Lieke Groot Koerkamp wint gedichtenwedstrijd Humana

Zwolle – Woensdag vond de spannende ontknoping van de Humana gedichtenwedstrijd plaats in het centrum van Zwolle. Burgemeester Henk-Jan Meijer onthulde het winnende gedicht op één van de 35 kledingcontainers van Humana aan de Buitenkant, en las zelf ook een gedicht voor.

 

hunaba.jpg

 

De gedichtenwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om Zwolse basisscholen bij het belang van kledinginzameling te betrekken. Basisschoolleraren volgen  een training over verschillende dichtvormen die vervolgens in de klas worden toegepast. De basisschoolleerlingen maakten gedichten over hun favoriete of meest gehate kledingstuk. Lieke Groot Koerkamp van basisschool De Kubus was de trotse winnaar van de wedstrijd, haar gedicht prijkt de komende tijd op de 35 kledingcontainers van Humana.

Het winnende gedicht:

Naar een ver landStomme spijkerbroekJe jeukte een zat altijd dubbelIk wou je wel verscheurenMaar dat heb ik niet gedaanIk stuurde je naar een ver land.Tot nooit meer!

Humana zamelt al meer dan 20 jaar kleding in in de gemeente Zwolle, in 2011 heeft dit in de gemeente Zwolle 384.601 kg textiel opgeleverd. Ingezamelde kleding wordt verkocht, met de opbrengst ondersteunt Humana diverse ontwikkelingsprojecten gericht op zelfredzaamheid in zuidelijk Afrika. Meer informatie over Humana vindt op www.humana.nl

Artikel delen:

Reageer