Berkum verdiend naar winst bij VVOG

Zwolle – VV Berkum heeft in het uitduel bij VVOG in Harderwijk opnieuw belangrijke punten gehaald door met 1-2 te winnen. De Zwolse hoofdklasser was vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg maar liet, net als bij eerdere gelegenheden, weer veel mogelijkheden liggen om verder van de tegenstander weg te lopen. Ook toen Berkum in de slotfase met 10 man verder moest kwam de winst niet echt in gevaar.

vvog_8.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“We hebben goed gespeeld maar weer te veel kansen laten lopen. Maar ik ben natuurlijk wel blij met zo’n verdiende overwinning, daar kunnen we mee verder,” vond de Zwolse coach Roeland ten Berge. Ook Berkum-verdediger Edmund Mijnheer, die opnieuw een puike partij afleverde, was van mening dat de winst voor zijn ploeg ruimer had moeten uitpakken. “Het is natuurlijk hartstikke mooi dat je hier met drie punten weggaat, maar de uitslag had minstens 1-5 moeten zijn.”

VVOG speelde in de eerste helft goed, waarbij vooral via de linkervleugel gevaar werd gesticht. Daar kwamen echter opmerkelijk weinig doelrijpe kansen uit voort en de betere mogelijkheden waren ook toen al voor Berkum. Pascal Diender schoot echter, vrij voor het doel, in het zijnet en Chris van der Meulen werkte de bal uit riante positie naast. Na ruim een half uur volgde weer een VVOG-uitbraak via de linker kant en ditmaal werd een goede voorzet afgeleverd op Sam Doeve, die Berkum-keeper Bouwhuis kansloos liet: 1-0.

Net als een week eerder tegen Drachtster Boys legde Berkum zich niet bij die achterstand neer en de Zwolse ploeg beet terug. Nadat Diender eerst nog in kansrijke positie naast had geschoten legde dezelfde speler de bal op slag van rust terug op Frank Hoolsema die een fraaie 1-1 liet aantekenen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Berkum zelfs op 1-2 toen Chris van der Meulen op de vijandelijke helft in balbezit kwam. Vrijwel iedereen dacht dat er daarbij sprake was van buitenspel, maar zowel scheidsrechter Vredevoogd als zijn assistent had geen spoor van twijfel dat er doorgespeeld kon worden. Van der Meulen ging daardoor onbedreigd op het VVOG-doel af en dat karwei maakte hij goed af.

In de tweede helft had Berkum-trainer Ten Berge het één en ander omgezet, waardoor de ploeg defensief wat minder kwetsbaar werd. De Zwollenaren zochten bovendien vanaf de hervatting weer de aanval en dat leverde al direct weer kansen op. Na een fraaie passeeractie van Hoolsema wist Diender echter opnieuw het doel niet te vinden en even later miste Hoolsema zelf een opgelegde kans. Berkum leek op weg naar een onbedreigde zege maar kreeg een domper te verwerken toen Jeffrey Pohowainjaan in de 78e minuut met een directe rode kaart van het veld moest. Volgens de technische staf van Berkum rukte de Zwolse verdediger zich in een duel met een draaiende beweging los van zijn tegenstander, maar volgens de arbitrage was er daarbij sprake geweest van natrappen. “Dat heb ik geconstateerd en mijn assistent ook,” liet scheidsrechter Vredevoogd na afloop weten.

VVOG probeerde met een man meer natuurlijk druk te zetten maar verder dan een gevaarlijke kopbal van Lars Kerver, die goed werd gepareerd door doelman Bouwhuis, kwamen de Harderwijkers niet. Zo verloor VVOG voor het eerst sinds medio november en pakte Berkum voor de tweede achtereenvolgende keer drie punten, waarmee de Zwollenaren weer een beetje aansluiting hebben gekregen richting middenmoot.VVOG-VV Berkum, 17 maart 2012

Eindstand: 1-2 (1-2)

Doelpunten: 34. Sam Doeve (1-0), 45. Frank Hoolsema (1-1), 45+1. Chris van der Meulen (1-2)

Gele kaarten: Chris van der Meulen (Berkum), Terence ten Brink, Dennis van Vuuren, Lennard van den Brink (VVOG)Rode kaart: Jeffrey Pohowainjaan (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman (46. Kees Dorgelo), Dirk Muis, Edmund Mijnheer, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender, Jesper Beunk, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Frank Hoolsema (90+3. Felix Hermsen), Kassim Bizimana (87. Youp Kok).

Opstelling VVOG: Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits (80. Niels Nijveld), Dennis van Vuuren, Rick Boersma (62. Rocco Keizer), Terence ten Brink, Sam Doeve, Tim Brockhoff, Jeremy de Graaf (57. Ali Akachar), Dada Bugera, Lars Kerver.

Artikel delen:

Reageer