hier op het meander en dan zullen ze uw later niet echt dankbaar zijn, ze hebben dan misschien wel goed onderwijs gehad, maar ze zullen het nooit leuk gevonden hebben. Dit is dan wel niet eerlijk omdat je hen er niet op aan kan spreken dat u dit doet maar de praktijk schijnt toch anders te zijn. Dit is dan wel een schijnargument maar ik ben ABSOLUUT niet de enige die weet dat dit gaat gebeuren als u zo doorgaat. Zoals veel mensen hebben gezegd gaat het niet om kwantiteit maar om kwaliteit. En kwalitatief is het meander een uitstekende school, en uiteindelijk is dat toch waar het om gaat? Dat is toch eigenlijk waarvoor die 1040 uur verzonnen zijn voor de kwaliteit. De praktijk wijst echter uit dat dit niet alleen maar te halen is door die 1040 uur maar ook door goede KWALITEIT les. Weet u wel hoeveel mensen er jaarlijks naar meander gaan? Dat zijn er echt heel veel en dat niet alleen omdat het dichtbij is of omdat het het makkelijkst is (en er zo weinig lessen zijn) maar ook omdat het goed onderwijs geeft en een goed slagingspercentage heeft. U heeft uw probleem doorgegeven aan de onderwijs inspectie, zij weten wel of onze oplossingen goed genoeg zijn. De inspectie heeft ze onder voorbehoud goed gekeurd zegt u, dan is er toch totdat ze zeggen dat het niet genoeg effect heeft beter om u op de achtergrond te houden? Een tussenuur is niet erg. Het grootste gedeelte van de leerlingen maakt dan huiswerk of leren voor een proefwerk. U bent zelf ook een kind geweest. U weet dat een kind vrijetijd nodig heeft. Er zijn ook kinderen op het Meander van buiten zwolle. Die moeten heel ver fietsen en dan blijft er weinig vrijetijd over als ze tot heel laat les hebben. U zegt dat uw kinderen te weinig huiswerk hebben en teveel andere dingen doen na school? Maar u bent zelf degene die meteen achter een pc schietspelletjes gaat doen of even het meanderâ????s rooster controleren als u thuis bent! Als ze nou een uurtje minder les hebben dat bepaald heus niet dat ze zwakker onderwijs krijgen hoor.

  Jaap van Leeuwenstijn (A5-3) & Anne Floor Elbers (A2-1)


  ⚠️ Meld

 45. als je slim bent zorg je ervoor dat je een vaste werktijden hebt en dat overwerken is een eigen keuze als je een beetje goede baan hebt, en als dat te veel gevraagt is neem je toch een deeltijdbaan. enne ik denk dat ik toch wat meer ballen heb dan dat je denkt kerel


  ⚠️ Meld

 46. Ban ff alle inkomende berichtjes vanuit het meander volgens mij is het maar 1 persoon die zich schuilt onder andere ”namen”
  ===========
  Nee, het zijn verschillende afzenders.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 47. Joop, ga jij dan maar eens 3 kwartier fietsen, laat thuis komen en dan onze huiswerk allemaal maken, dan praat je wel anders! Alsof het allemaal niks is wat wij moeten leren! Je mag heus wel een weekje mijn huiswerk gaan maken hoor, en bij mij in de klas komen zitten. Dan praat je wel anders! En dan willen ze dat we nog meer uren moeten hebben! Jeetje wat een gezeik hiero! Waar slaat dit eiglijk nu allemaal nog op?! alleen omdat ?⤰?⤰N persoon aant zeiken is, en een obsessie is dit domme gedoe! :- Zoek een leven, dan bereik je nog eens wat!


  ⚠️ Meld

 48. Ik gun alle leerlingen aan het Meander voldoende lesuren, maar ik ben het nog steeds niet eens dat er militaire voorlichting aan kinderen gegeven wordt in ruil voor wat veldbedjes. Werven van minderjarigen voor een militair orgaan is bij internationaal recht verboden. Geen leger op scholen en bij jeugdevenementen e.d. a.u.b.


  ⚠️ Meld

 49. ok?©, ok?©!
  Ik wilde niet reageren, maar na dit loze gezeur over en weer van meneer Stulen en meanderleerlingen kan ik het even niet laten.

  Beste meneer Stulen,

  Heeft u door dat u in discussie bent met leerlingen van het meander? Die jaren jonger zijn dan u? Die zich nog niet geheel ontwikkeld hebben? Dat u zich dus verlaagd tot het niveau van leerlingen? Dat u zelfs van deze leerlingen wilt winnen in uw gedoe om de lesuren?

  Daarbij, wat heeft het feit dat de landmacht meewerkt aan de lesmarathon te maken met polen? Ik mis het verband en ik snap de bijdrage er ook niet van..

  Dan vraagt u aan een leerling of deze weet hoeveel u hij gaat maken als hij werkt. Mijn antwoord: teveel om op dit soort artikelen te reageren.

  Dan een vraag aan u: Voedt u uw kinderen ook zo op? “Jongens, het gaat niet om wie er gelijk heeft of niet, het maakt niet uit hoeveel zielen je vertrapt, als je maar je gelijk haalt! Weet je wat een goede manier is? De pers erbij halen! Moehaaa moet je die gekrenkte gezichtjes eens zien!”

  Toch jammer… Succes met de kruistocht tegen onze CULTUURschool!

  Noortje


  ⚠️ Meld

 50. Tja, ik weet het nog goed.

  Die goeie oude schooltijd.
  Een beetje 28 uurtjes in de week aanwezig zijn, achter de chickies aanzitten, fietsje van de biologieleraar in de boom hangen, en ook nog een beetje studeren op z’n tijd. Tegenwoordig word er blijkbaar wel erg hard gewerkt. Goed zo jongens, ga zo door!

  (Geen idee waar de topic over gaat trouwens 😀 )


  ⚠️ Meld

 51. eens met noortje nu hebben we top 3 ;D 1:thomas 2:thijs 3:noortje go meander go, nog 1 vraag stulen waarom doe je dit ? waarom ben je alleen zo bezig met letten op meander terwijl ruim 70% van de scholen het ook niet haald zeg het me want jij probeert gewoon de pers erbij te halen en dan probeer je in het vorige weblog nog de pers te halen met je zoontje die bijna een kei “tegen zich aan krijgt”conclusie over deze zin: BULLSHIT MUHAHAHA xD


  ⚠️ Meld

 52. Mr stulen had als hoofd onderwerp het uren tekort op het meander aangezien hier op het moment wat aan gedaan word is het (af)wachten tot de eerste resultaten te zien zijn. Tot die tijd kan je niks meer doen, er is alleen 1 probleem, een 1 of andere half …..(kuch kuch) heeft te veel media aandacht nodig en krijgt dat niet, daarom zoekt hij allemaal bijzaken van het feit dat het meander uren te kort komt. Deze meneer heeft zo weinig goede argumeten over dat hij zelfs klaagt over het feit dat WEL 30% van de scholen aan zijn uren komt en klaagt waarom wij er geen van zijn (was dat nou 60% of meer had ik me er nog iets bij voor kunnen stellen) of nog een voorbeeld: klagen over het feit dat het leger informatielessen gaf, als deze beste man niet zo aan het klagen was en ze media thuis had gelaten waren er geen veldbedden nodig en waren die informatie lessen nieteens op het meander geweest.(soort van argument die je zelf veroorzaakt hebt, beetje lullig vind ik dat)

  ik heb weer ff gesproken
  thomas


  ⚠️ Meld

 53. Hallo allemaal.
  Ik denk dat het geen zin meer heeft om te reageren. Ik denk namelijk dat de heer Stulen na deze prachtige berichten van Thomas, Jaap en Noortje door zijn argumenten heen is.


  ⚠️ Meld

 54. noortje, kdenk niet dat ie antwoord, hij is alleen maar geobsedeerd door cijfers enzovoort, en antwoorden doet ie niet op onze vragen. 😉 Zo dom is ie dus


  ⚠️ Meld

 55. ojaa jasper, ik weet niet wat je zeurt over die militairen maar volgens mij weet je niet eens wat ze op onze school deden, we mogten die stretchers lenen, en dat ze ons les hebben gegeven klopt niks van. Ze vertelden gewoon wat dingen over het leger. Dus niet meteen zo oordelen! jeetje wat een kansloos gedoe hier eiglijk :'(


  ⚠️ Meld

 56. ik vind wel leuk die reacties maar het gaat me er vooral om dat we met zijn alleen op die forum 1 groep vormen tegen stulen. Ik heb net ook nog wat getypt maar moet eerst door admin goedgekeurd worden omdat het zo lang is:S stulen je bent dus gewaarschuwd ;D
  later 😀


  ⚠️ Meld

 57. “”Hoe meer aandacht je aan je vijand schenkt, hoe sterker je hem maakt.”
  Graham Greene (Engelse schrijver: 1904-1991)  ⚠️ Meld

 58. Beste E. Stulen,

  zoals u ziet zijn er veel mensen tegen u, logisch vind ik want 8e uren zijn vervelend, ik weet dat u zoontje 5 min van school af woont en max. om kwart voor 4 thuis is. Heeft u wel eens gedacht aan de leerlingen die in Balkbrug/Hasselt/Dalfsen/nieuwleusen/oudleusen enz. wonen en als ze het 8e uur hebben en dan rond kwart voor 5 thuis zijn, dat noem ik niet normaal meer. Je moet dan ook nog eens huiswerk maken, repetities leren naar de sport, muziek enz. Dan heb je dus gewoon geen tijd om dat allemaal te doen, conclusie je repetities worden slechter je maakt je huiswerk weinig/niet, je bent gestrest en dit leid tot problemen.

  Dan wilt u ook nog eens 2 weken van onze vakantie afhalen omdat we te weinig lesuren hebben!! Dat komt zeker omdat we projectweken/kunstdagen hebben. In een projectweek leer je ongeveer wat je normaal in 2 weken leert, je onthoudt het beter omdat je het niet uit een boek haalt en het moet presenteren.

  Leerling


  ⚠️ Meld

 59. vervolg…
  ik kom uit dalfsen het fietsen doe je een UUR over. dus zoals Leerling al zei je ben je om kwart voor 5 thuis. dan en dan wil je nog huiswerk ga maken!! ben benieuwd of U dat voolhoudt. en als wij nog meer uren op school moeten zijn, dan worden we over beleerd en je gaat er moeilijker van slapen. je haalt slechtere cijfers. daardoor gebeurt er wat u al zij dat er steeds minder mensen niet slagen. CONCLUSIE als er meer uren bij komen zal het aantal mensen die niet slagen toenemen….


  ⚠️ Meld

 60. mensen we zullen morgen wel weer reactie krijgen van stulen hij moet eerst weer ff wat argumenten bedenken. voor de rest fijna avond want ik hem morgen 2 repetities (en dat vind stulen niet genoeg :'( )
  fijne avond verder thomas


  ⚠️ Meld

 61. nog 1 ding stulen als je dit leest het lijkt me best wel intresant om een keer met jou een uurjte te praten over dit onderwerp waarom kom je niet woensdag het 8e les uur langs ik zit in havo 3-2 genaamd thomas.


  ⚠️ Meld

 62. maar nog een vraag waar ik wel andwoord op zou wilen hebben.
  WAAROM zit U alleen maar op Het Meander te zeuren kijk bijv. naar de anderer scholen in Ommen bijv. en ik ben het ermee eens dat U zelf meer Nederlands moet krijgen.


  ⚠️ Meld

 63. haha nee ik wil gewoon een serieus gesprek, ik kan hem ook uitschelden maar daar berijk je bij dit persoon niks mee een serieus gesprek misschien begrijpt hij het dan wel en als er mensen zijn die ook mee willen praten een uurjte met hem (als hij komt). Zeg het dan op school ff tegen me, je moet wel serieus genoeg zijn svp. later


  ⚠️ Meld

 64. Aan Thomas
  ik wens je al vast Succes.
  met uitschelden bereik je inderdaad niks mee.

  en O ja Erik Stulen hoe zou u uw voelen als u bijna een UUR in de REGEN naar school moet fietsen en dan ook nog eens 8 uur ler hebt. dan nog een naar huis fietsen. en vervolgens de volgende dag verkouden uit je bed komen. dan moet je dus weer naar school voor die 8 UUR les. ben je de volgende dag MOE. dan heb je als je geluk hebt 7 uur les. HOE ZOU U ZIG VOELEN.


  ⚠️ Meld

 65. weet je wat we voeren het wel via dit forum kan iedereen meelezen maar dan wil ik wel dat je graag reageerd op mijn reactie.

  je hebt je doel berijkt de media aandacht die je graag wilt, nu is mijn vraag waarom blijf je doorgaan?? want de media is er mee bezig in de 2e kamer komt dacht ik binnenkort het onderwerp al aan bod en het meander zoek naar drastische maatregelen alles wat je graag wou. waarom ga je nu door?? wat wil je nog meer??

  groetjes thomas


  ⚠️ Meld

 66. meneer stulen wat is leesen???? ;)ik heb geen idee!:P
  hoe heet u van voornaam erk??? 😀 en dan hebben wij nederlands nodig u mag ook wel een lesje gebruiken:P:P:P:P:P


  ⚠️ Meld

 67. Het is juist hartstikke goed dat defensie een voorlichting heeft gegeven op het meander. Veel mensen (met name jongens) weten niet wat ze willen doen na het voortgezet onderwijs, daarom kiezen ze al snel voor een baan bij defensie. Doormiddel van een voorlichting worden de betreffende personen aan het denken gezet of ze het wel echt willen, of mensen ontdekken dat dat het juist is wat ze willen. Tevens is de landmacht meer dan alleen een vechtschool er worden diverse beroepen uitgeoefend zoals administratief medewerker(ster) en transport.
  En wat betreft de lesmarathon, ik vind dit een goede actie van het meander. Puur en alleen omdat er word aangegeven dat er meer is dan alleen van 8 tot 4 in de schoolbanken zitten.
  Ik snap de frustraties van de heer stulen best.Maar het word tijd dat de heer stulen een baan gaat zoeken bij de onderwijsinspectie. Dan kan hij doen waar hij goed in is en ook andere scholen onder de loep nemen. Dan kan hij dus het probleem landelijk aanpakken terwijl hij geld verdiend.
  Ik volg deze discussie over het meander al vanaf het begin en wil de heer stulen daarom ook graag een keer met cijfers van andere scholen zien. Ik geloof namelijk best dat de heer stulen het beste met ons allemaal voor heeft. Tevens denk ik dat als de heer Stulen zijn ideen doordrukt hij in het begin veel weerstand krijgt maar dat de nieuwe generatie bruggers er veel aan kan hebben.
  Nu maar even anti Stulen. Ik keur de handelswijze van de heer Stulen af. Dit komt omdat hij een school zwart aan het maken is terwijl de heer Stulen zelf aangeeft dat het probleem landelijk is. Daarom snap ik ook niet waarom het meander er telkens weer bijgehaald moet worden. Tevens denk ik dat de heer stulen zijn aandacht van het voortgezet onderwijs moet afhalen. Het MBO, HBO en de Univisertaire opleidingen hebben veel meer gebreken. Uit eigen ervaring weet ik dat op Landstede en Deltion niet meer dan 20 uur word lesegegeven, de locaties noem ik niet. Misschien is het daarom voor de heer Stulen logischer om daar te beginnen, want dat zijn scholen waar je word voorbereid op het beroepsleven.
  Mijn conclusie van het hele verhaal:”laat het meander met rust, deze school is in mijn ogen goed bezig”.
  Gerrit


  ⚠️ Meld

 68. thomas dat je hier allemaal tijd voor hebt .ik zou maar eens huiswerk gaan maken lijkt me veel nuttiger en dat geklaag van je lijkt niet erg op een kerel met ballen , maar meer op een eeuwige sjankerd .


  ⚠️ Meld

 69. Geachte Meneer Stulen,
  U heeft mij verbaast. U Heeft mij verbaast omdat u bijna alleen nog maar feitelijke onjuistheden heeft verteld in de pers. Je zou er bijna een dagtaak van kunnen maken om al dit gezeur recht te zetten. Ik begin dan ook maar: U bent schreeuwend en gillend naar een kamerlid van de PvdA gevlogen, omdat het meader op niet legale manier (de lesmarathon) aan zijn uren probeerde te komen. Er zijn daar kamervragen over gesteld. Mag ik nog ?©?©n keer zeggen dat dit een actie was van leerlingen en dat deze uren TOTAAL NIET meetellen! Daar komt nog eens bij dat u deze informatie voor handen had. Uw (stief) kinderen konden namelijk in informatiebrief over de lesmarathon krijgen.
  Verder heeft u gezegt dat het onverantwoord zou zijn en dat er geen begeleiding zou zijn. Ik zal u vertellen: er was heel veel profesionele begeleiding beschikbaar.

  Nu roept u dat er zelfs militairen op school lesgeven. Deze desbetreffende militair gaf een voorlichting over het werk van de Krijgsmacht, in ruil voor de 100 streches die wij mochten lenen van de Landmacht.
  Verder heeft u in een ander bericht een aantal leraren genoemd die door de marathon uit gevallen zouden zijn. Dat is weer eens een leugen. Deze docenten deden niet eens mee aan de marathon, dus dat was wat anders, en ik geloof dat die uren later nog gegeven zijn.

  Meneer Stulen, ik vind dat u zo langzamerhand ziekelijk geobserdeerd bent geworden en dat u de realiteit soms uit het oog heeft verloren.

  Ik zal wachten op uw volgende reactie en zal daar de onvermeidelijke fouten weer uithalen.

  Een prettige dag Meneer Stulen!

  Groeten Ren?© Linde


  ⚠️ Meld

 70. Beste Rene,

  Je pleidooi zou iets overtuigender overkomen als je niet zoveel taalfouten zou maken. Iets meer uren Nederlands?


  ⚠️ Meld

 71. huh ja vreemd he dat ik veel kijk op deze site, khad vandaag 2 repetities maarja als de lessen van goede kwaliteit zijn neem je daar al veel van op en is het niet meer zo moeilijk om voor een repetitie te leren, en er zit een stuk plannen in;)


  ⚠️ Meld

 72. Ren?© inderdaad, het is helemaal een obsessie geworden van hem. Hij komt elke keer met niet feitelijke dingen, en hij beantwoord onze vragen niet eens. Hij zou zich moeten schamen, en volwassen iemand moet toch wel beter weten! :'(


  ⚠️ Meld

 73. Goed gezegt joop ik wou ook zoiets gaan melden alleen was ik bang dat mijn bericht zou worden verweidert!

  Beetje een softie leerlingen bruggers doet me denken..
  Waar is de harde kern? ;D


  ⚠️ Meld

 74. De leerlingen die van buiten Zwolle komen en driekwartier of een uur moeten fietsen moeten niet zo zeuren. Het is hun keus en die van hun ouders om daar te gaan wonen. De afstand moeten ze dan maar voor lief nemen. Of kies een (niet) christelijke school uit in de buurt. Scheelt een hoop reistijd elke dag. Dit heeft allemaal niets met de lesuren te maken.

  Reken maar mee: 1248 lesuren van 50 minuten per jaar gedeeld door 35 efficiente lesweken per jaar is 35 uur les per week. Dat is 7 lesuren per dag. Heb je nog over: 17 weken vakantie per jaar.
  Als het Meander de uren dus goed zou plannen is er helemaal geen probleem. En ik zeur niet over een paar procent lesuitval, maar wel als op elke 5 lessen er 1 les uitvalt.


  ⚠️ Meld

 75. De leerlingen die van buiten Zwolle komen en driekwartier of een uur moeten fietsen moeten niet zo zeuren. Het is hun keus en die van hun ouders om daar te gaan wonen.

  Hm… daar ga je even gemakkelijk overheen…. Keuze van de leerlingen dat hun ouders daar wonen? Straks ga je ze nog beschuldigen dat ze maar niet geboren hadden moeten worden bij die ouders. Nee, Stulen, je hebt flink wat onzin uitgekraamd maar je maakt het steeds bonter.

  De afstand moeten ze dan maar voor lief nemen. Of kies een (niet) christelijke school uit in de buurt. Scheelt een hoop reistijd elke dag.

  Tja, je had je (stief?)kinderen natuurlijk ook naar een andere school kunnen sturen waar ze w?©l aan de norm voldoen, had je veel tijd gescheeld en ook veel geruzie her en der op internet.


  ⚠️ Meld

 76. Weetje wat Stulen?

  Ik heb hier geen zin meer in. We weten het nu allemaal; je wilt aandacht van de pers, je vind het leuk om *random?* het Meander uit te zeiken, je vind dat wij niet moeten zeuren (wat een ironie!) bladiebladiebla. Nou ik heb hier geen tijd voor hoor, kheb wel wat beters te doen (zoals bv huiswerk maken -.-”) ik weet niet of je weet wat het is, maar ik heb een leven. ja? dat spel je zo: L-E-V-E-N.
  (goed voor een Meander leerling h?©? om dat zo goed te spellen 😛 misschien geeft het meander w?©l goed les (A))
  misschien moet jij ook maar eens een leven nemen? word je wat minder gestressed van :P. Anyway, ik ga maar weer eens. Ik wou nog even de groetjes doen aan mijn leraren die dit (blijkbaar) ook altijd lezen (best wel enge gedachte :-|) Tot ziens Stulen. Ik hoop dat je succes hebt bij het vinden van een nieuw leven (extra tip: hobbies doen het ook altijd heel erg goed; zoals joggen, wandelen, vogels spotten, munten/postzegels verzamelen, enz. vind ik echt bij jou passen :P)

  DANKU DANKU ALLEMAAL, nee handtekeningen doe ik niet aan, sorry XD heel veel groetjes aan iedereen. (ps; thomas, als hij tog weer gaat zeiken, wil je hem dan 1X in mijn naam dissen? thank U 😉 )

  van: LAURA VAN ECK H32 XDXDXDXDXDXD (danku, danku 8))


  ⚠️ Meld

 77. hey ben ik weer,

  het zit zo die mensen uit dalfsen moet ergens naar een school en hun keuze is het meander. als ze uit dalfsen naar een andere school gaan hebben ze daar het zelfde probleem als hier. Het is simpel er moet 1 school zijn die daar rekening mee moet houden het meander dus en dan is het aan jou de keuze of je daar je kinderen heen stuurd je kunt ze ook naar een andere schools sturen en dan moeten ze het toch ook maar voor lief nemen 😛


  ⚠️ Meld

 78. Hahaha! Wat een discussie is dit. Ik had gehoopt dat dhr. Stulen het nu op zou geven, maar zijn reactie van vandaag roept vast nog weer 50 reacties op.
  Op naar een volgend nieuws-item (of een hotspot misschien?)


  ⚠️ Meld

 79. Ik zit met veel bewondering alle reacties te lezen die geplaatst zijn. Ook al bij eerder geplaatste artikelen zijn er berichten op weblogzwolle geweest over het 1040 lesuren probleem op het Meander. Ook hier waren felle discussies te vinden met voor en tegenstanders van de heer Stulen. Dit is de eerste en laatste keer dat ik Mijn mening zal geven over dit onderwerp via weblogzwolle.

  Ik ben het met de heer Stulen eens als hij zegt dat voordat er melding is gedaan van het urentekort er veel teveel lessen uit zijn gevallen op het Meander. Ook het afgelopen jaar vielen veel lessen uit onder andere door coachen en cursussen van leraren. Ik vind het goed dat leraren deze cursussen volgen, mits ze er ook voldoende van opsteken.
  Ook ben ik met meneer Stulen eens dat er veel te vaak nieuwe roosters komen. Dit is erg vervelend en verwarrend.
  Maar:
  De manier hoe meneer Stulen de problemen op het Meander probeert op te lossen vind ik verkeerd. Zijn negatieve houding, op werkelijk alle onderwerpen van de school, vind ik erg vervelend. Ik kan veel voorbeelden gaan noemen, maar ik beperk me tot de lesmarathon aangezien daar het artikel hier ver boven over gaat. Hij geeft meerdere foute argumenten om tegen de lesmarathon te zijn. Al deze argumenten zijn inmiddels gelukkig weerlegt. Toch bereikt hij met al zijn misvattingen over het Meander iedere keer weer de media en dat vind ik jammer. Ik ben dan ook erg blij dat de leerlingenraad een actie heeft weten te organiseren waarmee de LEERLINGEN van het Meander voor de verandering hun schreeuw eens kunnen laten horen in plaats van dat onze directeur namens ons spreekt.

  Als meneer Stulen zich alleen zou beperken tot de problemen omtrent het lesuitval probleem, vind ik het prima als hij zijn mening geeft. Maar als het om de 1040 uur gaat die gehaald moet worden, kan ik mij totaal niet in hem vinden. Vooruit, meneer Stulen heeft me al veel geleerd, namelijk dat ik 1040 uur per jaar les hoor te hebben, dit wist ik voor zijn mediastunt niet. Maar met meer lessen om het aantal verplichte uren te halen, bereik je geen kwaliteit. In de tweede fase is het belangrijk dat je zelfstandig leert werken, als voorbereiding op het Universitaire onderwijs of HBO. Maar als ik niet de mogelijkheid heb om mijn huiswerk zelfstandig te maken, domweg omdat daar geen tijd voor uitgetrokken wordt, kan ik het ook moeilijk leren. In lessen leer je niet zelfstandig informatie tot je te nemen. Dit leer je in je geplande huiswerktijd na schooltijd of in tussenuren. Lessen zijn (bij mijn vakken) bedoelt om de dingen die je nog niet snapt uitgelegd te krijgen en als je een bepaald vak moeilijker vind aan een leraar te kunnen vragen voor extra begeleiding.
  Neem bijvoorbeeld het aantal wiskunde-uren dat ik had in de week. Ik heb wiskunde B1 en had 4 uur wiskundeles in de week. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Dit betekende op zondag wiskunde maken, op maandag wiskunde maken, op woensdag wiskunde maken en op donderdag wiskunde maken. En dan ook nog de lessen waarin we de opdrachten gingen bespreken, maar waarin geen tijd was meestal om alvast met het huiswerk voor de volgende wiskundeles te beginnen. Voor wiskunde moet veel huiswerk gemaakt worden en meestal ook behoorlijk ingewikkeld huiswerk. Dit kostte mij vaak minstens een uur op een dag (alleen dus wiskunde) om mijn huiswerk af te krijgen. Gelukkig heb ik deze periode maar 3 lesuren wiskunde in de week omdat de geplande stof dit mogelijk maakt. Daarnaast heb ik biologie totaal (3 uur in de week) en natuurkunde totaal (4 uur in de week). Precies hetzelfde verhaal. Wat ik probeer duidelijk te maken met dit (wiskundige) voorbeeld, is dat een hoeveelheid uren niets zegt over de kwaliteiten van een leerling. Op school en daarbuiten verwachten ze van leerlingen zelfstandigheid en kennis. Dit gaat prima samen, zolang er dan ook genoeg ruimte(zie:tijd) voor wordt gegeven. Niet in de vorm van lessen maar in de vorm van zelfstandig stof tot je nemen. Hierdoor krijgen leraren ook een beter overzicht van wie de stof beheerst en is er voor leraren meer tijd over om leerlingen te helpen die moeite hebben met bepaalde stof.

  Dan zal ik ook nog even mijn mening geven over de vakken in mijn vrije ruimte en over een aantal verplichte vakken, dus de vakken die verplicht zijn naast mijn gekozen profiel(o.a. godsdienst, bo, CKV1 en muziek). Over deze vakken zegt meneer Stulen dat er teveel lesgegeven wordt, waar ik het niet mee eens ben.
  Godsdienst: Op onze school vind ik dat godsdienst goed gegeven wordt. We behandelen niet alleen het christelijke geloof, maar verdiepen ons ook in andere religies zoals het boeddhisme. Het is belangrijk voor je sociale ontwikkeling om iets van deze religies en de culturen uit deze landen te weten. Helemaal aangezien Nederland veel immigranten kent en krijgt is het goed om iets van de achtergrond van deze mensen te kennen om op een sociale manier met elkaar om te kunnen gaan en begrip voor elkaar te kunnen tonen.
  BO: heel belangrijk voor teambuilding natuurlijk maar ook zeker belangrijk om kennis te maken met verschillende sporten en voor je gezondheid. De meeste leerlingen hebben naast hun schoolleven ook een sportieve bezigheid, maar ik vind het zeker goed dat school hier tijd insteekt want er blijven leerlingen die uit zichzelf niet graag op een sport gaan terwijl het wel goed voor ze zou zijn voor hun ontwikkeling.
  CKV1: ook dit is een verplicht vak waarin we verschillende kanten van kunst leren kennen en eventueel leren waarderen. Naast dat je dingen over kunst leert is het bij dit vak heel belangrijk om je mening met argumenten te kunnen onderbouwen. Dit is niet alleen een vaardigheid die bij CKV1 van pas komt, maar dat je overal om je heen van pas komt. Als je geen zinvolle argumenten zou geven wordt je veel minder serieus genomen (dit lijkt ook bij meneer Stulen het geval te zijn).
  Muziek: Dit vak heb ik in mijn vrije ruimte gekozen omdat ik veel met muziek bezig ben en later ook de kant van de muziekwereld op wil gaan. Voor mijn stap naar muziekwetenschappen op het WO is het handig om alvast kennis van muziekgeschiedenis en muziektheorie te hebben. Maar ook als je niet van plan bent om er de muziekwereld in te gaan, leer je veel van dit vak. Met de hele muziekklas krijgen we namelijk ook koor waarin je samen leert werken en elkaar leert te vertrouwen. En de muziekgeschiedenislessen zijn ook nuttig voor je algemene kennis over de geschiedenis van bepaalde periodes. Dit komt zeker ook van pas bij bijvoorbeeld literatuurgeschiedenis en gewone geschiedenislessen.
  Voor mijn vervolgstudie zijn alle bovengenoemde vakken stuk voor stuk zeer zinvol om gehad te hebben.

  Inmiddels is dit bericht van mij zo groot aan het worden dat het twee kantjes in Word bevat, dus ik ga maar eens een eind maken aan mijn verhaal.

  Mijn laatste opmerking: Wat me opvalt op het Meander is dat door alle aandacht die Erik Stulen aan het Meander geeft, er nog meer een eenheid ontstaat onder de leerlingen. Ik vind zelf dat de sfeer op het Meander altijd gezellig is geweest maar dat iedereen als ?©?©n blok tegen de negatieve aandacht is, vind ik bijzonder. Helemaal door de lesmarathon zijn de leerlingen nog meer een blok gaan vormen. Ik denk dan ook dat het verstandig is als de tegenstanders van de lesmarathon (en niet alleen meneer Stulen) op hun woorden letten omdat een heel groot deel van het Meander op de voet volgt wat er gepubliceerd wordt in kranten en op dit weblog bijvoorbeeld en hun school blijven verdedigen domweg omdat wat ons betreft er w??l nuttige lessen gegeven worden met kwaliteit.

  Slaap lekker allemaal


  ⚠️ Meld

 80. @admin,

  Is de laatste reactie van stulen wel daadwerkelijk door hem ingestuurd?

  Ik zie hem op heel verschillende (ook onvolwassen) manieren reageren, maar deze laatste reactie is of niet van hem of dit is het ultieme teken dat de beste (?) man serieus overspannen is. Dit kan namelijk geen normale reactie van een volwassen man genoemd worden en al helemaal niet als reactie op acties en argumentaties van puberale (sorry voor het woord) middelbare school leerlingen.

  Mocht dit wel echt een reactie van hem zijn, wens ik bij deze hem een voorspoedig genezingsproces toe.

  Voor wat betreft de reacties van de leerlingen op de aantijgingne van hun school: HULDE. Perfect hoe jullie een blok vormen.

  Ik ken jullie school alleen maar via via, maar heb eigenlijk alleen positieve berichten gehoord over vorm en inhoud. Dat de school bij de 70% hoort van de scholen met te weinig uren in vergelijking met de voorgeschreven norm is helaas wat minder. Maar dat slechts 30% van de scholen de norm haalt kan natuurlijk ook een signaal zijn omtrent de norm?

  ===========
  De reacties zijn tot dusver zuiver.
  Wel vragen we in het algemeen niet over te gaan tot scheldpartijen of bedreigingen en on-topic te blijven. Recent zijn er twee personen geband die wat ons betreft ook nooit geen reactie meer zullen geven.
  Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 81. Ik had beloofd maar een bericht te sturen maar dit kan ik toch echt niet laten. Wat hierboven allemaal staat over de kinderen van meneer Stulen vind ik niet goed. De opvoeding van zijn kinderen is niet waar de leerlingen zich mee bezig moeten houden. Wat ik niet weet is of de kinderen wel of niet achter zijn standpunt staan en ik weet ook niet wie zij zijn(ik weet niet eens of het om jongens of om meisjes gaat). Maar dit wil ik ook niet weten, niet omdat ik ze niet zou mogen, maar omdat ik ze in hun waarde wil laten. Zijn kinderen hebben niets met de mediastunts van meneer Stulen te maken. Ik vind het niet goed (kijkend naar de sociale sfeer die er in het Meander hangt) om zijn kinderen op hun vaders gedrag aan te spreken. Laat mijn standpunt andersom zijn: zorg ervoor dat zijn kinderen op school in ieder geval w??l een leuke tijd hebben.


  ⚠️ Meld

 82. Beste Meneer Stulen,

  Ik vraag me nou af, wanneer stopt u met uw strijd tegen het Meander? Door u loopt het Meander College inkomsten mis omdat ze te weinig uren lesgeven. Daardoor kunnen de uren die docenten meer moeten maken niet betaald worden. En dat betekend weer dat de school niet aan zijn uren zal komen, domweg omdat de middelen er niet zijn. Verder vind ik het nogal zwakjes door op 3 verschillende sites, zoals deze, steeds hetzelfde verhaaltje te plaatsen. Het verhaal van de fietsen heb ik ook op de site van de Stentor gelezen.
  Mensen willen zo graag naar deze schol omdat hier veel aandacht is voor cultuur. De school heeft twee fantastische muziekdocenten die je enorm sturen als je verder wilt in de muziek. De doorstroming naar het conservatorium is daardoor zeer goed te noemen. Ik kan nog wel meer voorbeelden noemen, maar ik heb helaas te weinig tijd.

