Zorgboerderij nu ook voor minder validen en senioren

Zwolle – Zorgboerderij Hof van Windesheim heeft met behulp van een financiële bijdrage van De Gasthuizen de boerderij toegankelijk gemaakt voor minder validen en senioren. 

Op de zorgboerderij vinden mensen met een psychische of verstandelijke beperking dagbesteding in de vorm van werk. Initiatiefnemer Melvin Moerman wil de doelgroep uitbreiden door ook voorzieningen te bieden voor senioren en minder validen. “Daarom hebben we in de deel een werkplaats met toilet en keuken gerealiseerd die ook voor minder validen en senioren die slecht ter been zijn makkelijk begaanbaar zijn.”


Toekomst in senioren
Moerman ziet toekomst in senioren op de zorgboerderij. “Zij brengen kennis en ervaring mee. Dat kan een prachtige combinatie vormen met jongeren die graag met hun handen werken. Stel dat een minder valide oudere precies weet hoe hij een moestuin moet aanleggen en de jongere staat graag te spitten, dan heb je een gouden koppel.”

Uitstapje
Behalve dagbesteding voor mensen met een indicatie vanuit de AWBZ, biedt de boerderij ook mogelijkheden voor een uitstapje voor buurtbewoners. “Mensen kunnen hier rondkijken, een praatje maken en een bakkie doen in onze koffieschenkerij. Met name senioren komen daarvoor langs.”

Toekenning
Het Zwolse fonds De Gasthuizen kende een bedrag van 3.500 euro aan het Hof van Windesheim toe. Behalve De Gasthuizen steunden verschillende bedrijven uit de regio de zorgboerderij bij de verbouwing van de deel. “We kregen veiligheidsglas van Pilkington, de isolatie is gerealiseerd door Sorba Projects uit Winterswijk, het leidingwerk is geschonken door Dyka uit Steenwijk en het hout kunnen we voordelig inkopen bij Jongeneel.”

Aanvraag indienen
De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer