Voorverkoop bluesrockformatie DeWolff gestart

Zwolle – Zaterdag 29 september 2012 keert de psychedelische bluesrockformatie DeWolff terug naar Zwols poppodium Hedon. In 2011 was de populaire band ook in Zwolle. Met vele uitverkochte shows in de tourlijst en met lovende reacties op het  tweede album Orchards/Lupine wordt het steeds duidelijker; DeWolff behoord tot Nederlands meest talentvolle rockformaties.

De jonge leden weten met grenzeloze passie het beste van de jaren ’60 en ’70 te verwerken tot nieuwe tijdloze blues- en hardrocknummers. De voorverkoop voor dit optreden gaat erg hard dus het is aan te raden zo snel mogelijk een kaartje te kopen. DeWolff is een driekoppig rockmonster dat rechtstreeks uit de Keutelebeekdelta is gekropen om de wereld een flinke pot rauwe, psychedelische sixtiesbluesrock te serveren. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de mannen van DeWolff je mee terug naar de jaren '60 en '70, toen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple hun hoogtijdagen vierden.

DeWolff is opgericht in 2007 in het plaatsje Geleen (Limburg) en bestaat uit Pablo van de Poel, broeder Luka van de Poel en Robin Piso. In september 2008 kwam DeWolff's eerste EP genaamd DeWolff uit. Na meer dan 100 liveshows, veel euforische recensies en na drie keer bij De Wereld Draait Door en twee keer een eigen show in de grote zaal van Paradiso, kwam eind oktober 2009 de debuutplaat Strange Fruits And Undiscovered Plants uit.

Opvolger Orchards/Lupine verscheen januari 2011 en werd door menig critici al snel bestempeld tot een psychedelisch meesterwerk. Het album dat doordrenkt is met opzwepende doch groovy psychedelische bluesrock weet dan ook de meest uiteenlopende muziekliefhebbers te bekoren. Het is dan ook geen wonder dat het album door vele recesenten de hemel wordt ingeprezen.

DeWolff is een absolute live-sensatie: hun deels geïmproviseerde nummers duren live soms wel 15 minuten. Het heeft stijl, het speelt hard en het speelt met passie: dat is DeWolff.

DEWOLFF

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 29 februari
Open : 20:00 uur
Aanvang : 20:30 uur
Entree : € 17,50 (vvk) / € 20,00 (deur) (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer