Marilyn van Raaij wint Art Contest

Zwolle – Vrijdagavond maakte wethouder Nelleke Vedelaar de drie winnaars bekend van de Camelot Art Contest Zwolle. Marilyn van Raaij won de eerste prijs van de kunstwedstrijd. De tweede plaats was voor Aly Huisman. Derde werd Sytske Nijland. De laatste twee zijn leden van de Kunstroute Overijssel.

artcontestzwolle.jpg 
Wethouder Vedelaar, Aly Huisman, Sytske Nijland, Marilyn van Raaij en de beide organisatoren Caglar Cumert en Quint Fransen…

De studenten Caglar Cumert en Quint Fransen van het Deltion College organiseerden de kunstwedstrijd in de voormalige Mercedesgarage Wensink aan de Russenweg 8a (naast het Scaniagebouw), om business en kunst met elkaar te verbinden. Maar liefst 27 kunstenaars exposeerden hun werk in de nieuw opgezette kantoortuin, waar ZZP’ers een werkplek kunnen inrichten. Het plubliek kon stemmen wie van de kunstenaars de mooie kunst had ingeleverd. Kunstenaar Harry Penninkhof vond het jammer dat deze stemming niet in goede aarde was gevallen bij een aantal deelnemers. "Zij hadden veel beter een onafhankelijke jury kunnen inschakelen." Vele vrienden van de kunstenaars stemden natuurlijk op haar eigen kunstenaar. Heb je weinig vrienden en of kennissen, dan krijg je weinig stemmen, vandaar dat er wat ongenoegen was. Onder het genot van een hapje en een drankje werden over en weer onder de kunstenaars gepraat over kunst in het algemeen. Vele kunstwerken zijn ook de komende weken nog te zien aan de Russenweg te Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ja Gerrit,dit zaakje stinkt……
    Tegenwoordig met de social media kun je zelfs een klein kind laten winnen, je moet er gewoon voor zorgen dat via wat lobbywerk genoeg stemmen krijg(het lijkt de politiek wel) Een zeer slecht georganiseerde contest,ik hoop dat ze er wat van geleerd hebben.

  2. Daar je toch 3 keuzes in mocht vullen was er voor ieder ruimte om in de prijzen te vallen ?!! als je niet bekend bent, heeft dat misschien ook een reden, er zaten ook kunstwerken bij die ik zeker voor zo'n kunst-wedstrijd niet had ingezet ! tip; kies iets wat het grote publiek leuk vindt. er stonden ook kunst-objecten waar mensen langsliepen omdat ze niet eens zagen dat het kunst was…! spotje her en der was ook niet gek geweest :)) verder, erg leuke middag gehad, voor herhaling vatbaar.

  3. misschien dat de boeroeperts van te voren even hadden moeten kijken hoe er gejureerd zou worden? Of werd dit pas later bekend?

  4. vindt het zeer bijzonder…. dat er nu gediscuseerd wordt over wat kunst is en wie dan wel had moeten winnen….. Is het niet zo dat er over smaak niet te twisten valt… en dat we gelukkig allemaal een andere smaak hebben… wat zou het leven anders saai zijn….

  5. Gerrit , Mieke en Mirna….sneue reactie. Ten eerste wie zegt dat het alleen vrienden waren die gestemd hadden en ten tweede, over smaak valt niet te twisten !! Slechte verliezers hoor !! Doe dan niet mee….

  6. Jeetje wat een bizarre reacties… Onvoorstelbaar dat mensen zo reageren op het feit dat hun favoriet niet heeft gewonnen. Dat zegt toch wel wat over jullie als mens zelf…?! Vanaf dag 1 was bekend hoe de stemming zou verlopen, dan hadden de deelnemers die daar niet achter stonden niet mee moeten doen. Dat hun werk niet voldoende in de smaak valt is niet te wijten aan de 3 kunstenaars die wel gewonnen hebben. Ik zou zeggen word volwassen en gedraag je niet zo kinderachtig!

Reageer