  Meneer Stulen. Ik blijf herhalen dat u ziekelijk bezig bent met deze hele kwestie. En het feit dat u zich alleen richt tot het Meander, en zo de school pikzwart maakt, vind ik een zielig punt.

  Ren?© Linde

  @ Huh: Als je enkel commentaar hebt op mijn taalfouten, blijf dan weg. Aan zulke opmerkingen hebben we niks. Verder zou u de volgende keer als u mij zo aanvalt uw naam er bij kunnen zetten. Ik bijt niet!  ⚠️ Meld

 83. Stulen:
  De leerlingen die van buiten Zwolle komen en driekwartier of een uur moeten fietsen moeten niet zo zeuren. Het is hun keus en die van hun ouders om daar te gaan wonen. De afstand moeten ze dan maar voor lief nemen. Of kies een (niet) christelijke school uit in de buurt. Scheelt een hoop reistijd elke dag.

  En als die er nou niet zijn?? En trouwens als ik u was zou ik niet in het onderwijs werken, daar krijgt u te weinig publiciteit van de mensen! Word cabaretier zal ik zeggen! Dan kan u zoveel lullen als u wilt!


  ⚠️ Meld

 84. Meneer Stulen,
  wat is u probleem
  ga een leven zoeken in plaats van het stalken van kinderen
  we hebben genoeg lessen
  trouwens u discrimineerd over polen
  militairen gaven geen les maar voorlichting over een baan bij de landmacht
  u bent zelf gewoon laag geschoold mist bepaalde hersencapaciteit en hebt niets beters te doen
  meld dit in het vervolg eerder dan hoeft u de F krant er niet bij te halen.


  ⚠️ Meld

 85. Carola, ik ben het volledig met je eens! Mijn vader gaat toch ook niet mijn roosterwijzigingen checken, en zich bezig houden met hoeveel uur ik het hele schooljaar les heb? Sorry hoor mn. Stulen, ik vind dat u raar bezig bent!


  ⚠️ Meld

 86. ” … : laura
  hey ben ik weer,
  het zit zo die mensen uit dalfsen moet ergens naar een school en hun keuze is het meander. als ze uit dalfsen naar een andere school gaan hebben ze daar het zelfde probleem als hier. Het is simpel er moet 1 school zijn die daar rekening mee moet houden het meander dus en dan is het aan jou de keuze of je daar je kinderen heen stuurd je kunt ze ook naar een andere schools sturen en dan moeten ze het toch ook maar voor lief nemen ”

  dankjewel thomas, maar ik bedoelde niet dat je iets 8er moest laten onder mijn naam 😛 maar in mijn naam (in de naam van Laura (A) )

  (K) Laura


  ⚠️ Meld

 87. laura zoiets?? (K)laura(L)(K)(L)(A)

  haha xxx thomas
  ============
  Graag on-topic blijven: dit is geen chatbox 😉
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 88. Stulen waar ben je mee bezig,, Je kan het niet winnen en dan maak zon zinloze opmerking. Ik heb je al vaak onzin uit zien kramen maar dit slaat egt alles!
  Trouwens Stulen werkt al op een school, Het Windesheim dit was al algemeen bekend. Hij schijnt daar een hoge pief te zijn ofzo, en dat terwijl hij word afgekraakt door diverse leerlingen van zijn school (vorige onderwerp) daarin word duidelijk aangegeven dat het daar ook niet allemaal zo goed gaat.
  Maarja we weten allemaal dat Stulen geen kans maakt op deze site, ik kan onderhand op twee handen tellen wie hem allemaal steunen. En ben de tel kwijtgeraakt van de mensen die hem niet steunen.
  DUS STULEN HOU ER MAAR MEE OP HET IS ZINLOOS WAT JE DOET!
  Oja om nog even te laten merken hoe zielig ik hem vind,, hij wou me aangeven vanwege die ruiten omdat ik een opmerking had geplaatst! zielig he.
  Ik wens u allen veel succes met de examens!!!!!!!! tot snel


  ⚠️ Meld

 89. Beste E. Stulen,
  zoals u ziet zijn er veel mensen tegen u, logisch vind ik want 8e uren zijn vervelend, ik weet dat u zoontje 5 min van school af woont en max. om kwart voor 4 thuis is. Heeft u wel eens gedacht aan de leerlingen die in Balkbrug/Hasselt/Dalfsen/nieuwleusen/oudleusen enz. wonen en als ze het 8e uur hebben en dan rond kwart voor 5 thuis zijn, dat noem ik niet normaal meer. Je moet dan ook nog eens huiswerk maken, repetities leren naar de sport, muziek enz. Dan heb je dus gewoon geen tijd om dat allemaal te doen, conclusie je repetities worden slechter je maakt je huiswerk weinig/niet, je bent gestrest en dit leid tot problemen.
  Dan wilt u ook nog eens 2 weken van onze vakantie afhalen omdat we te weinig lesuren hebben!! Dat komt zeker omdat we projectweken/kunstdagen hebben. In een projectweek leer je ongeveer wat je normaal in 2 weken leert, je onthoudt het beter omdat je het niet uit een boek haalt en het moet presenteren.
  Leerling  ⚠️ Meld

 90. Nogmaals…reken maar mee: 1248 lesuren van 50 minuten per jaar gedeeld door 35 efficiente lesweken per jaar is 35 uur les per week. Dat is 7 lesuren per dag. Heb je nog over: 17 weken vakantie per jaar.
  Als het Meander de uren dus goed zou plannen is er helemaal geen probleem. En ik zeur niet over een paar procent lesuitval, maar wel als op elke 5 lessen er 1 les uitvalt.  ⚠️ Meld

 91. Dhr. Stulen valt in herhaling, en schrijft dat zelf ook.
  Dit is een actief topic, maar wij zien verder geen nieuwe ontwikkelingen nu.
  Wellicht een goed moment om deze discussie af te sluiten.

  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 92. @admin,
  Mag ik dan svp als laatste in herhaling vallen met een quote van dezelfde Stulen aan het begin van deze discussie?

  Ik ben een groot voorstander van vernieuwend onderwijs (kwaliteit). Didactische vernieuwing juich ik toe. Doch, het aantal uren dans, drama, muziek, tekenen, sport, godsdienst, etc. bij het Meander is wel erg hoog in vergelijking met de vakken als wiskunde, engels, etc. En dat zijn toch de vakken die je voorbereiden op een MBO, HBO of WO opleiding? Met drama, godsdienst en muziek kom je echt niet ver in deze maatschappij. Komt nog een keer bij dat juist de lesuren van die laatste vakken het meest uitvallen.

  Didactische vernieuwingsvoorstander die zelf constant repeteert wat hij eerder heeft verteld: Dat deden mijn leraren een aantal decennia terug ook en lijkt me niet vernieuwend.

  Dezelfde Stulen zegt in ?©?©n zin dat vakken als drama, godsdienst en muziek niets toevoegen aan de toekomst van de leerlingen .?©n . dat de meeste uitval juist in die vakken plaats vindt.
  Volgens mij moet de beste man dan toch helemaal tevreden zijn?
  Als je de lesuitval dan opnieuw zou berekenen zonder die onnodige vakken, valt ook het Meander mischien wel binnen die ruim 30% van de scholen met het juiste aantal lesuren!


  ⚠️ Meld

 93. de vorige discussie over stulen heb ik gevolgd en afgesloten als niet meer interessant. Deze discussie vind ik interessanter, In toenemende mate zie ik dat studenten ipv docenten van Meander zich actief roeren op deze site en in deze discussie. ;D
  twee voordelen: 1) het wordt interessanter want het gaat steeds minder over wat stulen te vertellen heeft, maar meer wat de belevingswereld is van de mannen en vrouwen (ze klinken zo lekker volwassen, heerlijk ;)) die actief dagelijks meander maken tot wat het is. Een gewone school met buitengewone extra’s. 2) het wordt zo langzamerhand meer en meer een promotie en een cultuurversterkende discussie voor meander. Ik mag dat wel. Elk nadeel heb z’n voordeel. Gaat dus de goede kant op. Nooit gedacht dat Stulen ooit nog eens echt een positief effect zou hebben 😀

  zoals ik in de vorige discussie al heb opgemerkt: ik heb meer dan 30 jaar allerlei scholen (kleuterschool, po, vo, hbo, universitair, aanv opleidingen etc) van binnen mogen meemaken. Ik had graag een school gehad als Meander als ik de insiders zo actief zie strijden tegen Stulen. Ook ben ik nog steeds van mening vanuit jarenlange eigen ervaring. 1 uur van een bevlogen, inspirerende docent(e) is meer waard dan 100 verplichte lesuren. inspiratie en motivatie geven je de basis voor je eigen keuzes voor je toekomst. Uiteraard met een goede basis vanuit je brede schoolopleiding. Maakt niet uit of dat VMBO is of lyceum of alles wat er tussenin zit.
  Kortom. mooie discussie, genoten van alle meanders. Maar nu tijd om te stoppen. OP NAAR DE VOLGENDE DISCUSSIE over een nieuw onderwerp dat aan stulen gerelateerd is over een paar weken. die man is zo gek op publiciteit en de media zijn zo gemakzuchtig. Komt er vast wel van … 🙂

  kan niet wachten ……


  ⚠️ Meld

 94. Geweldige site hoor Stulen. Niet heus dus. Hierop staat hetzelfde als wat je steeds via deze weblog verkondigt. Allemaal bla,bla,bla dus.


  ⚠️ Meld

 95. @Wilma,

  Dat bla bla ben ik niet helemaal met je eens.

  In de discussies hier op het forum geeft die man meer blabla dan op hun eigen site.

  Ik heb even op de site gekeken en wat valt op:
  1: het doel is meer uren les en wat staat onder het kopje wat hebben we bereikt: media aandacht.
  2: ze hebben wel een heel levendig forum daar
  3: de man noemt zich onderwijskundig adviseur.
  Of hij heeft geen functioneringsgesprekken of hij heeft een gespleten persoonlijkheid.
  De functiebenaming (adviseur) houdt volgens mij iets anders in dan het alleen maar drammen op de issues die je zelf belangrijk vind. Daar waren heel lang geleden de kruistochten voor. Het eerste deel van de benaming (onderwijskundig) kan ik niet geheel over oordelen, want ik ben maar leek.
  Maar ik neem waar dat hij erg eenzijdig ageert, in het geheel niet reageert en eigenlijk compleet het totaal eenrichtingsdenken belijdt. En die waarneming doet mij twijfelen aan de term onderwijskundig.

  Gelukkig ben ik geen “media” anders zou hij het weer voor elkaar gekregen hebben.


  ⚠️ Meld

 96. Toch nog nieuws:
  =============
  Staatssecretaris van onderwijs, Marja van Bijsterveldt ziet de lol van een lesmarathon wel in.

  Gisteren beantwoordde ze vragen van het Tweede Kamerlid Margot Kraneveldt (PvdA) over deze actie, die pas op het Agnieten College, locatie Meander is gehouden. Het kamerlid ging ervan uit dat de lesmarathon een initiatief van de school was om een tekort aan geplande onderwijstijd te compenseren. Dit was geenszins het geval, antwoordde de bewindsvrouw. “De lesmarathon van het Meander was een ludieke actie van leerlingen, die op een vrolijke manier aandacht vroegen voor hun dagelijkse lange lesdagen.â??? Ze benadrukt dat het Meander geen extra lesuren hoeft in te vullen. â???Het Agnieten College heeft in dit schooljaar in goed overleg met de inspectie voldoende onderwijstijd ingepland.â???
  Bron: destentor.nl:80/zwolle/article1423944.ece
  =======
  En verder:
  Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt – Vliegenthart van onderwijs heeft Tweede Kamerlid Margot Kraneveldt gemeld dat ‘de lesmarathon van het Meander een ludieke actie was van leerlingen, die op een vrolijke manier aandacht vragen voor hun dagelijkse lange lesdagen’. De bewindsvrouw is allerminst gealarmeerd geraakt door dit initiatief.

  “Het is een leuke, spontane actie van de leerlingenraad, waarover de schoolleiding ge?¯nformeerd is. De school heeft aangegeven deze lesmarathon op geen enkele wijze te beschouwen als een manier om onderwijstijd te realiseren.”

  Kraneveldt (PvdA) was in de pen geklommen, nadat ze een brief van Zwollenaar Erik Stulen had ontvangen over de lesmarathon. De staatssecretaris reageert in uiterst kalme bewoordingen: “In tegenstelling tot wat de ouder in de aan de Kamer gerichte brandbrief klaarblijkelijk veronderstelde, is het Agnieten College (locatie Meander) niet voornemens om met een lesmarathon onderwijstijd te realiseren.”

  Dat is volgens haar ook niet nodig: “Het Agnieten College heeft in dit schooljaar in goed overleg met de inspectie voldoende onderwijstijd ingepland.”

  Overigens is Van Bijsterveldt het op een zeker punt wel eens met Kraneveldt. “Ik verwacht dat door alle betrokkenen zal worden onderschreven dat de urennorm beter ‘gewoon via een deugdelijke regulier lesprogramma’ kan worden gerealiseerd dan met een ‘actie die leerlingen tot ’s avonds laat urenlang op school laat zitten’. Al was hiervan op het Meander vorige week beslist geen sprake.

  Verder benadrukt de staatssecretaris van onderwijs in de beantwoording van de kamervragen nogmaals dat de locatie Meander van het Agnieten College voldoet aan de wettelijke vereisten rond de onderwijstijd. “De Inspectie van het Onderwijs heeft op basis van het najaarsonderzoek geconcludeerd dat het Meander na een herstelperiode, de onderwijsplanning dusdanig heeft aangepast dat het een voldoende aantal uren heeft geprogrammeerd om te voldoen aan de wettelijke vereisten.”

  Dit voorjaar kunnen circa 75 scholen rekenen op een bezoek van de inspectie. “Scholen waarbij in het voorjaarsonderzoek van de Inspectie blijkt dat ze onvoldoende onderwijstijd hebben gerealiseerd, kunnen een financi?«le sanctie verwachten.”
  Bron: destentor.nl/zwolle/article1425025.ece
  ==========
  Weblog Zwolle zag een vervolg-artikel over oog. Dat artikel is nu bijgevoegd.
  Twee reacties daarop zijn daarom verwijderd.
  Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 97. Niet te vroeg gejuichd!!
  Weliswaar heeft de minister, de onderwijsinspectie het pakket herstelmaatregelen op basis van het najaarsonderzoek vooralsnog goedgekeurdâ???â???de daadwerkelijke controle op de geplande en gerealiseerde lestijd komt in september 2007 (eventueel na het tweede controlebezoek van de inspectie aan het Meander). En daar gaat het Meander onderuit, omdat er veel te weinig uren zijn gepland en gerealiseerd dit schooljaar. De inspectie is hier al lang van op de hoogte. Rector Leon Lucas van het Meander heeft het zelfs al bevestigd. Sancties zijn dus het gevolg.

  Voor het schooljaar 2006/2007 had Het Meander1173 lesuren ingepland. Daarmee zat de school aan het begin van het school jaar al 75 lesuren onder de minimumnorm van 1248 lesuren (van 50 minuten). Het pakket herstelmaatregelen levert in totaal slechts 50 extra lesuren op van 50 minuten. Daarmee heeft de school nog steeds 25 lesuren te weinig gepland!!!. Echterâ???
  â??¢ Vele repetitie-uren (maatregel A) zijn sindsdien al niet doorgegaan/uitgevallen: zie lesurenoverzicht en schoolrapporten kinderen waar slechts 1 repetitie per vak op staat, daar waar het er 2 hadden moeten zijn))
  â??¢ Er is nog steeds sprake van lesuitval: gemiddeld 2 tot 3 uur per week
  â??¢ Er zijn onverwacht 2 extra dagen vakantie aan de voorjaarsvakantie van week 9 toegevoegd, ondanks de vele uren lesuitval.
  â??¢ In de nieuwsbrief van het Meander van februari 2007 staat onder de kop â???Jaarroosterâ?? dat â???â???in de geplande vakantiedata geen verandering is gekomen â???..â??. De zomervakantie van 11 weken wordt dus niet ingekort.
  â??¢ De school vermeld in het lesrooster dat de zomervakantie op 8 juli begint en op 26 augustus eindigt. De praktijk is dat 26 juni de laatste lesdag is (sportdagen boeken inleveren) en 6 september pas de eerste schooldag (boeken ophalen)
  â??¢ Maatregel C klopt: BOM-roosters zijn tot op heden geschrapt

  In schooljaar 2006/2007 zijn tot op heden maar liefst 72 lesuren van 50 minuten uitgevallen door (rapport)vergaderingen onder schooltijd, studiedagen, werkweken andere klassen, feestvieringen en BOM-roosters. Daarnaast zijn er 14 stipuren uitgevoerd. (Stipuur = les is uitgevallen. Leerlingen worden in lokaal opgevangen om huiswerk te maken of iets leuks te doen (tekenen)

  Het Meander zit ondanks afgedwongen herstelmaatregelen en met nog maar 5 weken te gaan inmiddels 81 lesuren onder de minimumnorm van 1248 te plannen lesuren. De school heeft dit schooljaar maar liefs 167 lesuren te weinig lesgegeven. (81 uur te weinig gepland, 72 uur lesuitval en 14 stipuren)  ⚠️ Meld

 98. Tja hoor en Stulen wil weer het laatste woord. Snapt die man nu echt niet dat je pas gelijk hebt als je het krijgt. Tot op heden heeft het gelijk nog steeds niet gekregen.


