“Leve de muziek!” luidt de lente in

Zwolle – Muzikanten van het project “Leve de muziek!” repeteren voor een ludiek voorjaarsoptreden in april op diverse locaties in de stad en voor het Zwolse concert op 23 mei 2012. Kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-12 jaar luiden op deze wijze muzikaal de lente in. Het project wordt in juni spetterend afgesloten met een landelijk eindconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Travers Welzijn, Doomijn en Yamaha Muziekschool hebben met ‘Leve de muziek!’ sinds januari 2012 twaalf orkesten gerealiseerd waarbinnen 110 Zwolse kinderen muzieklessen krijgen voor (bas)gitaar, drumstel, keyboard, djembé, Braziliaanse Percussie en zang. ‘Leve de muziek!’ laat kinderen het plezier in muziek beleven en laat hen ontdekken wat daarin hun gezamenlijke mogelijkheden zijn.

De orkesten zijn gevormd binnen verschillende locaties over de hele stad. Op al deze locaties zijn BSO-leidsters, brede school-coördinatoren en kinderwerkers actief om in samenwerking met Yamaha Muziekschool kinderorkesten wekelijks te laten repeteren. De kinderen worden hierbij begeleid door ervaren muziekdocenten. Leve de muziek valt binnen het programma Kinderen maken Muziek van het Oranje Fonds. In mei 2011 lanceerde Prinses Maxima dit nieuwe programma, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren bespelen.

Artikel delen:

Reageer