Bibliotheek Zwolle viert 150 lunchconcerten

Zwolle – De directies van Bibliotheek Zwolle en het Artez-Conservatorium stonden vrijdagmiddag in de Statenzaal van de bibliotheek aan de Diezerstraat kort stil bij het feit dat deze middag het 150 ste Lunchconcert uitgevoerd werd. Een mooi succes waar door de jaren heen ongeveer 12.000 mensen van hebben genoten!

Deze serie lunchconcerten wordt georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Zwolle. Gedurende deze vrijdag waren er ook een paar korte optredens in het Biebcafé ter gelegenheid van dit jubileumconcert. 'Let beauty awake' was het thema van het lunchconcert met Engelse en Amerikaanse liederen van Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams, Samuel Barber en van George Gershwin met o.a. delen uit Porgy and Bess .Ook wat minder bekende componisten zoals Roger Quilter en de vrouwelijke componist Amy Beach maakten deel uit van dit programma. Twee sopranen een bariton en een pianist.

De sopraan Janine Waardenburg, de mezzosopraan Chantal Nysingh en de bariton Arash Roozbehi werden begeleid door Steven Faber op de vleugel. De zangeressen en de zanger doen momenteel hun masteropleiding en hebben ook al podiumervaring opgedaan, en Steven Faber was hun coach en begeleider tijdens hun opleiding en dit concert. Ter gelegenheid van dit 150e lunchconcert waren er door andere studenten van het Conservatorium, vooral van de afdeling jazz/pop, een paar korte optredens in het Biebcafé.

Artikel delen:

Reageer