Plan voor medische voorziening Geert Grootestraat

Zwolle – Zwolle wil onderzoeken of door een gecombineerde planontwikkeling de locatie Langenholterweg/Schoolstraat in de stad verbeterd kan worden. De gemeente gaat samen met ontwikkelaar Artezs bekijken of door een ontwikkeling aan zowel de Geert Grootestraat (in de wijk Dieze-Oost) als aan de Langenholterweg (Dieze-Zuid) er een financiële basis ontstaat om beide wenselijke wijkontwikkelingen voor Diezerpoort mogelijk te maken.

Al veel langer wordt geprobeerd om de locatie Langenholterweg/Schoolstraat te ontwikkelen. Dat bleek financieel steeds onhaalbaar. De verwachting is dat door de ontwikkeling in Dieze-Zuid te koppelen aan een plan voor de locatie Geert Grootestraat beide initiatieven wel uitgevoerd kunnen  worden.

Leefbaarheid

Het voornemen is om aan de Geert Grootestraat een (para)medische voorziening te realiseren, wat de leefbaarheid van de wijk ten goede komt. Dat geldt ook voor een herontwikkeling van de locatie aan de Langenholterweg: die plek is al lange tijd een ‘rotte plek’ in de buurt.

Haalbaar

De gemeente maakt middelen vrij om de komende maanden samen met ontwikkelaar Artezs te onderzoeken hoe het combinatieplan financieel haalbaar gemaakt kan worden. De verwachting is dat daar uiterlijk na de zomervakantie duidelijkheid over is.

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het collegevoorstel.

Artikel delen:

Reageer