  ⚠️ Meld

 99. Janneke Marlene (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart (27 juni 1961) is een Nederlands CDA-politicus. Een voorstander dus van christelijk onderwijs. Ze moest aftreden als wethouder naar aanleiding van onderzoek naar de onkostenvergoedingen van burgemeester De Cloe. Na een verhitte raadsvergadering en een motie van wantrouwen (van VVD en PvdA) stapte zij op.
  =======
  Bovenstaande lijkt ons niets toevoegen aan de discussie.
  Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 100. Bij deze mijn excuses aan hr Stulen: hij schrijft zoals ik uit bovenstaand artikel begrijp alle onzin niet als onderwijskundig adviseur maar als ouder!

  En als ouder heb je geen functioneringsgesprekken. (Voor die rol wordt je gewoon achteraf afgerekend door je kinderen.)

  En als ouder hoor je standaard tot een groep die altijd wel iets te z..ken heeft over onderwijs of leraren. Dus in die rol mag hij het gewoon doen.

  Wel blijft het vooral ook als ouder niet slim dat hij vooraf geen onderzoek heeft gedaan naar het halen van de norm. Dan hadden zijn (stief ?) kinderen wel genoeg klokuren onderwijs kunnen volgen.

  Ook vind ik het jammer dat een mens zo verschillend kan zijn in zijn werk en in zijn prive. En dan met name voor die kinderen uit zijn gezin en voor de scholen die door hem en zijn maatjes bestookt worden.

  En bovendien had hij toch iets van zijn kennis en inzicht van zijn werk kunnen gebruiken binnen zijn prive omgeving?

  @admin: dit is mijn laatste keer in dit onderwerp. Beloofd!


  ⚠️ Meld

 101. En volgens mij snappen wij niet goed wat uw telkens in herhaling vallende berichtjes aan deze discussie toevoegen. 😉


  ⚠️ Meld

 102. geachte meneer Stulen.
  stipuren zijn juist ingevoerd om minder lessen te laten uitvallen. zo krijgen leerlingen geen vrij en hebben ze de tijd om hun huiswerk te maken onder begeleiding van een (misschien niet bij dat vak horende) leraar. dit telt dus gewoon als een lesuur.
  voor zover ik weet is mijn zomervakantie met een week ingekort.
  wat betreft die 2 dagen vrij voor de vakantie van week 9, weet u zeker dat dat niet verplicht is? dat de school nog extra dagen vrij ‘over’ had?
  het schijnt op het Windeshijm ook niet zo goed te zijn geregeld qua lesuitval en lesgeven etc. maar dat is niet waar deze discussie over gaat.
  ik hoop dat u nu eindelijk inziet dat de school er wel iets aan probeert te doen maar dat dus niet lukt in een half jaar. dus een beetje geduld is wel op zn plaats. en vind u het dan nog niets, dan kunt u uw stiefkinderen ook naar een andere school doen die wel aan de norm komen.
  mvg Linda (leerling A5)


  ⚠️ Meld

 103. Meander is feestschool

  Dag Linda,

  Laatst viel bij min zoon een lesuur uit. Tijdens het “”stipuur” was werd de dvd film Spy Kids vertoond. Is dat de definitie van een “les” ?
  En is je zomervakantie van 11 weken (18 weken op jaarbasis) maar met 1 week ingekort? Dan heb je dit jaar dus 17 weken vakatie gehad.
  En naast die 17 weken heb je ook nog eens 200 lesuren te weinig gehad. Echt een feestschool dat Meander!! Je haalt daar gewoon fluitend je diploma.


  ⚠️ Meld

 104. Eigenlijk is het Meander dan een h?©?©?©?©le goede school.
  Als ze het met minder lestijd en af en toe een leuk tussendoortje (cultuurlessen of een ontspannend filmpje) het toch voor elkaar krijgen dat leerlingen met een diploma van school gaan, dan moeten je overige lessen wel kwalitatief hoogstaand zijn.


  ⚠️ Meld

 105. Dag Wilbert,

  Ligt er maar aan welke waarde je aan zo’n diploma hecht. MBO,HBO en Universitaire vervolgopleidingen weten drommels goed welk niveau het Meander aanlevert. En dat niveau is behoorlijk teleurstellend. Extra bijlessen voor engels, nederlands, natuurkunde, wiskunde in de zomervakantie en in het eerste jaar zijn het gevolg. En zelfs dan moeten Meanderleerlingen na verloop van tijd afhaken.


  ⚠️ Meld

 106. Ik vraag mij af wat u er toe heeft bewogen om hier zo obsessief mee bezig te gaan. Waarom kiest u noujuist het Meander als zondebok? En daarnaast, ik neem aan dat uw kinderen het u niet in dank afnemen dat u de strijd met het Meander bent aangegaan. Hoe moeten zij zich nu wel niet voelen? Het word tijd dat u de strijd tegen het Meander moet opgeven. Het Meander heeft een goede status en mijn grote complimenten voor het muziekonderwijs waar zoveel leerlingen hun talenten en passie uit kunnen halen. Want dat is ook heel wat waard en daar staat het Meander bekent om. Daar mogen we trots op zijn!!


  ⚠️ Meld

 107. Dag Dagmar

  Wat betreft mijn â???kruistochtâ?? â???.ja, die is nog maar net begonnen eigenlijk. En het leuke is â???.ik doe het niet alleen. Uit heel Nederland krijgen wij heel veel reacties van ouders, leerlingen en docenten en managers van VO scholen met wat er allemaal mis is in het VO. Wij krijgen ook heel veel informatie van binnenuit de scholen VO zelf. Zelfs docenten van het Agnietencollege weten ons te vinden. Vanuit verschillende hoeken worden wij dan ook ondersteund in het bereiken van ons doel. En dat is fijn om te zien.

  De komende maanden staan er weer tal van acties op het programma om de discussie over de onderwijstijd gaande te houden. Ook de naam van het Meander zal daarbij regelmatig in het nieuws komen, net zoals de afgelopen anderhalf jaar. Immers, ook dit schooljaar wordt de wettelijk verplichte lesurennorm weer niet gehaald. En het is maar afwachten of het Meander daar volgend schooljaar wel toe in staat is.

  Ook juridisch zijn wij met een advocatencollectief aan het onderzoeken hoe wij scholen VO aansprakelijk kunnen stellen voor het geven van te weinig lessen aan onze kinderen.
  Ook zullen wij meer nadruk gaan leggen op de onderwijskwaliteit van scholen VO. Het zal u niet verbazen dat daar ook heel veel mis mee is bij het Meander. U zult dus nog veel van ons gaan horen  ⚠️ Meld

 108. hallo mnr. ERIK…S ik vind dat u met respect tegen onze school moet praten, dit is een cultuurschool en geen school uit de jaren 0 waar alleen maar geleerd werd blablabla……in nederland wordt veel aandacht besteet aan cultuur. En u gaat ons niet wijs maken dat deze school slecht!!!………U kan het gewoon niet hebben dat er zo,n actie is gedaan tegen de extra uren. wij krijgen genoeg les wiskunde ( 4 uur ) engels ( 3 uur ) dus u moet niet zoo zeuren..ja. En trouwens over die spelfouten van iedereen!!! 😛 u moet volgens mij zelf ook terug gaan naar school, wat betekent eigenlijk…lesurennom??? en heet onze school nou menader of meander nou weet ik het ook niet meer.
  ik heb u niks meer te vertellen dag mnr. Erik.S
  PS: een kruistoch hahahahahahahahaha ;D


  ⚠️ Meld

 109. Het gaat me er bij deze reactie niet eens om mijn oude school te verdedigen maar meer om dhr Stulen aan te spreken.
  Wat raar dat u helemaal niet luistert naar argumenten en goede betogen van leerlingen. U vaart helemaal uw eigen koers en bent erg star en staat niet open voor dialoog.
  En waarom neemt u die lesuren-norm zo serieus? U neemt namelijk wel Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt – Vliegenthart in het ooitje!! Zij is nu toch Staatsecretaris van onderwijs, degene die dit alles bedacht heeft, maar nee u vindt het nodig om haar in kwaad daglicht te stellen terwijl ik gedacht had dat jullie beste vriendjes zouden zijn! Verruim je blik Stulen!

  En wat betreft die Kruistocht die nog lang niet voorbij is…het klinkt als een dreigement, terwijl je toch in dit leven dingen vanuit wederzijds vertrouwen zou moeten doen. Ik snap ook wel dat het niet altijd zo werkt maar het zou wel zo moeten zijn, ik hoop dat u als vader en opvoeder van uw kinderen het hiermee eens bent.

  Genoeg, klaar. Verspilde energie, maar ja, dat ego van me…
  Go Meander!  ⚠️ Meld

 110. heey kunnen we niet een bijeenkomstregelen ofzoo waarbij iedereen zn mening kan uitlaten over het gebeuren met Erik.S
  waar hij bij is
  ?????????????


  ⚠️ Meld

 111. Meneer Stulen, hier ben ik weer.

  Ik kon mijn ogen net niet geloven. U brengt een Staatssecretaris in diskrediet en probeert met een incident, dus een momentopname, iemands politieke en bestuurskwaliteiten samen te vatten. Ik heb hier geen woorden voor. Dit is te zielig en te ver doorgezocht. U zoekt of verzint allemaal feiten die alleen u goed uitkomen, en de meeste feiten/ berichten zijn onjuist. (Zoals de brief naar Margot Kraneveldt van de PvdA, waarin grote onzin stond over de Lesmarathon. Deze info had u kunnen checken bij uw stiefkinderen) Ik vraag mij dan ook erg af hoe u de informatie rond Marja van Bijsterveldt hebt verdraaid en vervormt in uw voordeel.

  Verder herhaal ik nog maar eens dat u ziekelijk geobsedeerd bezig bent met het hele gebeuren om de extra uren les. U verdraait daar ook weer eens de feiten, want er zijn volgend jaar maar 34 weken les. Verder vind ik elke dag 7 uur les erg veel. Er is dan dus geen tijd meer voor excursies, uitwisselingen met het buitenland en projecten als Kunstwerk in de Broerenkerk. Al deze dingen maken het Meander uniek en zijn erg leerzaam. Dit betekent dat een leerling van het Meander volgend jaar niks anders heeft dan lessen. De Meander Bigband kunnen ze wel opheffen, want na half 4 wil iedereen naar huis. De school gaat dan terug naar de jaren 50.

  Verder vind ik dat u uw stiefkinderen veel te veel betrekt in uw strijd tegen nota bene de school waar ze opzitten. U bestempeld uw stiefkinderen als â???zieligâ?? en als â???slachtoffersâ??. Dit vind ik een zeer kwalijke zaak, en accepteer dit ook niet. Uw stiefkinderen hebben helemaal niet om uw kruistocht tegen het meander gevraagd. Betrek ze er dan ook niet bij! Als uw stiefkinderen toch nog worden aangesproken, kunnen ze mij persoonlijk benaderen. Ik ben namelijk lid van de Leerlingenraad en zal voor hun recht en neutraliteit opkomen en de belagers naar u doorverwijzen.

  Samenvattend: U bent ziekelijk geobsedeerd en daardoor loopt u continu onjuiste informatie de media in te smijten. Verder wilt u terug naar een schoolsituatie die vergelijkbaar is met de jaren 50, en u betrekt uw stiefkinderen hierbij. Dit laatste vind ik nog het ergst van alles.

  U maakt de school kapot, maar dat leg ik later nog wel een keer uit.

  Ik groet u allen hartelijk!

  Ren?© Linde
  Leerlingenraad Meander College  ⚠️ Meld

 112. Stulen:â??¢ Er is nog steeds sprake van lesuitval: gemiddeld 2 tot 3 uur per week.

  Ik snap u niet meer hoor mn. Stulen in een vorig bericht zij u nog:

  En ik zeur niet over een paar procent lesuitval, maar wel als op elke 5 lessen er 1 les uitvalt.

  Als je dit uitrekend (35:5=7 )lesuren per week die uitvallen, dat is wel wat anders dan 2 a 3 lesuren die uitvallen, OF NIET MN STULEN!! Ja ik leer nog wel wiskunde op het meander, zo te zien hebt u dat vroeger niet gehad! Jaloers op zo’n goede school?  ⚠️ Meld

 113. Dag … : Ren?© Linde van de Leerlingenraad Meander

  Ik wist niet dat er zulke boze figuren in de leerlingenraad zitten die ook nog eens allemaal onjuistheden schrijven. Ik heb bijvoorbeeld mijn kinderen nooit als zielig en als slachtoffers bestempeld. Dat zijn de woorden van anderen, niet de mijne. Als dit het niveau van de gemiddelde leerling op het Meander is, dan zou ik me diep schamen als school. Julliue zitten toch op een christelijke school? Waar is dat respect voor de ander gebleven?

  Als lid van de leerlingenraad hoor je objectief te zijn en ook te luisteren naar ouders van leerlingen. Ik wil ook best met de leerlingenraad in discussie gaan. Open en eerlijk. Wanneer nodig je me eens uit? Je zult dan merken dat ik het onderwijs en het Meander helemaal niet kapot wil maken. Ik ben helemaal geen voorstander van het traditionele onderwijs. Integendeel, onderwijs kan wat mij betreft niet vernieuwend genoeg zijn. Ik ga ook voor de leerlingen en de docenten hoor! Niet voor niets staat het Meander onder curatele van de inspectie. Al jarenlang besteed het management van het Meander te weinig geld aan goed onderwijs en te veel geld aan luxe voorzieningen. Kijk alleen maar eens naar dat dure bestuursgebouw met 40 mensen in Kampen. Mismangement heet dat.

  Wat bedoel je trouwens met “….Ik ben namelijk lid van de Leerlingenraad en zal voor hun recht en neutraliteit opkomen en de belagers naar u doorverwijzen” Moet ik hier iets doorgeven aan de politie? Die willen dit namelijk graag weten.

  Als dit het niveau van de gemiddelde leerling op het Meander is, dan zou ik me diep schamen


  ⚠️ Meld

 114. “…U verdraait daar ook weer eens de feiten, want er zijn volgend jaar maar 34 weken les. Verder vind ik elke dag 7 uur les erg veel..”.

  34 weken les is dus 18 weken vakantie. Ik had dus helemaal gelijk.
  7 uur les per dag is 7 maal 50 minuten is 350 minuten is 5 uur en 50 minuten les per dag. Je begint dus om 8.10 uur en bent om 14.00 uur al vrij? Weet de onderwijsinspectie dit al?


  ⚠️ Meld

 115. Ja hoor begint het gezeur weer!! Engels en WIskunde zijn trouwens wel 2 van mijn beste vakken hoor!! Hou asjeblieftop met dat irritante geklaag.. Er slagen toch genoeg leerlingen.. WE hebben geen zin om elke dag tot het 8e uur op school te zitte!! Dat zou JIJ ook niet leuk vinden.. Haha ik zeg toch lekker geen U!!


  ⚠️ Meld

 116. nee maar stulen is dat geen goed idee om eens een keer een bijeenkomst te houden waar iedereen zn mening kan uiten…. en je moet niet zoo zeuren met de stomme rekensommetjes van je, want je zit gewoon onze school zwart te maken.
  een bze leerling


  ⚠️ Meld

 117. Wat ik hoor van leerlingen is dat ze de extra uren die ze nu moeten maken, zat zijn. Dat hebben we met een lesmarathon laten zien. Ook ouders zijn totaal niet blij. Hun kind komt veel later thuis dan voorheen en afspraken die vast voor het gehele jaar staan (muziekles, sport, bijllessen) moesten verzet worden. Verder bedoel ik dat ik als lid van de leerlingenraad uw stiefkinderen tegen opmerkingen van andere leerlingen wil beschermen, niet dat er iets ernstigs gebeurd is of wat dan ook, maar omdat ik vind dat ze hier buiten staan. Ik moet wel zeggen dat ik uw kinderen niet van gezicht ken, en dat veel kinderen dat ook niet weten.

  Als lid van de leerlingenraad toon ik de mening (iets te hard misschien, achteraf) van de leerlingen. U bent op vele sites aangevallen door leerlingen van het Meander, en ik ben dus geen uitzondering. Misschien blaas ik wat harder van de toren dan anderen, maar dat is omdat ik me zeer betrokken voel bij de school. Ik weet ook wel dat een school die uren moet maken, maar u hamert er extreem hard op door. De inspectie komt nog, dat zei u al, maar ik weet dat de school alles doet om aan de uren te komen. Het levert veel problemen op, ook met de CAO voor leraren. HEt gevaar van uw acties is dat de school gekort wordt op de subsidie, en volgend jaar nog meer in de problemen komt. ALs het geld er niet is voor die uren, dan komen ze er namelijk ook niet. En dat brengt de school in een spiraal die de school naar beneden trekt. Daarom reageer ik ook fel. Ik wil deze school niet zien verstikken in de problemen. Het is een goede school en ik heb er niet voor niks voor gekozen.

  Ren?© Linde


  ⚠️ Meld

 118. MBO,HBO en Universitaire vervolgopleidingen weten drommels goed welk niveau het Meander aanlevert. En dat niveau is behoorlijk teleurstellend. Extra bijlessen voor engels, nederlands, natuurkunde, wiskunde in de zomervakantie en in het eerste jaar zijn het gevolg. En zelfs dan moeten Meanderleerlingen na verloop van tijd afhaken.

  Aantoonbare feiten graag (specifiek mbt het Meander) en geen gezwam in de ruimte…


  ⚠️ Meld

 119. Dag rene,

  Als de uren niet kloppen en leerlingen zijn te laat thuis, dan moet je bij de rector Leon Lucas zijn. Hij heeft aan het begin van het schooljaar veel te weinig uren gepland. Dat vindt ook de inspectie. Nu moet er een inhaalslag gemaakt worden. Richt je pijlen dus niet op mij. Maar kijk eerst eens naar het mismanagement van de school.
  Als leerlingen zijn jullie de dupe van het schoolbeleid. Met extra docenten (geld genoeg!) was dit allemaal niet nodig geweest.


  ⚠️ Meld

 120. Beste meneer Stulen,

  Ik vroeg mij ten zeerste af waar u het vandaan haal dat er genoeg geld is voor het aannemen van extra leraren?
  daarbij wou ik even reageren op uw opmerking over het respect wat wij leren op op het meander.
  zowieso kunt u niet de hele school beoordelen op de reactie van een leerling, en waar is uw wederzijds respect gebleven?
  Ik heb u ook regelmatig met modder zien gooien en vind dan niet dat u dat u kan beweren dat wij geen respect voor anderen hebben.

  met vriendelijke groet

  Mari?«lle Gerritsen


  ⚠️ Meld

 121. “Ik had dus helemaal gelijk.
  7 uur les per dag is 7 maal 50 minuten is 350 minuten is 5 uur en 50 minuten les per dag. Je begint dus om 8.10 uur en bent om 14.00 uur al vrij? Weet de onderwijsinspectie dit al?”

  Waarschijnlijk niet, wat ze wel weten, is dat u de pauzes vergeet…

  Verder:
  “Met drama, godsdienst en muziek kom je echt niet ver in deze maatschappij. ”
  Ik verwijs sowieso door naar het betoog van Carola, die Muziekwetenschap aan de universtiteit wil gaan doen. Waarom zou er nog een universitaire muziekstudie bestaan als het geen toekomst heeft?
  En als u die vakken niet belangrijk vindt, waarom stuurt u uw kinderen dan naar een cultuurschool, waar die vakken wel belangrijk zijn? Leerlingen uit Dalfsen kunnen volgens u ook best naar een school die dichterbij is als ze vinden dat ze te ver moeten fietsen. Hoe moeilijk is het dan voor u om uw kinderen naar een school te sturen waar cultuur niet centraal staat? En gaat het u nou om 1040 uren les, om kwaliteit, om media-aandacht of om het zwart maken van het Meander?
  Deze missie zou een stuk realistischer en minder vijandig zijn als u niet alleen af zou geven op het Meander, er zijn namelijk nog meer middelbare scholen in Zwolle, die wellicht niet aan hun uren komen volgens u. Volgens de inspectie namelijk wel, maar daar schijnt u zich niks van aan te trekken.

  Daarbij, meneer Stulen, gaf u aan eens langs te willen komen op het meander om te discussi?«ren. Ik zeg: geef een belletje, u bent van harte welkom om duidelijkheid te scheppen. Neemt u uw vrienden mee? komen wij ook alleen…


  ⚠️ Meld

 122. Beste meneer Stulen,
  hierbij wil ik u erop wijzen dat u waarschijnlijk een brief heeft gehad van de schoolleiding. Daarin staat dat de school geen gesprekspartners meer met u wenst te zijn. Dus dan is het idee dat u in de Leerlingenraad een discussie met ons wil gaan houden misschien niet echt verstandig gekozen? Wij als leerlingenraad volgen altijd de schoolleiding en dus niet uw idee?«n dat u misschien met ons in discussie wil. Ik denk dus dat dit niet een heel verstandig voorstel is om geloofwaardig en professioneel over te komen.
  Met vriendelijke groet,
  Jaap van Leeuwenstijn (A5-3)


  ⚠️ Meld

 123. Meneer Stulen,
  Ik heb nog 1 verzoek aan u. Kunt u ook reageren op de goed onderbouwde stukken van bijvoorbeeld Carola de Jong. Het komt een beetje raar over als u alleen op kleine stukjes reageerd die net niet helemaal goed onderbouwd zijn.
  Met vriendelijke groet,
  Jaap van Leeuwenstijn.


  ⚠️ Meld

 124. Dag Jaap van Leeuwenstijn (A5-3),

  Vreemde uitspraak voor een lid van de leerlingenraad: “….Wij als leerlingenraad volgen altijd de schoolleiding …”

  Heeft de leerlingenraad wel een eigen mening? Of eet de leerlingenraad steeds uit de hand van de rector? Komen jullie als leerlingenraad wel voor de belangen van de leerlingen op? Je zult maar leerling zijn op het Meander. Op zo’n leerlingenraad zou ik niet stemmen.  ⚠️ Meld

 125. jonge zeik toch niet zo over die spelfouten…
  u bent gewoon een bemoeial die altijd weer iets anders probeert zoeken waardoor je onze school zwart kan maken >:(


  ⚠️ Meld

 126. Dag … : Sanne

  “….Daarbij, meneer Stulen, gaf u aan eens langs te willen komen op het meander om te discussi?«ren. Ik zeg: geef een belletje, u bent van harte welkom om duidelijkheid te scheppen. Neemt u uw vrienden mee? komen wij ook alleen…”
  Dank voor de uitnodiging. Wanneer , hoe laat en waar? Bel me maar op 06-23580749

  “…Deze missie zou een stuk realistischer en minder vijandig zijn als u niet alleen af zou geven op het Meander, er zijn namelijk nog meer middelbare scholen in Zwolle, die wellicht niet aan hun uren komen volgens u..”

  Onze strijd richt zich op alle scholen VO in Nederland die de lesurennorm niet halen. Helaas is het Meander ook een van die scholen


  ⚠️ Meld

 127. Stulen heb je wel door dat je zelf constant tegenspreekt? (in ieder geval de ene keer een heeeeele andere indruk achterlaat dan weer een andere keer)
  En ik vraag me af waarom u zo vreselijk begaan bent met het lot van de meanderleerlingen.
  Ik bedoel de meeste ouders zouden denken wat maakt mij het uit als die anderen het verkl*ten als mijn eigen kids maar slagen.
  Er zijn verscheidene reacties geweest waarin het onderwerp ‘windesheim’aan bod komt.wat mij opvalt is dat u hier geen enkele keer een antwoord op geeft!
  Wees toch is een keer dapper en vertel nou precies hoe de situatie op het windesheim in elkaar steekt.  ⚠️ Meld

 128. … : Erik Stulen
  … : Noorje
  Ben je hier ook geen “T” vergeten? Het is toch Noortje?
  Heb je niks beters te doen?? En nog een vraag: Waarom bekijk je altijd de roosterwijzigingen? Dat kunnen je (stief)kinderen zelf toch ook doen, vind ik een beetje overdreven… Is alles perfect op het windesheim? Kijk daar eerst maar is na, voordat je over het meander begint te zeuren. Kijk eerst naar je zelf, dan pas naar een ander! Er zijn vast nog heel veel dingen te verbeteren aan het windesheim en aan jezelf(dat vooral). Vind je dat je je kinderen hier een plezier mee doet, om constant in de krant of in de publiciteit te staan en hun hier in te betrekken? Zelf vind ik dat jij als ouder dit je kinderen niet aan kan doen, maarja dit is mijn mening, zo te zien denkt u hier heel anders over… Er wordt veel over je gepraat op het meander, als 1 van je kinderen dit nou hoort, dat kwetst hun misschien wel. Nou genoeg gepraat dacht ik zo!


  ⚠️ Meld

 129. Stulen, beperk je tot het onderwerp van deze discussie, dat praat een stuk makkelijker.
  Verder: ik zal uw nummer doorgeven aan onze schoolleiding want als leerling kan ik niet garanderen dat u zo 1,2,3 langs kan/mag komen. Het lijkt mij alleen maar verhelderend. Daarbij: heeft u zich eigenlijk al verdiept in hoe onze school werkt? Wat de prioriteiten zijn? Waarom ze CULTUURvakken hoog in het vaandel hebben staan? Zo niet, leg ik daar ook even een verzoek van u voor neer. Wel zo duidelijk..
  Tot misschien ziens!


  ⚠️ Meld

 130. Dag mijnheer Stulen.

  Het verbaast mij zeer dat u als volwassen man in “discussie” gaat met leerlingen. Vaak is er van discussie helemaal geen sprake: u reageert alleen maar als door een wesp gestoken op de reacties van leerlingen. U gaat regelmatig niet inhoudelijk op de zaken in. Door uw manier van reageren overtuigt u bovendien geen enkele leerling, het enige dat u opwekt is irritatie en wrevel.Ik kan niet anders concluderen dan dat het u dus alleen maar om de aandacht gaat. En negatieve aandacht is ook aandacht nietwaar?
  Misschien kunt u uw energie beter gebruiken door uw pijlen eens wat meer op de andere VO scholen in Zwolle te richten, dit komt nu in de media niet zo uit de verf. En ik denk dat de inspectie door uw voorwerk u dankbaar zal zijn.


  ⚠️ Meld

 131. U bent dus leraar op het Windesheim? Aan welke opleiding geeft u zoal les? Wat ik merk in uw reacties op deze weblog is dat ik uw bezorgde toon mis over het onderwijs. Ik hoor eerder een triomfantelijke toon, zoiets van ”ha hebben wij die school eventjes te pakken”. Ik denk dat het hoog tijd is dat de leerlingenraad en U eens een verhelderend gesprek hebben. Dat heeft tien keer meer zin dan hier over een weer zitten schreeuwen. Dit voorstel heb ik ook doorgeven aan een leerling die in de leerlingenraad zit.


  ⚠️ Meld

 132. Dag dagmar,

  De leerlingenraad staat niet open voor een gesprek. Ik wel. Graag zelfs. Zie eerdere reactie Jaap van Leeuwenstijn. Wat nu?


  ⚠️ Meld

 133. Dag … : Jaap van Leeuwenstijn,

  Verschillende leerlingen van het Meander willen een gesprek van de leerlingenraad met mij. Ben jij de enige die hier op tegen is? Het lijkt er wel op.

  Ter informatie.
  Ik heb in april al het contact met de rector Leon Lucas opgezegd. Er was geen basis meer voor vertrouwen. Afspraken die we hadden gemaakt tijdens een overleg begin februari 2007 met Cees Blokland (Voorzitter College van Bestuur) werden door Lucas stelselmatig geschonden en niet nagkomen. Lucas beloofde van alles maar kwman niets na. Al jaren niet trouwens.  ⚠️ Meld

 134. : Wilbert : http://www.rijtesten.nl/
  MBO,HBO en Universitaire vervolgopleidingen weten drommels goed welk niveau het Meander aanlevert. En dat niveau is behoorlijk teleurstellend. Extra bijlessen voor engels, nederlands, natuurkunde, wiskunde in de zomervakantie en in het eerste jaar zijn het gevolg. En zelfs dan moeten Meanderleerlingen na verloop van tijd afhaken.

  Aantoonbare feiten graag (specifiek mbt het Meander) en geen gezwam in de ruimte…

  Reactie geplaatst op 19 mei 2007 om 21:12

  ——————————————————-

  Zo, Wilbert, en hoe weet jij dat dan allemaal zo goed te vertellen? En waar heb jij deze info van daan?  ⚠️ Meld

 135. Dagmar: je leest het verkeerd. Wilbert reageert op Stulen. Stulen zegt dat het Meander leerlingen op slecht niveau levert aan MBO/HBO/Universiteit.
  Wilbert wil graag aantoonbare feiten hebben van Stulen (waar we vermoedelijk tot Sint Juttemes op kunnen wachten)
  Je stelt de vraag dus aan de verkeerde.


  ⚠️ Meld

 136. hallo ik vind dat u met respect moet praten tegen onze rector dhr. lucas, niet zo van dat ie nooit iets nakomt want dat is absoluut niet zo. Het is een goede directeur. Maar ja je hebt alles tegen het meander he. ” Je zult maar leerling zijn op het Meander. Op zo’n leerlingenraad zou ik niet stemmen. ” dat zegt u dat slaat toch nergens op u kinderen zitten bij ons op school. het wordt eens tijd dat u ze maar van school moet halen. helemaal naar zo,n opmerking. aju


  ⚠️ Meld

 137. Olaf, ik ben het volledig met je eens. Als dhr Stulen de vakken godsdiens, tekenen, drama enz. overbodig vind had hij zijn kinderen niet naar een cultuurschool moeten doen!


  ⚠️ Meld

 138. ja anders gaat hij weer zeuren ove die spelfouten, en weet je wat ik net las in de stentor dat het meander genoeg onderwijstijd heeft ingepland en dit was ook besproken met de inspectie daarom luid de kop ook ” Staatssecretaris: ‘Voldoende onderwijstijd Agnieten College’ hah stulen en nu jij
  laterzzzz  ⚠️ Meld

 139. Dag Olaf,

  Niet te vroeg gejuichd!!
  Weliswaar heeft de minister, de onderwijsinspectie het pakket herstelmaatregelen op basis van het najaarsonderzoek vooralsnog goedgekeurdâ???â???de daadwerkelijke controle op de geplande en gerealiseerde lestijd komt in september 2007 (eventueel na het tweede controlebezoek van de inspectie aan het Meander). En daar gaat het Meander onderuit, omdat er veel te weinig uren zijn gepland en gerealiseerd dit schooljaar. De inspectie is hier al lang van op de hoogte. Rector Leon Lucas van het Meander heeft het zelfs al bevestigd. Sancties zijn dus het gevolg.

  En waar blijft nu de uitnodiging van de leerlingenraad van het Meander???


  ⚠️ Meld

 140. Beste meneer Stulen,
  Ik heb uw uitnodiging doorgegeven aan de rest van de leerlingenraad. Hierover volgt later meer informatie.
  Met vriendelijke groet,
  Jaap van Leeuwenstijn


  ⚠️ Meld

 141. “En daar gaat het Meander onderuit, omdat er veel te weinig uren zijn gepland en gerealiseerd dit schooljaar.” Bent u tegen het meander ofso, het begint er iedergeval wel op te lijken. En wat die kruistocht van u betreft, belachelijk!!!


  ⚠️ Meld

 142. Aan de redactie van deze WEblog.

  De opmerkingen van “..Leerling..” dragen absoluut niet bij aan deze discussie werken provocerend en zijn respectloos. Graag de tekst van deze persoon beter screenen. Bij voorbaat dank.
  ==========
  We letten goed op. Zien tot nu toe geen excessen.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 143. Dag… : Jaap van Leeuwenstijn,

  Ik wacht jullie uitnodiging af. Scheelt een hoop geschrijf en veel onnodige irritatie op deze site.


  ⚠️ Meld

 144. Zullen we de reacties van ene heer Stulen dan ook wat beter screenen?
  Het enige wat hij doet is herhaaldelijk hetzelfde zeggen (ook nog eens gewoon kopi?«ren en plakken her en der op deze weblog maar ook nog eens elders op internet)
  De ruimte om een dialoog aan te gaan, gebruikt hij niet, hij geeft geen inhoudelijke reacties op vragen die hem gesteld worden.

  Dhr. Stulen levert geen enkel nieuwswaardig commentaar.


  ⚠️ Meld

 145. Jammer dat de heer Stulen zegt dat hij een kruistocht begint tegen alle VO scholen i.v.m. te weinig lesuren. Dit is naar mijn idee maar een halve waarheid. Als dit namelijk echt zo zou zijn dan noemde hij niet steeds de naam van het Meander in de media. Laat hij het dan ook zo breed spelen.Haal trouwens je kinderen van het Meander af. Is denk ik voor hun een stuk beter en dan staat u misschien iets objectiever tegenover de school. Als u het over het centraal bureau hebt in Kampen noemt u ook alleen de naam van het Meander. Dit bureau werkt voor alle lokaties van het Agnieten College en het Ichthus College. Dit zijn om en nabij de 20 lokaties. Op dit bureau is het college van bestuur gevestigd en ook de personeelsadminstatie, financie?«le administratie enz. enz. Hoe komt u trouwens aan het idee dat er meer dan genoeg geld is? Onderbouw dat is meneer Stulen?
  Over respect gesproken: dit is iets wat je moet verdienen en niet automatisch krijgt. Dat is netzo iets als de titel van papa of mama. Je kunt tig kinderen op de wereld zetten waardoor je ouders wordt maar dat betekend niet dat je goede ouders bent.


  ⚠️ Meld

 146. Deze discussie ontaart zich in een nutteloos moddergevecht, waar steeds dommere onderwerpen zoals taalfouten en kinderachtige argumenten. Deze site heeft als onderwerp de lesmarathon, en in de laatste 2 berichten wordt er met fopspenen en rare argumenten gesmeten. Waar zijn we nu mee bezig? We hebben hier een discussie over de aanleiding van de lesmarathon, de lesuren die al dan niet gegeven worden op het Meander College. Lullige opmerkingen zoals taalfouten helpen niet mee aan deze discussie.

  Meneer Stulen. Ik zeg wat ik al eerder gezegd heb: U bent teveel met het hele thema bezig. Zoals ik val alle kanten berichten signaleer van uw hand, bent u hier bijna dag en nacht mee bezig. Ik betwijfel of dit nog wel zo gezond is.
  Mijn vraag aan u is: wanneer bent u tevreden? Wanneer stopt u met uw kruistocht (verzin de volgende keer iets wat meer redelijker) en hebt u uw doel bereikt.
  Hoe wilt u uw doel realiseren, met betrekking tot geld en de capaciteit van de leraren. Ik ben daar zeer nieuwsgierig naar. Zet dat op deze site, dan is dat verhelderend voor iedereen die deze site volgt.

  Dank u wel.  ⚠️ Meld

 147. Houd U zich de hele dag hiermee bezig? Ik zie namelijk dat U heel veel reacties op een dag plaatst. Ik denk persoonlijk dat deze situatie uit de hand loopt.  ⚠️ Meld

 148. Hoe noemen ze zoiets? Een gebed zonder einde???? Een week op vakantie geweest, en nog staat dit onder de headlines op de voorpagina… Wordt het niet eens tijd voor een slotje op deze topic?


  ⚠️ Meld

 149. Ruim 6,7 miljard in de reservepot!!

  Scholen spekken hun kas
  Uitgegeven: 29 januari 2007 11:12
  Laatst gewijzigd: 29 januari 2007 11:21
  VOORBURG – Scholen in het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs en de hbo-scholen zitten goed in de slappe was. Samen met de universiteiten hebben zij over 2005 hun reserves met 372 miljoen euro kunnen spekken.

  Een jaar eerder was het overschot op de lopende rekening van de onderwijsinstellingen nog 249 miljoen.

  Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend heeft gemaakt. Volgens het CBS hebben scholen in het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, de hogescholen en universiteiten een totale buffer van ruim 6,7 miljard euro.
  Overschot
  Op scholen voor vmbo, havo en vwo en in het middelbaar beroepsonderwijs steeg het overschot met bijna 78 miljoen naar 242,2 miljoen euro. Bij de hbo-scholen verdubbelde het surplus van 40,4 miljoen in 2004 naar 89,9 miljoen in 2005.
  In tegenstelling tot deze scholen hielden de universiteiten juist minder geld over. In 2004 spaarden zij nog 44,5 miljoen euro. Een jaar later liep dit terug naar 39,6 miljoen.
  Risico’s
  Volgens het CBS zijn vooral de algemene reserves toegenomen. Dit geld is bestemd om plotselinge, niet voorzienbare risico’s op te vangen. De reserves die bestemd zijn voor een bepaald doel binnen de scholen namen toe met 43,4 miljoen euro  ⚠️ Meld

 150. Volgens het CBS zijn vooral de algemene reserves toegenomen. Dit geld is bestemd om plotselinge, niet voorzienbare risico’s op te vangen.

  Voor degenen die niet weten wat de risico’s zijn:
  – steeds hoger wordende werkdruk met daardoor meer ziekte onder werknemers (op ‘mijn’ school gelukkig nog niet het geval; wij zitten ruim onder het landelijk gemiddelde met ziekte). De zieke mensen moeten worden doorbetaald maar ook de mensen die voor hun het werk overnemen. Eind vorig schooljaar heb ik een ‘lezing’ bijgewoond over nieuwe wetgeving over ziekteverlof. Toen heb ik getallen gehoord wat een zieke werknemer kost: 600 euro per dag.
  – Een ander risico is het leerlingenaantal. Niet elk jaar heeft een school evenveel aanmeldingen. Dit kan met veel zaken te maken hebben waaronder iets h?©?©l concreets: het aantal kinderen dat geboren is in een bepaald jaar. Met name scholen in kleinere gemeentes zitten met flinke fluctuaties in leerlingenaantallen. Minder leerlingen betekent minder geld terwijl het aantal werknemers dat in vaste dienst is, onverandert blijft en dus gewoon normaal doorbetaald moet worden. Dit laatste is iets waar ‘mijn’ school w?©l mee te maken heeft. Elk jaar is het weer spannend wat het aantal aanmeldingen is en wat de prognose is voor het komende jaar. Inderdaad is er een buffer op ‘mijn’ school, hoe groot, weet ik niet. Wel weet ik dat zo’n buffer nodig is (wie heeft er geen geld op de spaarrekening staan voor onvoorziene omstandigheden?)

  Wellicht zijn er nog meer risico’s waar ik geen weet van heb.


  ⚠️ Meld

 151. Geachte meneer E. Stulen,

  Namens de leerlingenraad willen wij U mededelen dat de leerlingenraad van het Meander niet met U in gesprek wenst te gaan. Dit hebben wij na overleg besloten. In dat overleg is naar voren gekomen dat onze standpunten en die van U al duidelijk genoeg zijn. Dit heeft voor ons geen verdere verduidelijking nodig. Wij achtten een discussie met U verloren tijd, omdat het voeren van een discussie met U moeilijk is. Dit omdat U zo overtuigt bent van Uw standpunten en daarom toch niet toe wil geven aan onze standpunten.

  Met vriendelijke groet,
  Jaap van Leeuwenstijn & Ren?© Linde,
  Leerlingenraad Meander.


  ⚠️ Meld

 152. 6,7 miljard in de reserve-pot: Nu even met alle getallen zodat we een andere indruk krijgen: 6700.000.000 euro, als ik me niet vergis. Delen we dat door 600 dan kom ik op 11166666.66 werkdagen uit… Dat delen we door 365, ook al zijn er minder werkdagen in een jaar, en dan komen we op 30593.60 jaren uit…. Gelukkig wil ik best les geven voor de helft van het geld en dan zou ik: Zo’n 61.000 jaar continu moeten werken om het geld op te maken….

  Natuurlijk zijn er veel scholen en dus ook veel leraren nodig, maar goed,.. ik vind de cijfers best schokkend: Wat dat betrefd heeft Stulen gewoon gelijk: Als je verplicht wordt om te betalen voor de studie van je kind, dan wil je ook waar voor je geld. Als er veel lessen uitvallen, is dat natuurlijk best storend en zeker als er blijkbaar nog wel geld in de kas zit om iemand als Rinze in te huren,….. (..)

  Het vervelende is dat de gemiddelde leraar slechts werknemer is binnen het bedrijf genaamd school: Dus het specifiek het Meander bekritiseren komt nogal vervelend over voor de leraren aldaar die ongetwijfeld met liefde en overtuiging aan het werk zijn. Daarnaast is de gemiddelde leraar zich best bewust van de problemen die spelen… ..die overal spelen: O?³k op Windesheim…

  ….78 miljoen van het voortgezet + 89,9 van het HBO en + de, o-dit lijkt in verhouding weinig, maar is allemaal ook reserve, 43,4 miljoen van de Universiteiten…… = ruwweg 211 miljoen over 1 jaar tijd…. delen we die gemakshalve door 16 miljoen inwoners= 13 euro per persoon die we gewoon gratis aan de scholen geven om rente te kunnen trekken…. (Dat is dan blijkbaar niet het schoolgeld, maar slechts het geld dat ze over houden…….)

  Ondertussen zijn de scholen groter geworden en is de bedrijfsstructuur aangepast, waarbij hoge bonussen ook geen vreemd gegeven meer zijn. Dat schaalvergroting helemaal niet rendabel is als je informatie wil overdragen, is niet relevant: Men kijkt slechts naar de financi?«le cijfers ?©n is blijkbaar nog niet tevreden: Potverdorie, ik wil geen concurrerend bedrijf waar mijn kinderen naar toe gaan: Ik wil dat ze in kleine klas van maximaal 15 leerlingen de volle aandacht krijgen…..

  211 miljoen delen door 20.000 euro is 10550 leraren extra….. en ik zou al voor de helft van het geld les geven als dat niet in een fabriek hoeft te gebeuren..

  Stulen heeft best een punt, maar richt zich slechts op het Meander, waarbij hij het Windesheim maar liever even vergeet….. Wat zou er bij Windesheim in de pot zitten? ( Aha.. graaf daar maar eens….)

  Hoewel ik doorgaans voor decentralisatie van macht pleit, is dit proces bij scholen niet zo’n succes geworden. Scholing is universeel recht en een collectief belang. Dit hebben we nu opgesplitst in bedrijfjes met een topmanager als surrogaat-eigenaar van het systeem. Deze directeur kan samen met zijn bureaucraten zelf zijn beloning bepalen en de invloed van de leraar is niet toegenomen: Dit terwijl dit juist de insteek was van de decentralisatie. Nu is de leraar slechts een pionnetje in de handen van de directie…. De werkdruk is groter geworden, de invloed afgenomen en over de waardering durven we zelfs al niet meer te spreken….

  Weg met die omhooggevallen bedrijfsstructuur: Niets geen beloning als de cijfers worden opgekrikt: Gewoon ontslag voor de bestuurder als hij het verprutst… Lijkt me stukken beter..

  Het decentraliseren van het schoolsysteem is niet gegaan zoals het bedoeld is. De scholen zijn opgedeeld en hebben nu meer verantwoording, maar de invloed van de leraaar is niet groter geworden ?©n dat was de insteek! Dus, niet het collectieve systeem opsplitsen in bedrijven die het liefst fuseren en nog verder de macht van de leraar laten afbrokkelen….

  Groet groet,..  ⚠️ Meld

 153. Stulen: “Vele repetitie-uren (maatregel A) zijn sindsdien al niet doorgegaan/uitgevallen: zie lesurenoverzicht en schoolrapporten kinderen waar slechts 1 repetitie per vak op staat, daar waar het er 2 hadden moeten zijn ”
  Dat ene cijfer per vak op het rapport is vaak het gemiddelde van 2 of meerdere cijfers.


  ⚠️ Meld

 154. Jammer dat de leerlingenraad van het Meander niet met ons als driemanschap “Meer onderwijs moet” in discussie wil gaan. Het zou veel hebben verduidelijkt en veel misverstanden uit de weg hebben geruimd. De leerlingenraad kiest hierin duidelijk de koers van de rector en respecteert niet de wens van veel leerlingen van het Meander (o.a. op deze weblog)  ⚠️ Meld

 155. Hou nou eens op met dat gezeur!
  Je maakt het leven van de meander leerlingen alleen maar zuurder!
  op het vechtdal college in ommen/hardenberg halen ze de uren ook niet die hebben nog minder uren dan ons!
  En ik ben de laatste tijd veel vaker moe!!

  >:( >:( >:( >:(


  ⚠️ Meld

 156. Beste dhr. Stulen,
  Als U Godsdienst, Tekenen, Drama etc. overbodig vindt (met dt, we leren hier echt nog wel wat) WAAROM stuurt u uw (stief)kinderen, dan naar een cultuurschool?! en wat vindt U er eigenlijk overbodig aan?! Zulke lessen zijn leerzaam en ontspannend! En bovendien heb je er later veel aan als je iets met kunst of cultuur wil worden, bijvoorbeeld muziekdocent, Dan heb je er toch nog weer een leraar bij?? die dan die te weinige lesuurtjes kan inhalen 😮
  De groeten!!


  ⚠️ Meld

 157. Ik vind die overuren maar niks>:(.
  Wij (de eerste klassers) hebben 2 keer tot na het 8ste uur, en
  dan moeten sommige kinderen nog eens een uur fietsen zou u dat leuk vinden>:(.
  En normaal zouden we pas in de boven bouw tot na het 8ste op school zitten LEREN.
  Ik snap niet waar u zich mee bemoeit!!!!
  Maar ach Dat moet u zelf maar weten!!


  ⚠️ Meld

 158. Beste meneer stulen,
  Zoals u ziet zijn met name de bruggers hier niet blij mee, vooral niet als ze uit dalfsn/nieuwleusen/hasselt etc. komen. Maar de rest van de school ook, de leraren ook niet. Uw zoontje zit toch in de brugklas? Wat vind hij van de achtste uren en van zo’n (stief)vader die het meander een beetje loopt op te stoken? Het is niet leuk voor ons, maar zelf vind ik het nog erger voor uw kinderen. Die moeten contstand aan horen wat hun vader weer gedaan heeft of dat hij weer voor de zoveelste keer in de krant staat en loopt te zeuren over het meander. Misschien word het eens tijd dat u hier mee ophoud en het aan de onderwijs inspectie overlaat. Die redden zich ook heus wel met het berekenen van de uurtjes die wij te weinig op school zitten.  ⚠️ Meld

 159. Dag… : Meander-leerling

  Mijn kinderen hebben helemaal geen last van dit gebeuren hoor.
  Ze hebben wel last van de leerlingen en docenten van het Meander die vinden dat ze er last van moeten hebben!!! En van die mensen die vinden dat ze eieren tegen hun ramen moeten gooien als ze liggen te slaen. Dus misschien wordt het eens tijd dat die mensen ophouden met hun gezeur.


  ⚠️ Meld

 160. WIJ MOETEN OPHOUDEN MET ONS GEZEUR?? JIJ BENT ERMEE BEGONNEN!! Uw (stief)kinderen vinden het heus niet leuk hoor, dat jij zoveel commentaar hebt op het Meander. Dat wij lessen hebben in tekenen, drama, muziek etc. Komt omdat meander een CULTUURschool is!! Kinderen gaan naar het meander omdat ze later mischien iets met dultuur willen doen. Meer dan de helft van alle leerlingen is het niet met je eens en ik ook niet. Als we bijna elke dag na het 8e vrij zij dan zijn de kinderen uit Dalfsen pas om kwart voor 5 thuis. Dan kunnen we ons huiswerk dus ook niet maken. Ja niet alles is perfect aan het meander.. ( zoals sommige leraren, waaronder mn. v. W. , die gewoon tegen zijn eigen mentorklas liegt!! ) Maar er zijn ook een hoop goede dingen!! Je noemt alleen maar de slechte kanten op, maar de goede kanten zijn er ook nog!! En dat zijn er veel meer als de slechte kanten! Je bezorgt ons een hoop ellende met je geklaag, dus hou daar please mee op!! >:( >:( 🙁


  ⚠️ Meld

 161. Meneer, waarom klaag je niet bij andere scholen over te weinig lesuren?
  Waarom uitgerekend het Meander, als ik dit vorig jaar wist was ik waarschijnlijk niet eens naar deze school gegaan!! >:( Wil je asjeblieft op houde? Doe het voor de leerlingen!
  =========
  Denk aan je taalgebruik.
  Een eerder bericht is verwijderd.
  Tot nader order kan je nu niets meer doen.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 162. Beste dhr. Stulen,
  Ik ben het HELEMAAL eens met Bruggertjee, en zo wij leren niks he?? U zei: En van die mensen die vinden dat ze eieren tegen hun ramen moeten gooien als ze liggen te slaen. Slapen is toch echt met een p ertussen. En hier dit zei U ook: Aan de redactie van deze WEblog.
  De opmerkingen van “..Leerling..” dragen absoluut niet bij aan deze discussie werken provocerend en zijn respectloos. Graag de tekst van deze persoon beter screenen. Bij voorbaat dank. Bent U bang ofzo?? dat U toch geen gelijk krijgt?? Dan kan U beter meteen stoppen met lopen klagen!! En wat wil U nou eigenlijk?? Aandacht, of meer lesuren? En nog een ding tot slot, heeft U er wel eens aan gedacht, dat kinderen in derde wereldlanden helemaal niet, of geen school hebben?? Dan mag U er blij mee zijn dat U wel naar school heb gekund, en dat u (stief)kinderen dat ook kunnen! ik ben tenminste dankbaar dat ik tenminste wel naar school kan!!
  Met vriendelijke groet een Leerling van het Meander.


  ⚠️ Meld

 163. Beste Erik Stulen,

  Natuurlijk hebben je kinderen er last!
  Misschien zeggen ze het niet, maar ik kan me niet voorstellen dat het hun niet stoord dat ze zo’n opgefokte stiefvader hebben.
  Ik ken ze niet of zo maar kom op denk effe na, iedereen zou het naar vinden.
  Zodra iedereen ongeveer een beetje weet wie je koters zijn, moet je niet gaan denken dat ze nog altijd even aardig behandeld zullen worden.
  Het is oneerlijk maar zo werkt dat gewoon >:(


  ⚠️ Meld

 164. Mn Stulen: En van die mensen die vinden dat ze eieren tegen hun ramen moeten gooien als ze liggen te slaen. Hoevaak doen ze dat dan? Sorry maar dat vind ik echt niet kunnen. En hoe weten ze waar u woont?


  ⚠️ Meld

 165. Meander kort schoolvakantie niet in voor de onderbouw

  In de Nieuwsbrief van mei staat dat de zomervakantie van de onderbouw begint op 26 juni 2007.
  Da betekent dat het Meander toegeeft dat de 1248 lesuren van 50 minuten niet zijn te halen. Heel veel kindren, waaronder de mijne, hebben dit schooljaar dus 200 lesuren van 50 minuten te weinig les gehad. De inspectie, Minister en Vaste kamercommissie van Onderwijs zijn hier inmiddels van op de hoogte gesteld. Het is nu aan de minister om wel of geen sanctiemaatregelen toe te passen. Die beslissing valt in september als de Minister ook de tweede rapportage van de Onderwijsinspectie (75 scholen worden nu bezocht) heeft ontvangen alsmede de eindcontrole van de inspectie op de lesuren van het schooljaar 2006-2007  ⚠️ Meld

 166. Rectificatie: er staat dat de laatste lesdag op 26 juni is (dus de laatste lessen van de vakken), de overige bezigheden (boeken, rapporten, sportdagen, etc.) worden dus een paar dagen opgeschoven. Heb het vandaag ook mijn leerlingen in hun agenda’s laten zetten wat de precieze dag van de vakantie is: 9 juli 2007.


  ⚠️ Meld

 167. Hoi Marianne,

  Leg me nu eens precies uit wat de leerlingen tussen 26 juni en 9 juli doen op school? En dan vooral de tussen 30 juni en 9 juli?


  ⚠️ Meld

 168. Jawel hoor, op donderdag bijvoorbeeld nog een projectdag voor de derde klassen. Voor overige vragen graag de nieuwsbrief blijven volgen die uw vriendin heeft gekregen.


  ⚠️ Meld

 169. ach meneer,

  misschien krijgen we niet ‘echte’ lessen meer in de laatste week.
  maar op welke school wel?
  ik heb vernomen dat we onder andere nog raport, sportdag en nog wat andere dingetjes hebben u moet is een keer verder gaan kijken dan u neus is lang is


  ⚠️ Meld

 170. wtf je bent toch zo op de feiten ga dan eens goed lezen!!!!!

  en marrianne je zou je er toch niet mee bemoeien:P foei!!!!!!!!!!!!:P tot morgen!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 171. Meander liegt!!!

  In de schoolgids van het Meander, de brief aan de onderwijsinspectie , het jaarrooster, etc. staat dat de zomervakantie begint op 9 juli 2007. In de nieuwsbrief van mei 2007 staat dat de zomervakantie begint op 26 juni 2007. Dat is twee weken eerder.
  Het christelijk Meander heeft dus ouders, onderwijsinspectie, etc. voorgelogen.


  ⚠️ Meld

 172. Goh, wie is toch die Marianne waar die man het steeds over heeft?
  Als hij al niet eens namen juist kan quoten, hoe kan hij dan een brief goed lezen?


  ⚠️ Meld

 173. Ja ik mag niet eerder dan 9 juli van school weg hoor:S wij wouden ook al eerder gaan maar we moeten verplicht opschool blijven tot 9 juli. Dus we hebben nog g?©?©n vakantie na 26 juni. was het maar waar 😉


  ⚠️ Meld

 174. Dag Elisa,

  Docent Marrianne schrijft toch echt…..

  Me… : Marrianne
  Rectificatie: er staat dat de laatste lesdag op 26 juni is (dus de laatste lessen van de vakken), de overige bezigheden (boeken, rapporten, sportdagen, etc.) worden dus een paar dagen opgeschoven.
  Reactie geplaatst op 23 mei 2007 om 20:43

  Wat ga je dan doen na 26 juni?


  ⚠️ Meld

 175. … : Erik Stulen Meander liegt!!!
  In de schoolgids van het Meander, de brief aan de onderwijsinspectie , het jaarrooster, etc. staat dat de zomervakantie begint op 9 juli 2007. In de nieuwsbrief van mei 2007 staat dat de zomervakantie begint op 26 juni 2007. Dat is twee weken eerder.
  Het christelijk Meander heeft dus ouders, onderwijsinspectie, etc. voorgelogen…….. Meneer waarom praat u eigenlijk zo over het meander. Volgensmji vind u niks goed aan het meander, of wel? En wat is het nut van het meander controleren of ze zich wel aan alle regeltjes houden etc. Misschien word het eens tijd dat u hier mee ophoud.

  Groet, Leerling van het Meander  ⚠️ Meld

 176. Dag … : meander-leerling

  Zo lang het Meander zich niet houdt aan de wettelijke minimum lesurennorm en ieder schooljaar weer 230 lesuren te weinig geeft aan zijn leerlingen blijf ik doorgaan. Jarenlang!!


  ⚠️ Meld

 177. het lijkt me verstandiger dat u dan een andere school zoekt voor uw kinderen, dan hoeft u niet nog jarenlang vele mensen mateloos te irriteren op allerlei forums.

  Het is dat ik geen 14 meer ben, maar anders was ik misschien wel wekelijks rotte eieren komen brengen.


  ⚠️ Meld

 178. @webmaster -> ik snap wel waarom deze zinloze en grotendeels off topic discussie hier nog steeds voortduurt. Jullie hebben er natuurlijk belang bij want dit zorgt voor veel extra hits/bezoeker. Em je boort een heel nieuwe doelgroep aan: jongeren tussen 12-18 jr. die waren nog niet echt vertegewoordigd op weblog zwolle. Goede redenen ;D

  maar ALSJEBLIEFT … sluit ‘m af en laat die halve zolen die niet naar elkaar luisteren en die eeuwig en altijd van beide kanten hun eigen argumenten blijven herhalen ergane anders ruimte zoeken op internet.

  Die stulen is verslaafd aan aandacht. Laat ie maar naar een goede therapeut gaan. Wie weet is er ergens een goede nieuwe therapie. Iedereen die zo opgefokt reageert kan wellicht een tijdje gaan mediteren in 1 van de mooie parken die zwolle rijk is. kunnen de leerlingen mooi noteren als een uur ‘ natuur’ kunde. Biologie mag natuurlijk ook.

  Kortom. afronden, stopzetten, bevriezen, dichtdoen, afschermen, verwijderen, encrypten … maakt me niet uit hoe of wat. maar kappen ermee svp. Anders beginthet hier te lijken op een ‘ one issue weblog’ 😉
  ============
  Dat laatste zal niet gebeuren.
  Meer hits kost ons alleen maar geld momenteel…
  Onze basis is en blijft de bezoekers zo goed als mogelijk van dienst te zijn.
  We volgen dit op de voet, en zitten tegen een sluiting van dit topic aan.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 179. …….:beuvbos
  Ben het helemaal met je eens sluiten die hap.Stulen krijgt alleen maar aandacht en leerlingen zullen het toch niet van hem winnen in een discussie. Puur en alleen om dat die Stulen niet kan lezen en niet inhoudelijk reageert op de vragen.


  ⚠️ Meld

 180. Meander dwingt leerlingen 9 juli 2007 in agenda te noteren

  Het wordt steeds fraaier.
  Het Agnietencollege/locatie Meander verplicht leerlingen vanaf heden de “papieren zomervakantiedatum 9 juli” in hun agenda te schrijven als laatste lesdag. Mocht de inspectie onverwacht komen controleren, dan zal de inspectie overal in de agenda’s van de leerlingen 9 juli zien staan. De werkelijkheid is dat de leerlingen op 26 juni al geen lessen meer hebben.

  Een reactie van een docente van het Meander bevestigde me gisteren helaas in mijn constatering:

  Van: Weblog Zwolle

  … : Marrianne
  Rectificatie: er staat dat de laatste lesdag op 26 juni is (dus de laatste lessen van de vakken), de overige bezigheden (boeken, rapporten, sportdagen, etc.) worden dus een paar dagen opgeschoven. Heb het vandaag ook mijn leerlingen in hun agenda’s laten zetten wat de precieze dag van de vakantie is: 9 juli 2007.

  Reactie geplaatst op 23 mei 2007 om 20:36

  En de reactie van een leerling hierop..

  … : elisa
  Ja ik mag niet eerder dan 9 juli van school weg hoor:S wij wouden ook al eerder gaan maar we moeten verplicht op school blijven tot 9 juli. Dus we hebben nog g?©?©n vakantie na 26 juni. was het maar waar

  Reactie geplaatst op 24 mei 2007 om 20:04  ⚠️ Meld

 181. ;D
  Stulen ziet ?©?©n grote samenzwering volgens mij…. Hij kan werkelijkheid en z’n eigen waan(zin) niet meer van elkaar onderscheiden
  ;D


  ⚠️ Meld

 182. Ik begin hem te begrijpen. Wij redeneren helemaal verkeerd hier op deze weblog. We moeten gewoon gaan redeneren zoals Stulen doet want dan doe je het pas goed. Ik ga een poging wagen:

  Even wat dingen van Windesheim bekeken.

  De opleiding is verdeeld in de propedeutische fase (eerste jaar) en de postpropedeutische fase (tweede tot en met vierde jaar). Elk studiejaar bestaat uit vier blokken van ongeveer tien weken.

  Per collegeweek volgt u twee avonden onderwijs. Elke periode bestaat uit zeven weken college, een tentamenperiode van twee weken en een week vakantie. In een periode volgt u zogenaamde moduulblokken.

  Dat zijn dus 10 weken per blok waarvan 1 week vakantie. 4 blokken per jaar betekent dus 4 weken vakantie. Maar dan hebben we nog maar 40 van de 52 weken in een jaar gehad. Dus naast die 4 weken vakantie komen er dus nog 12 weken bij. Totaal dus 16 weken vakantie. Totaal dus 52-16 = 36 weken werken per jaar.

  Ik heb het verkeerde beroep gekozen. Ik had het werk van Stulen moeten doen:
  1) Je hoeft dan maar 36 weken per jaar te werken in plaats van de minimaal 38 die ik in het voortgezet onderwijs werk.
  2) Je werkt maar 2 avonden per week in plaats van 5 gewone werkdagen
  3) Gezien de enorme hoeveelheid tijd die hij hier op de weblog, elders op internet besteed aan dit gebeuren en de tijd die hij heeft om de andere media op te zoeken en brieven te schrijven aan en contacten te onderhouden met onderwijsinspectie en ministerie van onderwijs, heeft hij daadwerkelijk v?©?©l meer vrij dan ik met m’n voltijdbaan in het Voortgezet Onderwijs.

  Mensen, wij zijn allemaal ****, we moeten allemaal ‘Stulens’ worden.

  Nu alleen nog een spoedcursus -Hoe word ik zo snel mogelijk paranoide?- volgen om het plaatje compleet te maken
  ;D  ⚠️ Meld

 183. Dag … : WFvN,

  Docenten als jij zijn de pest voor de samenleving en de beroepsgroep docenten die hart voor hun leerlingen/studenten hebben. Schrijnend om te zien trouwens dat je niet weet hoe het HBO onderwijs werkt. Een groot deel van je leerlingen gaat hier naar toe.


  ⚠️ Meld

 184. Dankjewel Stulen voor het geven van HET antwoord wat voor jezelf van toepassing is.

  Docenten als jij zijn de pest voor de samenleving en de beroepsgroep docenten die hart voor hun leerlingen/studenten hebben. Schrijnend om te zien trouwens dat je niet weet hoe het VO onderwijs werkt. Een groot deel van je leerlingen gaat hier naar toe.

  Nogmaals hartelijk dank.


  ⚠️ Meld

 185. hee stulen

  ga wat nuttigs doen en niet het leven van andere verpesten:S daar ben je eigenlijk best goed in en dat is niet iets om trots op te zijn :-

  groetjes laura


  ⚠️ Meld

 186. leuk he je naam in de krant ? nou ik heb liever me naam er niet bij staan bij zoiets zou me dood schamen echt waar en als me ma/vriend vader er zo in zou staan ook .. ik heb echt zo’n medelijden met die vrouw/vriendin en (stief)kinderen van je

  ff een tip als je in de krant wil komen doe dan ff iets leuks en niet zo iets beschamends

  gr tamara


  ⚠️ Meld

 187. owjh en nog even dit als leerlignen van windersheim zou ik HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL (ziet je ff hoe blij :D) zijn dat jij geen docent bent want ik zou me echt rot vervelen(zo zeg ik het nog netjes) in die lessen van jou dan dus ja ik ben echt blij voor jullie 😀

  groetjes tamara


  ⚠️ Meld

 188. @Stulen:
  Tja, dat is m’n eerste domme fout. Gelukkig kan ik nog altijd voorbeeld nemen aan jou want als het gaat om fouten maken ben jij HET grote voorbeeld.
  Je bent onderwijskundig adviseur…. tenminste, om een voor mij volledig onbekende reden word je zo genoemd.

  Wat betreft je commentaar over dat ik niet op de hoogte ben van het gebeuren op het HBO: ik zal vast niet alle in’s en out’s weten maar ik ben er nog wel redelijk van op de hoogte. Ik weet net zo goed als jij dat mijn commentaar gekscherend bedoeld is en dat ik zeker niet meen wat daar staat. Dat neemt niet weg dat ik het zonder reden geplaatst heb. En als je een b?©?©tje nadenkt, weet je ook precies waarom ik dat geplaatst heb (ik denk dat er inmiddels heel wat mensen zijn die doorhebben wat ik wil bereiken met dat stukje over die deeltijdstudie en wat ik ermee bedoel).
  Noem het een koekje van eigen deeg.

  Feit:
  Veel VO-scholen hebben niet alles op orde (ik ga je daar echt niet in tegenspreken)

  Feit:
  Veel HBO-scholen hebben niet alles op orde, inclusief Windesheim(getuige ook de studenten van Windesheim die hier op de weblog al meermaals hebben gereageerd en een smeekbede hebben gedaan om daar de enorm grote uitval van lessen/weinig contacturen aan de orde te brengen)

  Feit:
  Ik heb in mijn stukje over die deeltijdstudie van het Windesheim de zaken wat anders lopen interpreteren dan ze in werkelijkheid zijn en de boel aardig lopen verdraaien.

  Feit:
  Stulen doet de g*dganse tijd niet anders over het Voortgezet Onderwijs.

  Laat ik het zo stellen: Hoe je bezig bent vind ik verre van professioneel. Je gedraagt je als een klein kind dat z’n zin niet krijgt. Gelukkig heb je al meermaals toegegeven dat je bezig bent met een kruistocht waarbij ik de indruk heb dat het hele uren-probleem maar een z?©?©r klein puntje is van je hele probleem. Constant loop je het Meander zwart te maken. Toch vreemd want je bent onderdeel van een 3-mans-gedoetje met de naam ‘Meer Onderwijs Moet’ waarbij het probleem landelijk wordt genoemd terwijl jij je strijd nagenoeg alleen beperkt tot die ?©ne VO-school. (Ik vind jullie ‘clubje’ zondermeer twijfelachtig, ook omdat ?©?©n van je medestanders in het clubje -die dus ook strijdt voor meer lesuren- w?©l voor z’n kinderen een week extra vrij heeft gevraagd voorafgaande aan de zomervakantie om eerder op vakantie te kunnen gaan; zie daarvoor een artikel in _ik meen_ de Volkskrant)

  Maar goed, ik dwaal af. Ik ga even terug naar de feiten en dan pak ik er even ?©?©n feit uit. Nee, ik pak er geen kinderachtig feitje uit, ik pak de ?©?©rste die ik genoemd heb.

  Ga vooral verder met je strijd… ECHT, dat meen ik. Een kritische noot kan totaal geen kwaad. Een ander licht op de zaak schijnen kan echt geen kwaad. Maar pak je manier van handelen aan om jezelf (en je clubje) geloofwaardig te maken:

  1) Zorg ervoor dat je op de hoogte van de feiten bent (want dat ben je lang niet volledig; je schept wat opmerkingen hier op de weblog bij elkaar en hangt daar een foute conclusie aan, je leest mogelijk de brieven van het Meander wel maar dan met een half oog of met de hersentjes een beetje verstopt want de daadwerkelijke inhoud van die gegevens gaan totaal langs je heen, over vakantieregelingen waar je al zo vaak over gezeurd hebt, daar mag je je ook wel wat beter in verdiepen want ook daar sla je de plank volledig mis… (Wie zei hier ook alweer dat ik niet op de hoogte was van het gebeuren in het HBO? Laat ik dat balletje even regelrecht terugspelen want je hebt voor de helft niet door hoe het VO onderwijs in elkaar zit maar ook niet hoe het in elkaar HOORT te zitten; je bent een mannetje achter een bureautje die allerlei dingen zit te verzinnen zonder te weten wat er op de werkvloer speelt; zorg ervoor dat je ook daarvan op de hoogte bent. Ik kan zo nog wel even doorgaan))

  2) Ga voor de goede zaak en richt je blik niet op ?©?©n school maar pak het aan op een manier die past bij je clubje: LANDELIJK

  3) Reageer inhoudelijk op berichten in plaats van woorden te verdraaien, ze te negeren of er omheen te draaien. Reageer bijvoorbeeld ook eens serieus op de noodkreten van de HBO-studenten. Wil je zelf niet tegen de problemen op het HBO strijden? Wil je je strijd beperken tot het VO? Geef dan op z’n minst (als onderwijskundig adviseur) een paar goede tips aan de studenten zodat ze eventueel z?©lf (al dan niet met behulp van door jou aangedragen instanties/mensen) kunnen werken aan de problemen.

  Het doel wat ik meen te lezen op MOM vind ik op zich best nobel. Toch zal ik mij als docent van z’n leven niet bij jullie clubje scharen. Reden? 2 woorden: Erik Stulen
  Dat is natuurlijk intens jammer. Er zijn heel wat meer mensen die de problemen zien en onderkennen maar mij scharen achter iemand die met blik op oneindig een persoonlijke kruistocht voert in plaats van voor de werkelijke zaak te gaan, zullen toch ook heel wat mensen met mij niet willen doen.

  Alsjeblieft, lees dit bericht goed, lees het grondig en laat het tot je doordringen. Maak er op een nuttige manier gebruik van en maak van je persoonlijke kruistocht tegen het Meander weer een ??chte strijd, een strijd die je samen met die andere 2 mannen voert (want je lijkt aardig je eigen strijd te voeren). Niet tegen een stel molens vechten die je voor reuzen aanziet maar tegen het werkelijke probleem.


  ⚠️ Meld

 189. Stulen, wist u dat cultuurvakken(tekenen, handvaardigheid, muziek, enz.) de andere hersenhelft ontwikkelen. Dit is bewezen. Hierdoor worden beide de hersenhelften ontwikkeld. De ene wordt slimmer door de andere. En ook op niet-cultuurscholen wordt aan een brugklas 3 uur muziek gegeven. Ik heb een vriendin die zit in de brugklas(niet op Meander) en die heeft in de week 2 uur handvaardigheid en 3 uur muziek. En dan ook nog minder uren. Meander is dus echt niet de school die de volle laag van u moet krijgen. Neem ook eens een kijkje bij andere scholen. Volgens mij is op het Windesheim ook niet alles in orde. Begin eerst bij jezelf en dan pas bij een ander!


  ⚠️ Meld

 190. Dag… : WFvN,

  Dat heeft je heel wat tijd gekost zeg om dat bericht te schrijven. Typisch het betoog van een gefrustreerde docent die al jaren klem zit in zijn gedoetje bij het Meander. Niet genoeg gewerkt dit jaar? En al bijna weer 11 weken vrij? Ga toch lesgeven zou ik zeggen.
  Beetje jaloers op wat wij landelijk allemaal bereiken? En dat allemaal in een korte tijd. Wat heb jij in je leven bereikt? Waarschijnlijk niets. Heel wat campings gezien waarschijnlijk.
  Voor de duidelijkheid…. wij zijn niet de enige ouders in Nederland die voor het minimum aantal lesuren pleiten. En wat dacht je van al die leerlingen en studenten die aan de bel terkken over te weinig lesuren. En zelfs je eigen clubje (Beter Onderwijs Nederland) is voor handhaving van de wettelijke lesurennorm. En ga eens praten met een docent van een VO school die wel makkelijk de norm haalt. Dat zijn ook nog steeds honderden scholen en duizenden docenten. Kom je er eens achter hoe slecht jullie het doen als school. Mijn kruistocht zal onverminderd doorgaan. Door al je reacties raak ik alleen maar meer gemotiveerd. Misschien moeten we volgend schooljaar maar eens de kwaliteit van docenten zoals jij aan de orde stellen.

  Editted:
  Dag… : WFvN,
  Feit:
  Ik heb in mijn stukje over die deeltijdstudie van het Windesheim de zaken wat anders lopen interpreteren dan ze in werkelijkheid zijn en de boel aardig lopen verdraaien.

  ===========
  Geachte heer Stulen,
  Uw beledigende toon mag u matigen.
  Dit geldt overigens voor iedereen die hier reageert.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 191. … : Erik Stulen Ik dacht dat Christenen niet mogen liegen en verdraaien?? Pas op hoor, de here zal zo nog met je afrekenen. Doe niet zo grof en spot niet met een ander zijn geloof. U moet nog heel veel leren zo te horen!!  ⚠️ Meld

 192. Dag … : LeErLiNg

  “….Stulen, wist u dat cultuurvakken(tekenen, handvaardigheid, muziek, enz.) de andere hersenhelft ontwikkelen. Dit is bewezen. Hierdoor worden beide de hersenhelften ontwikkeld….”

  LeErLiNg….. wat zullen jullie dan een achterstand in de ontwikkeling van beide hersenhelften hebben zeg met zoveel lesuitval per jaar!!!


  ⚠️ Meld

 193. … : Erik Stulen
  Dag … : Roelof,
  Ben jij een Christen en leerling van het Christelijk Meander?

  Hoezo vraagt u dit? Hebt u zelf ook op het meander gezeten en bent u ook christen? Zo ja, er is niet veel van te merken!!!


  ⚠️ Meld

 194. Dag … : Meander-leerling

  Als Roelof gaat dreigen lijkt me dat niet passen bij zijn geloof toch?
  En een ieder mag van mij geloven wat ie wil hoor. Maar houd je wel aan de regels van je geloof.

  “……Het is dat ik geen 14 meer ben, maar anders was ik misschien wel wekelijks rotte eieren komen brengen….”.


  ⚠️ Meld

 195. Stulen, het gaat niet om het feit dat de lessen uitvallen, maar dat cultuurvakken geen onzin zijn. En ik heb geen les van WFvN. Waarom vraagt u dat eigenlijk?


  ⚠️ Meld

 196. … : Erik Stulen….. wat zullen jullie dan een achterstand in de ontwikkeling van beide hersenhelften hebben zeg met zoveel lesuitval per jaar!!!

  Nou ik zit anders wel op het atheneum!  ⚠️ Meld

 197. Dag… : LeErling

  “…Nou ik zit anders wel op het atheneum..”
  Daar is ook niet veel voor nodig op het Meander


  ⚠️ Meld

 198. Nog effe en we gaan de 300 reacties over.
  Weblog… wat is de prijs?
  ==========
  Wat aardig dat je wilt gaan betalen 😉
  Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 199. Hee… : WFvN,

  Waar is je collega Marrianne gebleven? Mag ze niet meer van rector Leon Lucas? Of is ze al met vakantie?
  =============
  Let op ‘flooding’ a.u.b. !
  Er kunnen meer opmerkingen in ?©?©n reactie.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 200. … : Erik Stulen
  Dag… : LeErling
  “…Nou ik zit anders wel op het atheneum..”
  Daar is ook niet veel voor nodig op het Meander

  Hoe kan u dat nou weten? U bent immers geen lereaar op het meander. Er is anders wel een bepaalde norm om over te gaan op het atheneum. En daar zit ik ver boven! De kwaliteit op andere scholen is anders niet beter.


  ⚠️ Meld

 201. Dag … : LeErLiNg,
  Is WFvN een docent van je?

  Ook als je niet lesgeeft/les krijgt op het Meander kun je je storen aan de huidige gang van zaken. Dat geldt voor WFvN net zo goed als voor mij. En juist omdat ons het onderwijs zo na aan het hart gaat, maken wij ons toch zo druk om deze hetze. Daarom steekt het ook zo dat de docent door u als een laks figuur wordt afgeschilderd, die alleen maar voor de vakanties en vrije tijd in het onderwijs zit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me afvraag of u zich wel kunt inleven wat een docent allemaal moet doen.
  Trouwens: ik werk op een school waar we de 1040/1000/700 uur voor de verschillende klassen in elke klas gaan halen. Gaat u nu ook een mediaoffensief starten om ons te prijzen? 😉


  ⚠️ Meld

 202. Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de link moet leggen tussen:
  1) mijn serieuze betoog waarin ik Stulen gelijk geef op bepaalde fronten en hem aanspoor zijn werk voort te zetten (welliswaar op een positievere en meer geloofwaardige manier)
  en anderzijds:
  2)

  Typisch het betoog van een gefrustreerde docent die al jaren klem zit in zijn gedoetje bij het Meander.

  (ik werk niet op het Meander en heb er ook nooit gewerkt)
  en
  3)

  Beetje jaloers op wat wij landelijk allemaal bereiken? En dat allemaal in een korte tijd. Wat heb jij in je leven bereikt? Waarschijnlijk niets. Heel wat campings gezien waarschijnlijk.

  Camperen houd ik niet van; ik heb geen tent, ik heb geen caravan, ik heb geen camper en voor hotels en bungalowparken ben ik ook niet warm te draaien, maar waar komt zijn commentaar vandaan?
  en:
  3)

  Misschien moeten we volgend schooljaar maar eens de kwaliteit van docenten zoals jij aan de orde stellen.

  Ga gerust je gang. Maar wederom: wat heeft dat te maken met mijn bericht? Wat heeft dit te maken met het hele uren-verhaal? (waarvan ik notabene vind dat je zeker door moet gaan!)

  Wie kan me uitleggen waarom meneer Stulen zo agressief uit de kast komt tegen iemand die hem notabene openlijk gedeeltelijk gelijk geeft en nog serieus en welgemeend advies geeft ook!


  ⚠️ Meld

 203. … : Wilbert : http://www.rijtesten.nl/ ,

  Jullie prijzen? Nee hoezo? Je hebt gewoon te voldoen aan die norm. Ik verbaas me erover dat het zoveel scholen zoveel moeite kost de norm te halen. Het lukt bij jullie dus ook.

  “..Daarom steekt het ook zo dat de docent door u als een laks figuur wordt afgeschilderd, die alleen maar voor de vakanties en vrije tijd in het onderwijs zit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me afvraag of u zich wel kunt inleven wat een docent allemaal moet doen..”

  Ik vind de docent geen laks figuur. Hoe kom je daar nou bij? Sommige docenten maken er een potje van zoals enkelen op deze site. Ik heb juist veel respect voor docenten. Helaas voor sommigen niet. Maar daar maken ze het dan ook zelf naar.  ⚠️ Meld

 204. Dag … : WFvN,

  Tip. Ga filosofie studeren. Past precies bij jou.
  En agressief ben ik niet. Wel eerlijk. Dat kun je van jou niet zeggen. En dat geeft les ..niet te geloven een docent voor de klas die steeds zit te liegen


  ⚠️ Meld

 205. Lullig trouwens dat de eieren steeds tegen de huizen van de buren worden gegooid. Ze hebben de poltie al ingeschakeld. Die is nu extra alert.


  ⚠️ Meld

 206. Stulen:
  1) Waarom ben ik niet eerlijk?
  2) Waar lieg ik?

  Rake beschuldigingen waar ik dolgraag bewijs van zie!

  Wonder boven wonder zie ik steeds beschuldigingen uit je vingers komen die anderen als ‘doelwit’ hebben maar tot dusver zie ik maar ?©?©n persoon op wie ze van toepassing zijn…. Een zekere


  ⚠️ Meld

 207. @Admin’s.

  Hoelang blijven jullie de schofferingen en beledigingen van de onfatsoenlijke en gefrustreerde neuroot Erik Stulen, die z??lf de Nederlandse (schrijf)taal overduidelijk niet machtig is maar het zelfs verkracht, nog tolereren?


  ⚠️ Meld

 208. Dag … : WFvN,

  Je bent zelfs te kinderachtig om je naam weer te geven op deze weblog.
  Wees eens een echte kerel en noem je naam en de school waar je werkt. Je speelt nu alleen maar “stiekemertje”. Slap hoor.


  ⚠️ Meld

 209. Dag … : DeEchte,

  Als je er last van hebt ……wat zoek je dan op deze weblog? Je hoeft hier niet te zijn hoor. Draag eens wat bij aan de discussie.
  Ook weer iemand die te schijterig is om zijn naam te noemen.  ⚠️ Meld

 210. Tja meneer Stulen…. bijna 300 reacties. Hoeveel ervan zijn van u? (ben begonnen met tellen, maar who cares eigenlijk). Volgens mij gaat de discussie al lang niet meer over het onderwerp, en is het gewoon een beetje haantje spelen geworden.
  Fijn Pinksterweekend allemaal, geniet ervan!


  ⚠️ Meld

 211. Meneer stulen, ik heb een tip voor dit pinksterweekend voor je:
  Ontspan en ga wat leuks met je kinderen doen. Ik zou het niet leuk vinden als mijn vader steeds achter de pc zit. Maar u moet het zelf weten…


  ⚠️ Meld

 212. Dag … : Merije

  Klopt. De discussie gaat inderdaad al lang niet meer over het onderwerp. Hoe komt dat nu toch?

  Jij ook fijn Pinksterweekend!  ⚠️ Meld

 213. uit protest tegen deze zinloze topic die off topic is en die niks met nieuws over zwolle te maken heeft, niet bijdraagt aan een beter zwolle en al helemaal niet grappig is ….

  kom ik maar komende week maar even niet op weblog.

  jammer, kom hier altijd met plezier. maar de manier waarop dit uit de hand loopt staat me tegen.

  groeten en nog veel plezier in deze zinloze chatsessie


  ⚠️ Meld

 214. …: Wilbert
  Gaat u nu ook een mediaoffensief starten om ons te prijzen? 😉
  Dat zou ik goed vinden als u dat doet, Stulen!
  Als Meander het haalt wat doet u dan?


  ⚠️ Meld

 215. Geachte Heer stulen,waarom bent U zo aanvallend bezig naar WFvN?
  Er worden enkel wat normale vragen gesteld, waar U helemaal geen antwoord op geeft.
  Het zou interessanter zijn hier op te reageren dan iemand zo snel even een stiekemerd te noemen.
  Misschien heeft U geen antwoord op de vragen, maar geef dat dan gewoon toe.
  In mijn optiek is het onbeleefd om niet te antwoorden op keurig gestelde vragen.  ⚠️ Meld

 216. Debaters,
  Wat ons betreft houdt deze discussie per NU op.
  Er zijn geen wezenlijke bijdragen meer.
  Alles wat gezegd moest worden is gezegd denken wij. Bedankt !
  Weblog Zwolle

  Mooi


  ⚠️ Meld

 217. Nee Stulen laat maar. Met jou is het slecht discuseren als ik dit allemaal zo lees. Maak je nuttig en geef je stiefkinderen bijles.


  ⚠️ Meld

 218. Bij de eerste berichgeving over klagende vader krijgt steen door ruiten, ongeveer een half jaar geleden, vond ik dat Stulen streed voor een goede zaak. Dit heb ik ook zo verwoord, maar dat was kennelijk niet interessant genoeg voor hem om te lezen.
  Nu echter vind ik nog steeds dat er iets aan het tekort aan lesuren gedaan moet worden, maar de wijze waarop Stulen meent te moeten communiceren stuit mij zeer ernstig tegen de borst.
  In dit topic is hij naar mijn idee z’n boekje ver te buiten gegaan door o.a.:
  * mensen te beledigen
  * anderen te betichten van leugens
  * volgens velen echter zelf leugens te verkondigen
  * mensen te betichten van schijterigheid, terwijl het gebruik nicknames normaal en gangbaar is op internet
  * bij een klein vergissinkje van iemand spreken van een domme fout
  * laster en smaad te verspreiden over het Meander
  * idem over de rector van die school
  * een hetze voeren tegen het Meander
  * niet willen reageren op eerlijke vragen
  * anderen ten onrechte verwijten dat zij niet antwoorden
  * voortdurend mensen aanvallen op spelfouten
  * zelf echter continu spelfouten maken
  * verkondigen dat je maar moet weg gaan van dit weblog als je zijn gedrag niet aanstaat
  * feitelijk dus de baas willen spelen over dit weblog
  * etc. etc. etc.

  Nou zal ik niet zeggen dat ik zelf mijn mening altijd op even subtiele of vriendelijke wijze verwoord, maar altijd recht uit het hart.
  Nu heb ik in de 4 jaar dat Weblog Zwolle bestaat nog nimmer een onvertogen woord gezien van bijv. WFvN en een Wilbert e.a.
  Toch wordt het Stulen klaarblijkelijk toegestaan om dit soort mensen e.v.a. bij voortduring aan te vallen en te beledigen, ondanks hun oprechte vraagstellingen.
  Ik vind het bijzonder teleurstellend dat het er op begint te lijken dat de beheerders van Weblog Zwolle deze vaste en correcte schrijvers/bezoekers in de kou laten staan ten faveure van iemand die, in mijn ogen, een publiciteitsgeile maniak is die aan zeer ernstige psychische stoornissen lijkt te lijden.

  Ooops… I did it again. 😮


  ⚠️ Meld

 219. Dag … : DeEchte

  Wat doe je zelf aan deze goede zaak? Wat heb je tot nu toe concreet gedaan aan het tekort aan lesuren? Leunen op een ander?


  ⚠️ Meld

 220. OKE lijkt me een strak plan. Nu heeft Erik Stulen toch zijn doel bereikt met z’n 300 berichten :-
  ============
  Alle berichten hierna zullen worden verwijderd.


  ⚠️ Meld

Reageer