Studie Verpleegkunde GH Zwolle beste van Nederland

Zwolle – De deeltijdopleiding Verpleegkunde (HBO-V) van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle is de beste van Nederland. Dat blijkt uit de vandaag verschenen Keuzegids Deeltijd & Duaal 2012. Eerder scoorde ook de voltijdstudie van deze opleiding al de eerste plaats in de Keuzegids Voltijd 2012.

De Keuzegids beoordeelt en vergelijkt de kwaliteit van opleidingen in Nederland. “De kwaliteit van de deeltijdopleidingen HBO-V loopt sterk uiteen”, constateren de onderzoekers van de Keuzegids. “De Gereformeerde Hogeschool in Zwolle levert een topopleiding, op korte afstand gevolgd door Ede.” Ook de opleidingen Godsdienst-Pastoraal Werk (2e), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (2e) en de pabo (5e) van de GH gooien hoge ogen bij studenten. Voor de pabo betekent dit een stijging: vorig jaar scoorde deze opleiding nog een achtste plaats.

Opvallende daling SPH

De deeltijdopleiding SPH scoort, voor ons onverwacht, met een 19e plek als enige GH-opleiding beduidend lager dan voorgaande jaren. Temeer omdat de SPH in de Keuzegids van 2011 nog een prima vierde plek scoorde, onderzoeken we de oorzaak van deze opvallende daling en gaan we aan de hand van onder meer de ranking in de Keuzegids bepalen hoe de kwaliteit van de deeltijdopleiding kan worden verbeterd.

Open dag

Op zaterdag 24 maart houdt de Zwolse hogeschool een open dag voor iedereen die belangstelling heeft voor een van de GH-opleidingen. Van 10.00 tot 15.00 uur staan docenten en studenten klaar om met belangstellenden in gesprek te gaan en informatie te geven. Meer informatie over de GH op: www.gh.nl. Keuzegids De

Keuzegids

Hoger Onderwijs wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De rankings in de Keuzegids zijn gebaseerd op studentenoordelen, groepsgroottes, arbeidsmarktposities, visitatie-oordelen, collegegeld-tarieven en slagingspercentages. Meer informatie over de Keuzegids is te vinden op www.keuzegids.org.

Artikel delen:

Reageer