Schoonmaakweek Zwolle afgesloten in Holtenbroek

Zwolle – Zaterdag vond bij het wijkcentrum in Holtenbroek de feestelijke afsluiting plaats van de schoonmaakweek in Zwolle. Op de laatste dag van de schoonmaakweek stond de wijk Holtenbroek centraal.

schoonmaak_5.jpg

Buurtverenigingen, vrijwilligers en bewoners droegen hun steentje bij aan een afvalvrije leefomgeving in hun wijk. Tot het middaguur werd er door vele wijkbewoners schoongemaakt op verschillende locaties in de wijk. Aansluitend sloot wijkwethouder Gerrit Piek de schoonmaakweek officieel af bij het wijkcentrum aan de Bachlaan. Na afloop waren er bij het wijkcentrum activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, schminken, een draaiorgeltje en een jongleur. Daarnaast konden er multiculturele hapjes geproefd worden. Wethouder Piek werd door een vrijwilliger van het wijkcentrum verrast met een aantal lijsten waarop 200 handtekeningen stonden. Ze wilde daarmee aandacht voor het ontslag van 4 vrijwilligers per 1 april 2012, en aandacht voor de gevolgen van beleid en verkeerde keuzes. Volgens de vrijwilligster zijn de personen onmisbaar in de wijk, en komen nu thuis te zitten terwijl ze in de wijk goed en nuttig werk verrichten.

schoonmaak_4.jpg

schoonmaak_2.jpg

schoonmaak_1.jpg

schoonmaak_3.jpg

schoonmaak_6.jpg

schoonmaak_7.jpg

schoonmaak_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Heel veel respect voor mensen die in hun vrije tijd de rotzooi van "n ander opruimen!!
    Als we nu eens proberen minder van ons af te gooien, is dat volgend jaar misschien niet meer nodig

  2. De wijk ziet er weer top uit, bedankt iedereen die er aan mee gewerkt heeft. Verder hoop ik dat de gemeente veel wijsheid heeft en de vier medewerkers van wijkcentrum holtenbroek hun baan laat behouden!

  3. De schoonmaakactie is elk jaar weer een succes!
    Iedereen bedankt voor de hulp en na afloop gezelligheid…
    Ik hoop ook dat de gemeente iets voor ons kan betekenen zodat Travers de medewerkers in dienst kan blijven houden…want na zoveel jaar is het natuurlijk niet netjes om de medewerkers zo in hun hemd te laten staan

  4. Hoe kun je een (groot) wijkcentrum nu open houden als je geen mensen hebt? Krijgt elke Holtenbroeker een eigen sleutel?

Reageer