12 Dode pups gevonden aan de Meeleweg

Zwolle – Woensdagmiddag 14 maart zijn verspreid in de bosjes van de berm van de Meeleweg in totaal 12 dode puppy’s gevonden. De politie werd hierover getipt door een passant. De hondjes zijn waarschijnlijk tussen de 10 en 12 weken oud. Het vermoeden bestaat dat de diertjes, die waarschijnlijk al dood waren, stuk voor stuk uit een auto zijn gegooid. Het betreffen geen rashondjes maar neigen aldus de kenners naar de rassen Border Collie / Drentse Stabij in de overwegend witte en aanvullend zwarte en bruine kleuren. De locatie aan de Meelweg waar de puppies werden gevonden vormt de oprit van het viaduct over de Hermelenweg en de A-28, gezien vanuit de richting Nieuwleusen.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met de dood van de aangetroffen dode hondjes te maken kan hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Graag wil de politie meer weten over mensen die vorige week nog een nest jonge hondjes hadden en die plotseling in de afgelopen dagen niet meer aanwezig waren. Anonieme informatie kan worden doorgegeven bij Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. Door de dierenpolitie van het korps Politie IJsselland wordt een onderzoek naar de herkomst van de hondjes ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Er staat: "foto's volgen".
  Ik weet echter niet of dat zo'n goed idee is. Ik zag bij iemand op Twitter foto's en ik vond het echt misselijkmakend!
  Ik snap niet dat mensen zoiets doen! Begraaf ze dan gewoon of zo. Weet ik veel…

 2. Wat is in hemelsnaam een drentse stabij? Een kruising tussen een drentse patrijs en een friese stabij?

  Desalniettemin, wat mij betreft mogen de daders aan de hoogste boom op worden gehangen. Gezien de leeftijd van de pups hebben die mensen de dieren niet kunnen verkopen, dus maar gewoon om zeep helpen en dumpen langs de weg?

 3. Nee zeker niet levend begraven Natascha! Er wordt in het bericht aangegeven dat de hondjes waarschijnlijk al dood waren.
  Punt is: als je dan toch al om welke reden dan ook met dode puppies in je maag zit ga je ze toch niet uit een auto gooien!?
  Hoe ze in de eerste plaats aan dode puppies kwamen doet bij mij ook alleen maar het ergste vermoeden!

  Nee, geen greintje respect voor de mensen die dit gedaan hebben!

 4. ik mag toch aanemen dat het foto,s van de vindplek worden en niet van die beestjes. anders moesten ze die fotograaf er maar naast hangen. ik hoef niet te zien hoe dat eruit ziet.>:(

 5. Op de stentor staat wel een foto van de pups. Overigens niet op de plek zelf, gelukkig maar. Als je dan leest dat sommige pups in het struikgewas hingen dan gaan mij de nekharen overeind staan.

  Daar wordt ook vermeld dat het vermoedelijk om pups uit meerdere nesten gaat, op de foto is wel duidelijk te zien dat het om verschilllende rassen gaat.

  Onbegrijpelijk zulke praktijken.

 6. Naar aanleiding van de geplaatste reacties bij dit artikel, hebben wij als redactie besloten de foto's op jullie verzoek, NIET te plaatsen.

 7. Overigens zijn de foto's gewoon te zien op het officiĆ«le account van Politie IJsselland. @politieIJS Wel handig als je – zoals ik – daar wel eens in de buurt komt en wil weten om wat voor type hond het gaat.

  Hopelijk wordt de crimineel gevonden die hier wat mee te maken heeft. Misselijkmakend.

 8. Ondanks dat ik als hulpverlener met veel mensen te maken heb en daardoor redelijk wat gewend ben en mijzelf redelijk goed kan beheersen, denk ik dat het niet goed komt als ik die personen die dit hebben gedaan tegen kom. Dat zullen saw-achtige praktijken worden als iemand mij niet tegenhoudt! Geen greintje begrip van mijn kant.

 9. WAT ERG VERSCHRIKKELIJK! GEEN WOORDEN VOOR….

  De Moeder en Vader van de pups, wat zullen ze daar wel niet mee doen. De dader('s) mogen nooit geen dieren meer hebben. En verdienen de hoogste straf!

Reageer