Assendorper Sterrenkijk Avond

Zwolle – Ook dit voorjaar organiseert SolarLive, met medewerking van V.W.S. Thales en een aantal amateur-astronomen, weer de Assendorper Sterrenkijk Avond. 

 

ster_6.jpg

 

Op 30 maart a.s. kunnen bezoekers vanaf 19.00 uur weer terecht op het manifestatieterrein in park de Wezenlanden. Doel van deze avond is om mensen te laten zien dat sterrenkijken vanuit de stad ook nog best leuk is. Bij goede weersomstandigheden worden er een aantal verrekijkers en telescopen opgesteld voor het publiek. Van verrekijkers die iedereen thuis heeft tot enorme lichtemmers.

De talloze kraters en bergen op de Maan zullen prachtig te zien zijn of ontdek zelf het poolkapje op Mars. Ook zal er dieper het heelal in gekeken worden, naar bijvoorbeeld spookachtige nevels, kleurrijke sterrenhopen of verweg gelegen sterrenstelsels. Later op de avond komt ook de planeet Saturnus hoog genoeg boven de horizon en kunnen we haar prachtige ringenstelsel bewonderen.Wil je de sterrenhemel eens door andere ogen zien of wat meer weten van sterrenstelsels, planeten en nevels? Kom dan langs en verwonder jezelf. De sterrenkijkavond gaat natuurlijk alleen door bij redelijk helder weer.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer