FC Zwolle ziet Sparta Rotterdam verliezen

Rotterdam / Zwolle – Vrijdagavond was er voor FC Zwolle goed nieuws vanuit Rotterdam. De grote concurrent van FC Zwolle voor het kampioenschap van de Jupiler League, Sparta Rotterdam, heeft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport verloren met 0-3.

Door doelpunten van Erik Quekel (2x) en Sebastian Stachnik won Helmond Sport ruim van titelkandidaat en runner-up Sparta Rotterdam. Het was voor de Rotterdammers het eerste verlies thuis op het Kasteel dit voetbalseizoen. Helmond Sport was voor de elfde keer op rij ongeslagen! Koploper FC Zwolle kan door het verlies van de Spartanen a.s. maandag tot 9 punten uitlopen op de nummer tweee in de Jupiler League. FC Eindhoven had vrijdagavond tweede kunnen worden, maar verzuimde thuis van SC Cambuur te winnen (1-1). Zwolle staat, met een wedstrijd minder gespeeld, nu 6 punten voor op Sparta Rotterdam en 7 punten op Eindhoven.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. BAMMMMMM!
  En wat een sfeers op t vak!
  You only sing when your winning!
  Maandag in oss getuigen zijn van een voorsprong van 9 punten!!!
  ALWAYS PROUD TO BE A ZWOLLENAAR

 2. blijf nog voorzichtig maar de vooruitzichten zien er een stuk fleuriger uit dan vergeleken een week geleden.fc maandag veel succes en ga nu niet makkelijk denken en zorg dat de volle 3 punten mee gaan naar zwolle zodat de competitie rustig uitgespeeld kan worden richting het kampioenschap:D:D:D

 3. Oss uit, tien jaar terug ofzo. Memorabele wedstrijd! Was zelf met de auto, maar wat een grote groep ging er toen mee. complete afslagen werden spontaan afgezet en dan niet door de politie. Daarnaast nog een treingroep die er wat langer over deed om terug te komen.
  Kale Johan van der werff toen nog op de het doel volgens mij en de verlossende goal op het einde net toen we achter de goal terug liepen naar de auto.

 4. Daarnaast nog een treingroep die er wat langer over deed om terug te komen.

  We hebben daarom ook wat langer gefeest (in de p.i.) in Zwolle.

 5. zwolle weet weer waar ze staan draak van een wedstrijd en dat tegen top oss. en dat wil naar de eredivisie 😛 weer dure punten kwijt.

Reageer