Bluefingers Ultimate HAT frisbeetoernooi

Zwolle – Zaterdagmiddag was het zover, in de grote Calo sportzaal van Windesheim vond het eerste HAT frisbeetoernooi van Zwolle plaats. Frisbeevereniging Bluefingers Ultimate organiseerde een toernooi voor iedereen die wilde kennismaken met deze nieuwe sport in Zwolle.

frisbee_3.jpg

Het toernooi kende een individuele opgave en teams werden zaterdag ter plekke geloot door middel van naampapiertjes uit een grote hoed (hat). De gemengde sport kent een goede sfeer en fairplay. Het toernooi werd muzikaal omlijst door een swingende DJ. Het toernooi was zeer geschikt voor een eerste kennismaking met de sport Ultimate Frisbee. Ervaring was niet vereist en elk team werd aangevuld met een paar ervaren frisbeespelers. Er waren redelijk wat deelnemers op he tfriusbeetoernooi afgekomen, en het ging er fanatiek aan toe. Al snel bleek dat het een vrij intensieve sport is.

frisbee_1.jpg

frisbee_2.jpg

Ultimate Frisbee is een supersnelle dynamische teamsport. De teams zijn gemengd en er wordt gespeeld volgens fairplay. Ultimate Frisbee kent dan ook geen scheidsrechter, wat uniek is in de sportwereld. Wedstrijden kenmerken zich door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

hatfrisbee.jpg
Dit zijn de winnaars. Eigen foto.

Bluefingers Ultimate Zwolle

Bluefingers Ultimate is een enthousiaste jonge frisbeevereniging uit Zwolle. Trainen gebeurt één keer per week. In de zomer wordt er buiten getraind op het grasveld van Sportpark De Pelikaan. ’s Winters wordt er binnen getraind in een zaal van de Calo. Bluefingers Ultimate doet mee aan de landelijke indoor- en outdoorcompetitie en speelt af en toe mee in toernooien. Iedereen is van harte welkom een keer mee te trainen.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer