Steun Maud, verbindt leven!

Zwolle – Stichting Maud voor Leven opgericht om de 2-jarige Maud uit Zwolle te helpen haar strijd tegen Neuroblastoom, agressieve vorm van kinderkanker, te overwinnen!

Maud is twee en heeft Neuroblastoom fase 4 met uitzaaiingen. Deze specifieke vorm van kinderkanker treft jaarlijks circa 25 jonge kinderen. De overlevingskansen van Maud zijn nu 20%. In Amerika is een behandeling ontwikkeld die de levenskansen van Maud verdubbelen. Om dit te kunnen bekostigen is er  geld nodig, mininaal € 60.000. Daarom is op 27 februari jongstleden de Stichting Maud voor Leven opgericht.

Immuuntherapie Amerika
Maud is de dochter van Sjoerd van Hamersveld en Carlieke Stafleu. Samen met haar broer Niels (3) en tweelingzus Juul wonen zij in Zwolle in de wijk Assendorp. In drie maanden tijd heeft Maud vier chemokuren achter de rug. Vorige week bij haar de tumor op de bijnier voor 95% is verwijderd. Wonder boven wonder slaat Maud zich goed door de behandelingen heen. Doordat Maud zo dapper en sterk is, begint zij volgende week al met de vijfde chemokuur. Alles verloopt nu voorspoedig en dat betekent dat Maud samen met haar gezin aankomende zomer voor een half jaar naar Amerika afreist voor de noodzakelijke immuuntherapie. Deze vervolgbehandeling verdubbelt de levenskans van Maud. Het gezin kan niet zo lang zonder elkaar. Ze hebben elkaar hard nodig.

Missie Maud voor Leven
De missie van de Stichting is Maud de kans geven om haar te ziekte te overwinnen. De medische kosten van Maud worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echter de extra kosten zoals de reis en het verblijf van het gezin in Amerika niet. De immuuntherapie die Maud moet onderaan is loodzwaar. Daarom gaat het hele gezin met haar mee. Samen gaan ze de laatste strijd aan. De stichting Maud voor Leven zamelt geld in om de kosten van reis- en verblijf voor het gezin van Maud naar Amerika financieel mogelijk te maken. Secundair doel van de Stichting is om andere ouders van een kind met Neuroblastoom praktisch en financieel op weg te helpen tijdens het behandelproces.

Sinds de oprichting van de stichting op 27 februari jl. is er veel gebeurd. Sinds 12 maart is de site www.maudvoorleven.nl online. Verder is er een logo gemaakt voor Stichting Maud voor Leven en zijn er communicatiemiddelen als stickers, ansichtkaarten, posters, etc. ontworpen.

Acties
De Stichting krijgt veel hartverwarmende reacties van mensen. De betrokkenheid is groot. Mensen zetten spontaan acties op. De komende maanden worden er in Zwolle e.o. diverse acties georganiseerd met als doel fondsen te werven voor Maud voor Leven. Ons motto is Steun Maud, verbindt leven.
Meer informatie over Maud en de Stichting Maud voor Leven leest u op www.maudvoorleven.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Oh van zo’n verhaal krijg ik kippevel. Wat als ik zelf in zo’n situatie zou zitten. Hoe kan ik wat doen. Ben niet zo creatief. Maar wanneer iemand anders op WLZ iets bedenkt, en ik kan helpen ben ik van de partij.
  En ik weet natuurlijk kan simpel geld storten ook.

 2. ZWOLLE – Bakkers in Zwolle verkopen vanaf zaterdag speciaal Maud-brood. Gegrepen door het ontroerende verhaal van de ernstig zieke Zwolse peuter Maud (2) starten de bakkers in Zwolle gezamenlijk met de actie.

  Bij Maud werd eind vorig jaar een zeer zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd. De winst van de Maud-broden gaat naar de stichting Maud voor Leven.

  Bakker Richard van Dinther van Brood & Banket Assendorp bedacht het speciale brood. Het gezin van Maud woont bij bakker Richard in de straat.

  En zo kwam de bakker op het lumineuze idee om een speciaal luxe brood naar Maud te vernoemen. Met – hoe kan het ook anders – mout als belangrijk ingrediënt.
  Meer informatie: http://www.maudvoorleven.nl

  Bron: stentor.

  Zie alleen nergens staan welke bakkers in Zwolle er mee doen.
  Toch niet alleen deze bakker tegen over de Pierik?

Reageer