Gerine Buikema ontwerpt afvalbak voor 'snoeproute'

Zwolle – De gemeente Zwolle plaatste vrijdagmiddag 21 afvalbakken langs de ‘snoeproute’ van het Deltion College naar het winkelcentrum Holtenbroek. De afvalbakken zijn ontworpen door drie studenten Industrial Design van het Deltion College. Wethouder van milieu, Erik Dannenberg, plaatste de eerste afvalbak langs de snoeproute en gooide samen met ontwerper Gerine Buikema het eerste blikje in de afvalbak.

lora.jpg
Foto's: Jan Boertien 

Het ontwerp van Gerine is de elegante LoRa, die in verschillende kleuren langs waterkant van de Mozartlaan is geplaatst. De andere ontwerpen zijn de TarGet van van Casper Noteboom  en de Diamond Bin van Gert Jan Hallink. Beide trekken de aandacht vanwege hun aparte vorm. De TarGet lijkt op een schietschijf en triggert daardoor om er afval in te gooien. De Diamond Bin heeft meerdere openingen en verschillende vlakken die het licht weerkaatsen (net als een diamant) waardoor deze van alle kanten goed te zien is. Voorafgaand aan de plaatsing van de eerste afvalbak langs de route werden de drie ontwerpen onthult door de trotse studenten en wethouder Erik Dannenberg. Directeur Marc Otto van Deltion College reikte de studenten na afloop een foto van henzelf uit die in de Walk of Fame van de school komt te hangen.

target.jpg

diamond_bin.jpg

eerste_blikje_in_afvalbak.jpg

De gemeente Zwolle en Deltion College willen met het plaatsen van de afvalbakken het zwerfafval langs de ‘snoeproute’ aan de Mozartlaan voorkomen. Dit probleem wordt mede veroorzaakt door studenten die bij het winkelcentrum iets te eten of drinken gaan halen. Met het project doen de studenten dus iets terug voor de wijk.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooie bakken!! Goed initiatief!! Trouwens snoeproute is ook bij de Speeltuin de Regenboog/Beethovenlaan fietspad. Graag 1 keer rood en 1 keer groen!!:D

Reageer